Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flicka

104 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanulsággal kezdem: mielőtt legközelebb költözésre adnom a fejem, tájékozódom a helybéli lakáskínálatról.  Így utólag azt hiszem, hogy nem sok fogalmam volt korábban a német albérlethelyzetről. Azt tudtam, hogy München és Tübingen drága, de mivel ezen városok egyike sem volt célállomás, ezzel az…..
Flicka 2019.04.28 18:01:04
@Zizi87: Szkeptikusan semmi esetre sem, inkább némi borúlátással. :D Mindenesetre most igyekszem úgy szervezni az életemet, hogy egy jó darabig ne kelljen elköltözni.
Flicka 2019.04.28 18:06:46
@Zizi87: Köszi! Nem tudom miért nem jelenik meg, én látom. :) Szorgalommal sok mindent el lehet érni, ebben egyetértek.
Ebben a bejegyzésekben beszámolok a tapasztalataimról, amit a munkakeresés során gyűjtöttem. Kérlek az itt leírtakat ne vegyétek általános szabálynak, de remélhetőleg talál benne fogódzót az, aki hasonló cipőben jár. Egy pár szóban előbb rólam: műszaki területen szerzett piacképes végzettséggel és…..
Flicka 2018.06.06 16:57:55
@FerencVasvari: Gépészmérnök.
Flicka 2018.12.31 08:34:59
@Agnes2019: google --> Stellenangebote + keresett tartomány és foglalkozás :) illetve a linkelt XING és LinkedIn
Dolgozni mentem Első benyomások 2018.12.29 13:20:43
Ez a bejegyzés még a nyár közepén íródott, az esetleges időzavar ne tévesszen meg senkit. Ide először egy pro és kontra listát terveztem írni az első benyomásaim alapján, de talán még túl korai messzemenő következtetéseket levonnom bizonyos történésekből. Álljon itt inkább néhány érzés,…..
Dolgozni mentem Újra itt! 2018.12.27 21:37:16
Köszönöm az eddigi visszajelzéseket, igazán jól esik hallani, hogy van aki még négy hónapnyi hallgatás után is szeretné olvasni a blogom, kíváncsi az újabb történetekre és eszmefuttatásokra. Ez a legfőbb oka annak, hogy most ismét a laptopom előtt ülök és megpróbálok valamiféle életjelet küldeni…..
Bringával jöttem hazafelé egy-két héttel ezelőtt, majd egyszer csak egy Vorsicht! Eichenprozessionsspinner - tábla jelent meg előttem az úton. Egy erdő mellett haladtam éppen, lakott területen kívül, kavicsos úton. Megálltam a tábla előtt. Fogalmam sem volt, mit jelent az…..
Dolgozni mentem Kétkeréken 2018.08.22 19:30:07
Szerencsére a biciklizés volt az egyik hobbim azelőtt is, hogy ideköltöztem. A budapesti metropoliszból egy bajor falu meglehetősen éles váltásnak tűnt, így már az állásinterjún feltett kérdéseim között is előkelő helyen szerepelt a "Mit lehet ott csinálni?" kérdés. "Biciklizni és túrázni." -…..
Dolgozni mentem Munkahelyi nyár 2018.07.31 20:13:12
Sajnos egy ideje nemhogy a célul kitűzött heti kettő, de a heti egy bejegyzés megírását sem sikerül tartanom. Ennek az a rövid prózai oka, hogy nem unatkozom annyira, mint ahogy azt az elején sejteni véltem. A téltől kicsit tartok, amikor nem lesz ennyi szabadtéri program, ráadásul a kollégáim is…..
Emlékeim szerint már az iskolában is előfordult, hogy heves vita bontakozott ki a paradicsom zöldség avagy gyümölcs létéről. Egészen eddig tartottam magam ahhoz a határozott elképzelésemhez, hogy a paradicsom márpedig zöldség és emellett rettentően furcsálltam a paradicsomlé gyümölcslevek közötti…..
