Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rty42

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na gyerekek, végre, itt a lehetőség egy késes legenda által készített egyedi darab megvásárlására. Csak négyezer dollár. Mick Strider a nevét viselő Strider Knives márka alapítója. A társával, Duane Dwyerrel fölvirágoztatott cég kompromisszummentes, hardkór katonai…..
Pamacs és penge The Very Big One 2012.10.09 11:52:53
Salmo barátomtól kaptam kölcsön egy fantasztikus méretű, részben saját készítésű borzpamacsot. Kipróbálásának hatására teljesen átírtam a saját – korábban viszonylag racionális – mértékegység-rendszeremet. Kezdjük is rögtön ezzel, azaz a méretekkel. Tömeg: 110…..
rty42 2012.10.09 12:36:00
Az olasz pamacsmárkának köszönhetően az Omega a hagyományos borotválkozás területén is ismert és jól csengő név, most mégis az óráról lesz szó, mégpedig részben egy állvány kapcsán. Merthogy igen, kapcsolódnak ezek ide, több ágon is, meglássátok – görgess csak, és…..
Pamacs és penge Freddie Mercury 65 2011.09.05 11:27:00
 Egy nap két poszt, holott máskor meg egy hétre jut ennyi? Én sem így akartam, de nézem a mai (kiváló) Google-Doodle-t: ma lenne 65 éves Freddie Mercury. Emlékezzünk meg róla a magunk módján néhány képpel, amelyek az I want to break free klip 1984-es forgatásán…..
rty42 2011.09.05 12:19:34
Pamacs és penge A börtönzsilett 2011.08.08 09:26:00
 Manapság, az eldobható borotvák korában a műanyag fejbe integrált pengék csupán mérsékelten ön- és közveszélyesek. Ezek megjelenése és elterjedése előtt, azaz amikor még borotvakések és zsilettpengék uralkodtak, a börtönborotválkozás biztonsági szempontból…..
 Ha Horvátország, akkor Ralon vagy Brinell. Az előbbi már volt, hát most jöjjön a Brinell – méghozzá helyben, hamisítatlan kulőr lokállal és némi búvárszakmai kitérővel. A helyben azt jelenti, hogy épp Horvátországban, ott is Dalmáciában nyaralunk, és végig…..
 Az antik meg a retró jó dolgok, de ha ráadásul olyan eszközt használhatsz, amely pont veled egyidős, akkor az nem kevés hangulati pluszt ad a műfajnak. Már persze bizonyos életkor fölött – de hát én már ilyenben vagyok, ez nem hibádzik. A régi Gillette-eknél az a jó,…..
rty42 2011.07.01 12:45:15
Pamacs és penge Majomsziget 2011.06.29 12:16:00
 Nyelvészkedés még úgyse volt, hát rajta. Tudjátok, mi az a majomsziget? Eredeti jelentése szerint bálokon azon fiatalemberek csoportja, akik épp nem táncolnak (vagy nem is akarnak), és a bál- vagy táncterem egy részén csoportba verődve, ácsorogva nézegetik a táncoló…..
 Hétvégén volt Székesfehérváron a Tűzzel-vassal fesztivál, ahol immár visszatérően megtisztelő feladatom a kiállító késkészítők által különböző kategóriákban indított kések versenyét bíráló zsűri munkájában történő részvétel. A fesztivál programjában…..
Pamacs és penge Tiszta forrás 2011.06.20 08:18:00
 A Castle Forbes-ról és Lime borotvakrémjükről már írtam, utóbbit igencsak dicsértem is. Mostanra kipróbáltam a többit: a levendulás és a cédrus-szantálos változatokat is, ráadásul nemcsak borotvakrémként, hanem borotválkozás utáni balzsamként is. Gyuri barátom ugyanis…..
rty42 2011.06.20 16:52:33
 Az lenne a jó, ha mindannyiónknak minél gyakrabban megadatna az a remek érzés, amely akkor jár át bennünket, amikor olyan tárgyat fogunk, olyan eszközt használunk, olyan járművet vezetünk, amely minden porcikájából a kérlelhetetlen minőséget, a műszaki pontosságot, a…..
 Flasi bá' üzletével kapcsolatban írtam korábban: gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Nos, nagyjából ugyanígy mondhatom a Metropolitan szépségszalon most nyílt Pesti Borbélyműhelyével kapcsolatban: gyerekek, borbélyügyben sincs veszve. Sőt! Reneszánsz…..
rty42 2011.05.15 23:45:55
@yoichi: szerintem ezt ne borotválásnak tekintsd, hanem kényeztetésnek/wellnessnek, ami adott esetben borotválás kereteiben kerül megvalósításra.
