Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freddynemkrueger

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy új nyelv mutatkozik be blogunkban, LFunes jóvoltából: Tegnap délután az AXN csatornán a sorozatok közötti időben a szokásos ZOOM című filmajánlóban egy dél-afrikai színésznőről (Theron) és egy rendezőről esett szó. Utóbbiról hangzott el, hogy eleinte csak…..
freddynemkrueger 2012.05.04 18:14:10
@Nge Swazili Mbeko: Ha olyan sok nyelvet beszélő vagy, akkor elolvashatnád az angol Wiki idevágó címszavát, pont azt írja le részletesen, mint az előttem szóló. Attól, hogy valaki nem beszél több nyelvet, még lehet intelligens, és a sok nyelvet beszélő is lehet bunkó, például ha ilyen marhaságokat beszél mint te, és másokat lebunkóz.
São Paulo egyik szofisztikáltabb, kertvárosi kerületében, egészséges távolságra a belváros burjánzó felhőkarcolóinak monolitjaitól építette fel saját álomkunyhóját a venezuelai származású építész/designer Pedro Useche. A környék természetes vegetációja tálcán…..
A Welt am Sonntag, konzervatív német vasárnapi lap nemcsak a közmédiában végbement tiszogatásokról írt elítélő cikket, hanem az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével Daniel Cohn-Bendittel is közölt interjút az Orbán-kérdésről. Cohn-Bendit nincs jó véleménnyel a…..
freddynemkrueger 2011.07.19 19:03:00
@☉ ☾: Ez jó jellemzés. Megnéztem a francia nyelvű Wikipédiát, hogy nekik mi a véleményük Napóleonról. Azt írták, hogy hatalomra lépésekor Franciaország adminisztratív anarchiába süppedt és katasztrofális állapotok voltak. Ő ezt az országot virágoztatta fel, és végső soron a forradalom folytatója és nem gyilkosa volt. Ha választani kéne aközött, hogy úgynevezett demokrácia és liberalizmus legyen, amilyet a szoclib elvtársak vindikálnak maguknak, és ami oda vezetett, hogy az ország a Napóleon előtti időket idézi, vagy legyen a törpe-Napóleon, aki rendbe teszi az országot, akkor ki mit választania?
Ma David McCandless egy korábbi infografikáját szeretném figyelmetekbe ajánlani. Néhány érdekes statisztikai adaton keresztül mutatja be, hogy csökkentsd az esélyét annak, hogy repülőgép-szerencsétlenség áldozata legyél.Nagyításért kattints a képre!..
Ahogy kezdtünk, abból akár izgalmas meccs is kijöhetett volna, pontozással nyertük az első negyedórát, a 20. percben pedig Valdeznek egy béna kirúgása utána úgy járattuk a labdát hosszú ideig, ahogy a brazilok a legszebb időszakukban - mégsem írhatunk Barcelonát -, és a végén…..
freddynemkrueger 2011.05.04 10:49:04
@Spiro: "Azonban a védő összeesik, amikor a szabad labda megszerzésére méteres hátrányban esélye sem lehetett."
Talán meg kéne nézni a videót, mielőtt butaságokat beszélsz, pontosan egy vonalban volt a csatárral, amikor elesett és mind a ketten futottak előre, valószínűleg becsúszva mentett volna.
Mivel az utóbbi időben domináltak a fajsúlyos, már-már komor témák - szolgálati nyugdíjtól a nukleáris balesetekig - úgy éreztem, hogy ideje elővezetnem egyik régi kedvencemet, ami az előttünk álló hosszú hétvége kezdeteként (remélem) könnyed szórakozást…..
Megint visszaélek azzal a lehetőséggel, hogy szerkesztői jogaim révén soron kívül becsempészhetem a saját találataimat. Ezúttal a Futurama fordítójának küldjük a virtuális tockost. Szerepel ebben a sorozatban egy hajó, a Nimbus, és van neki egy Sick Bay & Horta Burn Clinic…..
A pénteki Célpont részben a szcientológiáról szólt, itt megnézhető:http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=361504A szcientológiáról szóló rész 10:20-nál kezdődik.Aki nem akarja megnézni az elejét, innen letöltheti az adást, utána tud benne…..
freddynemkrueger 2011.02.06 18:23:05
@iwiwes: Szerintem neked meg kéne nézni a Wikipédián a 'pozitív diszkrimináció' címszót, ott elmagyarázzák, hogy mit jelent.
 Emlékeznek még Karinthy (Igen, kedves Bayer úr ő is zsidó, ugyan magyarosabb a neve az önénél, de maga legalább minden megszólalásakor nem a nevével emlékezteti minden olvasóját a II. világháború előtti németbarátságra)  Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel című…..