Ez egy unalmas poszt lesz az időjárásról. Szóltam előre. "Hiányolni fogom a nyarat." - mondogattam sokat indulás előtt és igyekeztem kiélvezni a kora nyári 35 fokot az elutazás előtt. Tapasztalatból tudtam ugyanis, hogy itt hideg lesz és sokat fog esni az eső. Hatalmas meglepetésként ért, hogy a…..
Miután rendelkezünk hivatalos lakcímmel, minden lehetőség adott, hogy elintézzünk minden mást. De mire van még szükség?    1.  Betegbiztosítás online ügyintézés: 1 óra (összehasonlító oldalak tanulmányozása) + 10 perc (regisztráció) A Krankankassen Vergleich szókapcsolatot a Google keresőjébe…..
Azt kell mondjam, hogy egyelőre le vagyok nyűgözve. Nem voltak elvárásaim az új munkahelyemmel kapcsolatban, inkább ugródeszkának tekintettem. Úgy voltam vele, hogy bármilyen is lesz, a hosszútávú lehetőségeim egy releváns németországi tapasztalattal biztosan megsokszorozódnak. Persze nehéz két hét…..
A németországi bejelentkezés mikéntjéről is már sok magyar nyelvű blogbejegyzés született, de álljon itt most az én történetem. A helyszín egy bajorországi kisközség, nagyobb városokban és más tartományokban természetesen másképp működhetnek a dolgok.  Ha Németországban szeretnénk dolgozni,…..
Flicka 2018.06.25 19:30:29
@Zizi87: Sejtettem, hogy az általam tapasztalt hozzáállás a szolid kisváros sajátos bájából is fakad. Ugyanakkor tényleg feldobta a napomat ez a fajta ügyintézés.

A fantasztikus internetről pedig a következő bejegyzésben ejtek szót. :) Ledöbbent, hogy a német kollégáimnak teljesen természetes például, hogy a Bodeni-tótól közel Memmingenig alig van térerő és mobil adatkapcsolat híján az utazás közbeni munka (=e-mailek olvasása) kizárt.
Hagyni akartam magamnak némi szünetet a két munkahely között, mert mégsem szerencsés csütörtökről péntekre egy új országban ébredni és reggel 8-ra bemenni dolgozni úgy, hogy a munkanap végén nem jössz haza az esti géppel. Azt hittem mindenre lesz időm, aztán mégis őrült gyorsasággal teltek a napok…..
Flicka 2018.06.20 19:17:45
@Zizi87: ki kell ürítenem egy komplett háztartást. Mondjuk a mosógép az egyedüli nagyobb darab. Inkább a végtelen mennyiségű dobozzal lesz gondom. :)
Dolgozni mentem Megérkeztem 2018.06.20 19:15:36
Egy péntek délelőtti napon kellett átvennem leendő albérletem lakáskulcsát. Szerencsére végig gyér forgalom volt az autópályán, így a megbeszélt időpontra bőven odaértem a céghez. Megmutatták a lakást, majd megkaptam a kulcsokat. Akad még pár hiányzó dolog (például szemlátomást nincs postaládám ),…..
Valószínűleg az ország egyik legjobb munkahelyén dolgoztam. Kiszámítható, biztos jövőképpel, jófej kollégákkal, normális főnökkel és a statisztikai átlagot meghaladó fizetéssel. Aztán fordult egyet a széljárás és már nem élveztem azt, amit napi nyolc és fél órában csináltam. Felmondtam, amiért az…..
Flicka 2018.06.06 16:56:38
@i: Majdnem. :) Oberbayern.
Flicka 2018.06.11 18:46:40
@Zizi87: Köszi a tippet! Ma kétszer mentett meg. :) Miután az elhangzott mondatokban visszafordítottam az o-kat a-ra, máris volt értelmük. :D
A rövid válasz a címben feltett kérdésre, hogy (még) nem tudom. Elolvastam az interneten fellelhető összes "Hogyan találjunk lakást Németországban?" című, illetve "németországi lakásbérlés" témájú információs oldalt és blogbejegyzést, majd néhány ismerősömet is megkérdeztem. Mondhatni mindent úgy…..
