Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ruszi

30 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
K report Mesélő harangok 2013.01.05 20:12:19
prológus: Talán idegenül fog most hatni a következő témaválasztás, de valahogy – hogy úgy mondjam – ihletett állapotba kerültem. Azt tudni kell, hogy tőlem egyáltalán nem áll távol az, hogy különböző dolgokon elgondolkodjak és olyan ismereteken agyaljak, olyan…..
A lassulások, megállások, vészfékezések tárgyalása következik. Ennek bevezetéséhez a "kályhától" indulunk és tisztába tesszük a járművek lassulásának szakaszait. Lássuk mi történik ha meg kell állni! Érdekes kérdés a bíróságon Történt egy tárgyaláson, hogy a…..
Ruszi 2013.10.04 08:50:20
@Sadist: Nem! Kukkants be az autód első fékjéhez! Nézd meg milyen távol vannak a fékbetétek a tárcsáktól. A 0,2 másodperces fékfelfutási időt kb. minden személygépjármű "hozza".
Vannak az ún. EBP (Electronic Break Prefill - elektronikus fék nyomáselőtöltés) rendszerek: ezek valóban enyhe nyomás alá helyezik a fékrendszert, így ez az idő tovább csökken!
Ruszi 2013.10.04 09:07:12
@panaszmuki: Egyértelműen nem meri megnyomni! Tisztában van vele, hogy itt nagy erők fognak fellépni, ösztönösen nem teszi ki magát ennek.
Aztán ott vannak a papucsban, egyéb vékony talpú lábbelikben vezetők, nekik fájdalmas lenne beletaposni a fékbe. Vészhelyzetben meg ott van a "bénulás" is, egyszerűen nem képes arra, hogy benyomja. Még egy remek téma. Köszönjük!
Ruszi 2017.10.03 15:53:18
@Bibic: Ez egy általános jelenség, nem 100%, hogy nem hozta ki a maximumot a dologból. Panaszmukinak adott válaszomban írok az okokról
A tél és a hideg beköszöntével, nem csak abroncsainkra kell nagyobb figyelmet fordítani, de a járműben egyre több mindenért felelős akkumulátorok állapotára is. Íme egy rövid áttekintés, hogy mire érdemes odafigyelni ezekkel kapcsolatosan, mihez kezdjünk ha se kép, se hang. Azt…..
A kötelező haladási irány egy szabály. Utasítást adó táblán közlik, hogy merre lehet továbbmenni és tiltanak egyúttal minden más haladási irányt. Sokan hőzöngenek, hogy sok esetben ezek a szabályok csak a pénzbehajtást szolgálják, de valóban így van ez? Baross utca - Nagykörút sarok. A neuralgikus…..
Pörgettem a Facebook-ot a szombati kajakóma közben. Az egykedvűségből egy fizetett hirdetés zökkentett ki: Feltaláltak egy új módot az üzemanyag hatékony felhasználására és megtakarítására. Íme Megnyitás új ablakban Hogy el ne veszítsem, hol is tartottam a hírfolyamban, új ablakban nyitottam…..
Ruszi 2016.01.29 08:38:52
@fransis69: Igen, ezt a megközelítést ki is hagytam a dologból. Az a borzasztó, hogy a társadalmunk nagy része nincsen tisztában a középiskolás tananyaggal sem, ezért nagyon könnyű őket megvezetni - minden téren.
A válasz egyszerű: minél több ponton. De hogyan csináljuk, hogy semmi ne maradjon ki, hogyan csökkenthetjük a használt autó vásárlás kockázatát a minimálisra? Eső előtt köpönyeg A média tele van olyan esetekkel, hogy hogyan fáztak rá a vevők a használt autókkal. Tekert kilométer órák, korábban…..
Ruszi 2015.11.04 12:26:44
@laci_52: Szia örülök a konkrét kérdésnek, köszi, hogy írtál.

A konkrét esetet persze látni kellene, de általában az okozza a beázást, hogy a szélvédőt nem szakszerűen cserélik ki. A motortér felől észlelhető a beázás, de valójában a legtöbb esetben a szélvédő szigetelése rossz.

Nyilván a konkrét hibajelenség nem érzékelhető egy ilyen szemlén, de a cserélt szélvédő tényét mindenképpen meg tudjuk állapítani, és tájékoztatásul elmondjuk, hogy ez milyen kockázatokat hozdoz magában.