Fékezz rövidebbet! Ghostrider él 2011.01.30 13:45:00
  Bocsánat, hogy csak ilyen hirtelenjében szegezem nektek ezt a vitathatatlanul fontos kérdést, de a Ghostrider, ugye megvan mindenkinek? Ugye, igen? Az őrült faszi, aki 300-zal szokott volt a svéd autópályákon szlalomozni, aki számtalanszor rakta már a cső rossz végére a…..
freddynemkrueger 2011.01.30 17:43:03
Szijjártó: a kormány garantálja a nyugdíjakat Kedves Péter! Remélem nem sértődsz meg a személyes hangvételért, de muszáj írnom Neked. Mostanában úgyis komoly levelezés folyik a Kormány és a lakosság különböző rétegei között. Gondoltam jó lenne, ha néha kapnátok…..
freddynemkrueger 2011.01.26 14:01:08
@Artie: Mind a két megoldás (gentleman's és gentlemen's)helyes, nem kéne itt okostojáskodni.
„Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete” – ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Itt a blogon…..
freddynemkrueger 2010.12.21 11:48:29
@ó jaj: Ez miért is akkora pofátlanság? Minden kormány ezt csinálta eddig (igen az MSZP is), hogy a saját embereire cserélte le az előző kormány embereit.
freddynemkrueger 2010.12.21 12:22:18
@ó jaj: A jegybankelnök mindig független a kormánytól, még egy se mondott le azért, mert kormányváltás volt. De az alacsonyabb szinten levőket mindig leváltják.
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
freddynemkrueger 2010.12.18 18:16:58
@a-kis-herceg: Jó lenne, ha igazad lenne, de sajnos sokan most is szorgalmasan dolgoznak a "szakmájukban=kisztitkárképző (merthogy nincs más szakmájuk)", és szeretnének utánuk megint visszajönni. Na attól mentsen meg minket az úristen.
freddynemkrueger 2010.12.18 18:38:39
@a-kis-herceg: Ezzel kapcsolatban lenne egy ötletem a magyar cigánykérdés megoldására:-)).
freddynemkrueger 2010.12.18 19:02:16
@a-kis-herceg: Ez még a humánusabb megoldás, itt vannak lakások, eredetileg úgy gondoltam, hogy a zsidó megoldást kéne alkalmazni és őseik földjén kaphatnának egy független államot, úgyis mindig csak gond van Kasmírral.
Azért annak, hogy az ember ágyba kényszerül egy enyhe influenzával, van egy nagy előnye: jut ideje megnézni a közszolgálati tévé reggeli műsorát, benne Obersovszky Péter performanszával. Basszus, ehhez képest a HírTV meg az EchoTV stábja korrekt, jóindulatú, balra nyitott és…..
A bátyám melózott, megunta hamar, Elment, már nem is tudom svéd-e vagy magyar "Mi az az apátia? – nem tudom és nem is érdekel" Szinte pontosan egy évvel ezelőtt amikor Ibrahimovicsról a 94. percben bepattant, csak ültem a lelátón, és már csalódottságot sem…..
A BKV a Főváros saját tulajdonú nagyvállalata. A BKV éves költségvetése olyan 130 milliárd forint. A bevett forma egy ilyen vállalat működtetésére, hogy az utasok, a tulajdonos és az állam állják a költségeket 1/3-1/3-1/3 arányban. De Budapesten nem ez a helyzet. Az állami…..
freddynemkrueger 2010.09.03 10:28:08
@arlequin: Nem kellene ennyire okostojáskodni, a magyar nyelvben így honosodott meg, hogy halottakról jót vagy semmit. Nem ez az egyetlen mondás, ami a tükörfordításától eltérően terjedt el, például a rossz az, aki rosszra gondol eredetiben úgy hangzott, hogy szégyellje magát, aki rosszra gondol.
  Elegáns volt-e Sólyom László? Kétségtelenül. Talán még kicsit arisztokratikus is, ez Szanyi Tibornak nem, nekem viszont nagyon is tetszett. Ugyanis amikor a parlament megválasztotta miniszterelnöknek Bajnai Gordont, Sólyom felhívatta magához a páholyba, hogy gratuláljon…..
freddynemkrueger 2010.08.12 10:06:47
@Before: Én azt találtam rá, hogy részleges, szűkkörű, helyi.
És ha rákeresel a guglin arra, hogy "partikuláris érdek", akkor látod, hogy ez egy ténylegesen használt szóösszetétel. Ha valaki nem ismer idegen szavakat, akkor legalább tanuljon meg keresni az interneten, mielőtt mást cikiz.