Túl az óceánon Indulás 2016.11.08 06:26:00
Ismét útra keltem.:) A cél ezúttal a keleti part: New York és a Niagara-vízesés. Egyelőre Ferihegyen várjuk, hogy kinyíljon a kapu és megkezdhessük a beszállást...
Visszaszámlálás indul! ;)..
Túl az óceánon Szösszenetek 2014.06.28 10:21:57
Kedves Olvasóim! A blog lezárása már régóta várat magára, a megírandó bejegyzés vázlata is itt pihen. Remélem, hogy ez a búcsú nem végleges; ígérem, hogy folytatom a történeteimet, amint ismét átrepülöm az óceánt. Még mielőtt elfáradnátok az olvasásban szeretném…..
Túl az óceánon Last hamburger 2014.05.11 04:13:51
Elképesztően jó volt tegnap a színház! Westside comedy theater: leginkább egy romkocsmához hasonlított. A belépés előtt elkérték az igazolványokat, mert a helyen alkoholt is lehet kapni, így 21 éves kor alatt tilos a bemenet.  A darab egy improvizációs játék volt, több…..
Túl az óceánon Universal 2014.05.10 10:28:56
Ismét Los Angeles, ismét a buszon, ahol megintcsak rengeteg időm van az írásra. Santa Barbaráról vonattal jöttem Burbankbe. A korán kelés egyre nehezebben megy: hiába ébredtem az elején kipihentem hajnali háromkor, most a reggel hét is korán van. Fáradt voltam, így érkezésem…..
Túl az óceánon Santa Barbara 2014.05.10 00:24:17
  Délután ismét vonatra szálltam és meg sem álltam Santa Barbaráig. A vonaton két említésre méltó esemény történt. Először egy négyes helyre ültem le, mert ott volt konnektor, meg ráláttam a bőröndömre. Aztán jött a kalauz és megkért, hogy üljek egy kettes helyre, mert…..
Túl az óceánon San Diego 2014.05.05 19:10:23
Sikerült úgy időzíteni, hogy épp egy ismerősöm is Vegasban volt, így engem is visszahoztak kocsival LA-be. Ott még elcsíptem az utolsó vonatot San Diegóba. Most is innen írok, már a következő vonatra várva, Santa Barbara felé. Az első itt töltött napomon a "régi várost"…..
Túl az óceánon Las Vegas 2014.05.02 05:11:22
Tehát Palmdale. Nyugis kisváros, házak, semmi extra. Egy dolgot tudtam meg, hogy a legelterjedtebb állat errefelé a csörgőkígyó. Alapvetően csak medvékre voltam felkészülve, műszaki szempontból pedig igen érdekesnek találtam pl. a medvebiztos szemetesláda…..
Flicka 2014.05.02 08:37:34
@Kamaszi: Kaját nem széthagyni, kajamaradékot összegyűjteni és a parkolóban lévő medvebiztos szemetesbe dobni medvebiztosan lezárva. Azt mondjuk nem tudtam, hogy a kocsiban sem lehet kaját hagyni, de véletlenül nem is volt. Ha medvét látsz, hangoskodni. De nem volt para a fekete mackó, mert előtte és utána nap is havazott, hogy mentem és még jócskán téli álmukat aludták.
Túl az óceánon Yosemite 2014.05.01 02:51:16
Oakland repterén béreltem egy autót. Magam sem voltam biztos benne, hogy ez túl jó ötlet, de el akartam jutni a Yosemite Parkba, így nem volt más választásom. (Fox Rent a Car - kellett a nemzetközi jogosítvány.) Egy Toyota Yarist kaptam; kisautó, pont ahogy szerettem volna. Az autót…..