Nem írtam a cikkbe, ha van konkrét kérdés, szívesen válaszolok!
Üdv
Ruszi 2015.11.04 12:29:50
@ZON: Igaz, szeretnénk népszerűsíteni a dolgot, de azért igyekeztem leírni, hogy mennyire szerteágazó átvizsgálni egy autót.
Ruszi 2015.11.04 14:30:11
@deneskata: Az előbb biztattam mindenkit, hogy jöhetnek a konkrét kérdések (volt is már egy), szívesen válaszolok.
Nem volt cél az önfényezés, sajnálom, ha így hatott, de szerintem hiába is írnék konkrét tanácsokat, több száz szempontot nem tudok felsorolni.
Kérdés? :)
Nagyon érdekes videó jött szembe az interneten, gondoltam gyorsan leírom a lényegét. Rettentő tanulságos! A Mercedes-Benz ausztrál különítménye elvégzett egy tesztet. A teszt lényege, hogy egy internetes áruházból megrendeltek néhány garnitúra replika Mercedes-AMG alumínium…..
Ruszi 2015.10.29 10:49:49
@Válasszunk: Amit mondasz, azzal egyet értek. Persze az emblémás alkatrész egy csomó dolog miatt drágább, ami nem feltétlenül a minőséggel van összefüggésben.
Múltkori saját tapasztalatom, hogy kapott a kocsim jobb első kerékagy csapágyat. 2 hónap múlva mutatom a szervizben, hogy szar. Jön a szervizvezető, kezében egy új, és mondja: "Most már adok akkor SKF-et, nem értem mi lehet a baja az előzőnek..."
Van egy cikk karosszériaelemekről, talán itt is érthető lesz a különbség:
www.autoszektor.hu/hu/content/mesel-szakerto-egy-kinai-astra
Ruszi 2015.11.03 12:17:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: persze, OK, tudom, hogy sok mindent meg lehet javítani fillérekből a szakszerviz méregdrága szolgáltatása helyett, de vegyük figyelembe, hogy valaki nem ért hozzá.
Ezt elég kevesen vallják be önmaguknak, de aki képes rá, az nem jár rosszul általában: tuke.blog.hu/2015/11/03/hany_ponton_kell_atvizsgalni_egy_hasznalt_autot_vasarlas_elott
Óvatosan! Mutass példát! 2015.08.28 16:39:44
Vélemény cikk következik, nagyon kikívánkozik...  Aki hivatásos, azt főleg ne lássam szabálytalankodni! Amióta attól lett hangos a média, hogy az új rendőrségi készülékek nem csak a sebességet mérik majd, hanem képesek lesznek regisztrálni a tilos jelzésen való…..
Óvatosan! Te hol voltál akkor? 2015.08.18 10:40:18
Rövid, három munkanapos hét kezdődött. Ismerjük az országunkat, ahogyan mondani szoktuk: Ilyenkor a fű sem nő. A csonka hét első napjának estéjén csaknem az egész országot özönvíz…..
Ruszi 2015.08.18 16:09:38
@vidékiman: köszi az enyhe ekét, hogy én is videóztam, de mentségemre szolgáljon, hogy leparkoltam és úgy tettem mindezt. Ami a dilemmátokat illeti, azt javasoljuk, hogy ha egy mód van rá, akkor nem kell letesztelni a kocsi gázlómélyéségét, mert amikor kiderül meddig bírja, már késő. Magyarul, ha nem muszáj, akkor semmilyen mértékű vízen ne menjünk át.
Ami a párásodást illeti arról már volt szó korábban nálunk a blogon:

tuke.blog.hu/2013/09/11/latod_nem_latod_na_latod_513

Küzdeni kell ellene 10 körömmel, mert látni muszáj. Ma már a legtöbb autóban van légkondicionáló berendezés, ami nem csak hűti a levegőt, de szárítja is. Ha azzal kombináljuk, hogy melegre állítjuk, akkor gyorsan megszűnik a pára, mert meleg-száraz levegő sokkal több párát képes megkötni, mint a hidegebb. Ezért létezik a relatív páratartalom fogalma, de erről talán majd másik posztban bővebben is írunk! Óvatosan!
Tudjátok mi a hasonlóság a tányér és a figyelemelterelés között? Mindkettő lehet fatál-is! Ha sikerült abbahagyni a nevetést (vagy szörnyülködést) a lead gyémántfokozatú poénján, akkor kezdhetjük is. Mai témánk a vezetés közbeni figyelem megosztására alkalmas…..
"Műszaki egyetem" Ezen az egyetemen ugye műszaki vizsgák vannak...Istenem, hányszor voltam vizsgázni a műszakin, volt, hogy egy tárgyból háromszor, négyszer is... Az autóm viszont nagyon jó tanuló, eddig minden műszaki vizsgáján elsőre átment. Mint minden vizsgára, erre is…..
Ruszi 2015.02.01 16:12:32
@zsoci: @zoli_: Nos, ha a cím alapján arra számítottatok, hogy valami trükk miatt soha többé nem kell vizsgára vinni a kocsit, akkor elnézést, hogy csalódást okoztam. Az egész lényege, hogy a legfontosabb információkat, buktatókat bemutassuk, ami a műszaki érvényességhez kapcsolódik. Ha nektek semmi újat nem tudtunk nyújtani, akkor sajnálom, de szerintem akad egy-két hasznos tanács a sorok között.
Vidékről a nagyfaluba 100% haszon 2015.01.26 19:28:38
Régen (kb. 2004), amikor még elérhető volt Magyarországról minden online sportfogadással és kaszinóval foglalatoskodó oldal, akkor lehetett fogadni a WilliamHill irodánál arra, hogy Elvis él. Szóval, hogy él! Elvis! De gavallér volt a bukméker, 500:1-hez fizetett. Valljuk be, túl…..
Hetek óta hangos a média a "Quo vadisznó" sztoritól, különösen az internet, hogy Budapest abszolút belvárosában 2-3 vaddisznó éli vidám életét, sőt sprintbemutatókat tartanak a Bajcsy-Zsilinszky úton, meg még egy csomó más helyen. Megmondjuk miért ne üsd el őket, ha meglátod…..
Ruszi 2015.01.23 20:36:16
Örök körforgás ez! Éppen ma egy éves a Téligumis kiskáté című bejegyzésünk. Erre én is csak akkor eszméltem rá, amikor rászántam magam az idei téli abroncs témájú írásra. Tavaly igyekeztem összeszedni minden fontos tudnivalót, és kellő hosszúságban elmondani mindent,…..
Ha már meg kell állni, nem mindegy, hogy ezt hány méteren belül sikerül abszolválni. Most kiszámoljuk, hogy elméletben mennyi út szükséges a különböző sebességekről való megálláshoz. Előző cikkünkben részletesen áttekintettük, hogy a féktávolság két szakaszra…..
Ruszi 2014.11.07 22:36:52
@Kartall: Köszönjük szépen, többek között célunk, hogy MÁSHOGYAN foglalkozzunk a témával, örülünk, hogy elértük ezt a hatást. Azt gondoljuk, hogy maga a stílus zárja ki a "veszekedő" kommentelőket, hiszen ők nem fognak bajlódni s=v/t képletekkel...
Csendben egy éves is elmúlt az Óvatosan! blog, ebből az alkalomból készítettünk egy rövid összefoglalót, csokorba szedve eddigi legsikeresebb bejegyzéseinket. Vezess óvatosan és mentsd meg a saját életed! Ez a szlogen kb. egy hete jutott eszembe. Tekintettel arra, hogy a…..
Óvatosan! Tipp: Itt Mosass Olcsón 2014.09.22 20:58:36
Nehezen, de úgy döntöttünk, hogy bár név nélkül, de figyelmetekbe ajánlunk egy autómosós akciót. A kedvezményes program keretében alapprogramot már 390,- forintért kapunk, de a fullos, viaszos mosás is megáll ezeröt alatt. Mi a Vágány utcai hárombetűs helyen jártunk, el is…..
A nyár közepén külön cikkben hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a várost érintő felújítások miatt megváltozott forgalmi rendben el kell fogadnunk, hogy a megszokott kanyarodási irányok olykor le vannak tiltva. A vizsgált kereszteződés a talán legneuralgikusabb felújítás alatt…..
Belsőség Heti merítés 2014.08.24 07:56:44
A kolosszus, vagyis ha kevés a Rolls-Royce Sokan lebeszélnek a 350-esről, pedig nem rossz az, és hengerfejes sem lesz, ha nem gyilkolod hideg motorral, bemelegíted menet közben magas fokozatban, és 70-fokon már akár rá is léphetsz, nem lesz hengerfejes! Japán romboló A…..
vagy - kimondani is borzasztó - SMS-t írok? Akkor most ebből ügy lenne! A budapesti nagykörúton kiemelt figyelemmel kell közlekedni, mert a gyalogosok a piroson átmennek a villamos után szaladva, a kerékpárosok meg - nem is tudom - álmodoznak? A videó alapján mindenki maga döntse…..
Itt a legfrissebb időjárás jelentés, holnap hajnalban 1-2 fok lesz. Aki már lecserélte a téli kerekeket és holnap hajnalban tervez útra kelni, az extra óvatosan vezessen a hidegben!    ..
Mostanában, amióta Kati korábban jár dolgozni, mint régen, hetente általában háromszor, néha többször is én viszem a kölköket suliba. Sebaj, így legalább a Foltos is rendszeresen megtornáztatja a tagjait, mert a motor és a tesztautók miatt az utóbbi bő két hónapban nem ment…..