Németország- Spanyolország 0:1 Gólszerző: Puyol (73’) Gratulálunk a spanyol válogatottnak, esélyt sem adva nekünk megérdemelten fogják játszani a világbajnokság döntőjét a hollandokkal. Innentől kezdve kéretik a spanyoloknak szurkolni, mert szerintem tényleg a…..
freddynemkrueger 2010.07.10 11:50:52
@Player 1: Addig ne legyen Németország világbajnok, amíg a spanyolok nem kapnak egy hatost bárkitől. Erről jut eszembe egy érdekes fogadási ajánlat a bet-et-home-on: mi lesz előbb - Németország világbajnok vagy ember lép a Marsra? Mind a kettő elég értelmetlen és haszontalan dolog.
freddynemkrueger 2010.07.10 11:56:20
@robot_: Ez a le lettek igázva a hülye szöveg, amikor ötven percen át jobban játszottak az argentinok és csak a szerencse mentette meg a németeket a kiegyenlítéstől, akkor tényleg nem volt benne ez az eredmény és nem is tükrözi az erőviszonyokat, ha a 60. percben kiegyenlítenek volna, akkor teljesen más lett volna a meccs és csak a szerencsén múlott volna, hogy ki nyer. Az az önigazolás, hogy a nyertes meccs után az eredményre hivatkoztok, a vesztes meccs után pedig meg nem adott tizenegyeseket meg ilyeneket hoztok fel. Egyformán kell mérni, ha az argentin meccsen a jó játék a mérvadó, akkor a spanyol meccsen is a szar játék a mérvadó.
freddynemkrueger 2010.07.10 12:11:53
@TomiEnglish: Akkor meg nem kell azzal jönni, hogy mi lett volna ha Kassai befújja a nemlétező tizenegyest. A spanyolok leigázták a németeket, akik azt se tudták hol a labda, és a spanyol tizenhatost csak hírből ismerték, ez az igazság.
Az esélyesség terhét elviselve így fogjuk összeroppantani a Spanyol Armadát:   Német-spanyol live! customer surveys..
freddynemkrueger 2010.07.08 14:06:09
@robot_: Azért amikor Iniesta a meccsen egyszer az oldalvonal mellett Schweinit nagy beültette a hintába a saját háta mögött sarokkal továbbtett labdával az latin foci volt. Tudnak ők ilyet, csak a taktika mindenek előtt.
freddynemkrueger 2010.07.08 14:51:13
@robot_: Ez csak egy példa volt, több ilyen is volt a meccsen, de csak a spanyoloktól, némettől én ilyen cselt még nem láttam. Csak azt akartam szemléltetni, hogy azért van latinosság a spanyolokban, amellett a fegyelmezett taktikus focit is magas szinten művelik, ez a kettő kell a győzelemhez, ami meglesz.
freddynemkrueger 2010.07.08 15:23:39
@robot_: De azzal a játékkal ma már nem lehet nyerni, csak a szépségbe belehalni, én csak azt mondom, hogy a spanyolok a nyerő játékot játszák, és ha belefér a latinosság, akkor időnként az is van benne. Például mikor Pedro a 85. percben ahelyett, hogy tizennégyről bebombázta volna még kétszer ki akarta cselezni az egy szem védőt, na az latinos volt:-)).
Ha pusztán a játékosok képességeit, tehetségét, elmúlt években elért eredményeit, klubjaik jól csengő neveit nézzük, akkor a spanyol válogatott vitathatatlanul a világ legerősebb csapata, és akkor az Eb-győzelem még szóba sem került. Na, mindez egy világbajnoki cím…..
freddynemkrueger 2010.07.08 11:57:16
@Jimbo75: Kifelejtetted a felsorolásból Piquét, a német beíveléseknél szinte mindig ő hárított, csak ez nem olyan látványos. De arra ott volt az Inter ellen a visszavágón lőtt gólja, amit soha nem lehet feledni, tízből kilenc vérbeli csatár egyből rálövi és elszúrta volna. Ez az extraklasszis.
freddynemkrueger 2010.07.08 12:21:39
@smartdrive: A Possession-nél pedig ha összeadjuk a két számot pont száz jön ki:-)).
freddynemkrueger 2010.07.08 12:26:33
@Jimbo75: Akkor írd azt, hogy Barca. (kukacos cét nem tudok írni:-))
Guten Morgen Afrika! A német csoda 2010.07.05 21:25:00
Németország –Argentína 4:0 , hihetetlen még most is leírni két nappal a gauchók kiütése után. Tényleg csoda lenne, vagy a jól felépített német futballgyártól várható volt ez az eredmény?   Az utóbbi napok médiaőrületében hirtelen mindenki német…..