Szóval a szőrtelenedés másodlagos cél, a lényeg az élmény.
 Két részben most két olyan borotvát fogok bemutatni, amelyek az aktuális gyártás ár-, presztízs- és minőségskáláján a lehető legtávolabb esnek egymástól. Ami közös bennük: a teljesen fém kialakítás és a háromrészes felépítés. Kezdjük lenn, a Yumával: csupán…..
Pamacs és penge Sentinel leather 2011.02.23 13:53:00
 Madame Scodioli nem pihen a babérjain, az utóbbi néhány hónapban két új borotvaszappannal is előrukkolt. Közülük a Sentinel az, amelyiket már ki is próbáltam. Az első egy teljesen neutrális, illatmentes (unscented) változat, amelynek a működése értelemszerűen ugyanaz,…..
Pamacs és penge Szülinap 2011.02.20 11:07:00
Pont ma egy éve indult a Pamacs és penge blog. Már az sem lenne rossz eredmény, hogy továbbra is létezik és aktív, de a helyzet ennél azért még sokkal jobb. Egy év alatt született 95 bejegyzés – azaz nagyjából hetente kettő. Kapott kábé 750 kommentet, ez posztonként közel…..
 Nem is gondolnánk, hogy az űrben történő borotválkozás milyen problémákat vet föl, mennyi szempontot kell figyelembe venni, a végén pedig az űrhajósoknak is milyen gyakorlati nehézségekkel kell szembenézniük. Mindezek legelőször az első hosszabb időtartamú űrutazások…..
Pamacs és penge Servus Barbus! 2011.02.02 10:30:00
 Figyelitek azért, szép lassan körbejárjuk a környező országok klasszikusnak mondható hagyományos borotválkozási termékeit (jelzem, horvátok, bolgárok, sőt, újabb lengyelek is már a spájzban vannak). Most sem megyünk messzire: elég átlépnünk Szlovákiába, és már vár…..
 A minap az USÁ-ban földobták a témát, és most sokfelé bulvárosan dagasztják a tésztát: Marilyn Monroe meg Liz Taylor az arcát is borotválta. Úristen! Csak a lényeget hagyják ki (gondolkodni meg minek, arra nem harap a bulvár): hogy a hollywoodi dívák nem azért…..
rty42 2011.01.31 11:10:12
 Még október volt, amikor a Nadler kézi készítésű szappan blogon megtudtam: a készítő, Alma borotvaszappanba vágta a keverőkanalát. Persze, hogy megörültem, hisz továbbra is nagyon szeretném, ha lennének itthon minőségi, jól működő kézműves borotvaszappanok.…..
rty42 2010.12.06 15:51:10
 Hohohó, azt hittétek már, tudom ám én, hogy vers, próza, rajzfilm, festmény, tetoválás stb. után nem lesz itt már új a nap alatt. Tévedtetek. Merthogy számítógépes játékban is van ám borotvás meg borotválós. Igaz, az esetek többségében ezek nem,…..
 Na végre, itt van valami friss, valami valóban újszerű. A hagyományos borotválkozás kapcsán persze furcsa ezt mondani és hallani, de újszerűség alatt természetesen nem valami mégűrtechnológiásabban hatékony zselét, vagy egy ötödik (vagy hatodik? – bocs, nem tudom, hol is…..
A hajdani neves angol szatirikus hetilap, a Punch (a kubai szivarmárka is az újságról, illetve emblematikus Punch-Paprikajancsi figurájáról kapta a nevét) mindig híres volt karikatúráiról. Íme közülük egy, amely a minap taglalt bay rum ürügyén tán némi társadalom-…..
rty42 2010.11.19 15:22:41
Pamacs és penge Bay rum 2010.11.16 07:00:00
 A manapság is kapható és használatos illat- és borotválkozás utáni szerek között ez az egyik legrégebbi és leghagyományosabb. Nézzük csak meg közelebbről is, miről is van szó, illetve ismerjük meg egy „kézműves” bay rum elkészítésének történetét.…..
 A Gilette a Tech modell szuperkompakt változatát is elkészítette anno, útiborotvának, persze. Ez volt a Travel Tech. Egy időben rákattantam és vettem néhányat – következzen hát egy kis bemutató...