freddynemkrueger 2010.07.06 17:39:37
@colonel pondró: A brazilok meg ötször nyertek, most meg már otthon vannak. Ez itt nem történelemóra.
freddynemkrueger 2010.07.06 17:46:34
@Player 1: Szakemberek találták ki a taktikát? Jobbhátvédben egy eredetileg középhátvéd játszott, miközben Zanetti otthonról nézte a meccseket, és azt hogyan kapják a védelem jobb oldalán számolatlanul a gyermeteg gólokat.
freddynemkrueger 2010.07.06 18:10:29
@Senkifia: Erről miért jutott megint eszembe Larissa Riquelme, a legjobb paraguay-i játékos? Oda én is beszenvedném magam.
A hollandokban legalább egyetértünk.
Michael Knight Szándékos kezezés 2010.06.24 11:57:00
Nem is tudom, melyik a szomorúbb: ha nem érti, vagy ha nem akarja érteni az Európai Unió játékszabályait a Fidesz-vezette kormány. Pedig egyszerű ez, mint a foci: kézzel nem szabad a labdához érni...Kezdődött az egész az össznépi csontvázazással, meg a hiánycél emelésére tett…..
Bár Orbán Viktor ma is csak néhány részletet árult el az új kormányzati struktúráról és a vezetők személyéről, a sajtó már hetek óta „tudja”, hogy mi fog történni. Igyekeztem ebben a kérdésben visszafogni magam, s addig nem akartam írni a témáról, amíg a…..
freddynemkrueger 2010.04.29 18:38:11
@is: Ha te ezeket a baromságokat komolyan el is hiszed, akkor a "hülye nép szavazott" kitétel az rád vonatkozik.
1. Már a választás előtt tudták, csak nem csináltak semmit.
2. A hiányt az adósság hatalmasra növelésével csökkentették.
3. Tényleg népsanyargatás és megszorítás volt, mert semmivel nem lett jobb a helyzet, csak többet szívtunk.
4. A nép 2002-ben szopta be, azóta szopunk.
5. Már a válság előtt is a béka segge alatt voltunk, minden közgazdász megmondta.
freddynemkrueger 2010.04.29 18:57:42
@jjulie: Legalábbis több esély van rá, mivel a nullánál bármi több.
freddynemkrueger 2010.04.29 18:59:38
@jjulie: Túl sokat képzelsz az átlagszavazóról. És az mpsz úgyis megmondta volna, hogy ez csak hazugság, ahogyan 2006-ban is megmondta Fletó, hogy hazugság az, amikor OV elmondja az igazságot arról, hogy milyen szarban vagyunk.
Kifordított ország A Fogtündér 2010.04.22 08:00:00
Tarlósnak van egy dumája az már egyszer biztos. Új szállóigével gazdagodott a magyar politikai nyelv: "fénymarhaság". Nem tudom, hogy pontosan mit jelent, de kurva jól hangzik. Nem mellékesen teljesen igaza van. Dugódíj? Ingyen BKV? Horváth Csaba legújabb…..
freddynemkrueger 2010.04.22 13:09:55
@genyamagyar:
Aki veszi a fáradságot és megnézi a 2001-es adatot is, az látja, hogy akkor 5.3 volt, azaz jobb mint most. A 2002-es adatot augusztus végén hozták nyilvánosságra, nyilván abban már vastagon benne volt a hatalomra került MSZP is, azért nőtt meg hirtelen az előző évhez képest. Ezt hívják öngólnak.
freddynemkrueger 2010.04.22 14:21:11
@genyamagyar:
2001 után mennyi Fideszes idő volt szerinted? Nem 4 hónap?
Mielőtt kellemes húsvétot kívánok a blog minden olvasójának, a pillanatnyi politikai csendet kihasználva szeretnék még valamiről beszélni. Ezen oldal indulása óta hivatalból is figyelem a hozzászólásokat, de korábban is nagyon érdekelt, hogy miképpen érvelnek és indokolnak…..
freddynemkrueger 2010.04.04 09:24:14
@jjulie:
Ezzel a logikával öszöd mint jelenség sem 2006-ban kezdődött, már 2002-ben is "öszöddel" nyerte meg az MSZP a választást és ez indította el a gárda létrejöttének a folyamatát.
freddynemkrueger 2010.04.04 09:59:54
@Orbán Diktor:
Tudnál pontos definíciót adni a náci szóra?
freddynemkrueger 2010.04.04 10:08:23
@Orbán Diktor:
Megnéztem a wikipédián a náci definícióját és a náci ideológia főbb tételeinek a felsorolását, volt benne egy érdekes: "Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)"
Most jöttem rá, hogy az MSZP náci párt:-).