Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vnd

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
vnd 2009.12.14 08:20:29
w A speki földje 2008.10.15 06:15:00
Nehéz volna kiválasztani az elmúlt évek leghülyébb mondatát abból a rémisztő, deformált korpuszból, amit a magyar politika összehordott ebben a ciklusban. Az aranyéremért valószínűleg még ezután küzdenek meg a tisztelt felek ezen a paralimpián. Viszont egy biztosan dobogós…..
vnd 2008.10.15 13:16:44
Árpád, Ön általánosít érvelésében, mintegy kollektív „bűnösséget” mond ki mindenkire, aki élni merészel még ebben az országban, világban, fogyasztóként, a gazdasági folyamatok realizálójaként.
A 10 000 000 ember fogyasztási szokásait a végeredményben a „piac” irányítja. Kivéve persze a vásárlóerővel még a hitelképesség szintjén sem rendelkezőket, akik a maguk részéről csak a túlélésre játszanak
A különböző hitelek reklámozva vannak/voltak a bankok által, szép színekben feltüntetve, mint LEHETŐSÉGET. Lehetőséget, ami különben oly sok embernek alapvetően nem lenne meg. Nem lenne két-három szobás kis lakása, magánélete, lehetősége viszonylag szabadon eljutni A-ból B-be, ahol igénybe vehet akár egy ingyenesnek mondott közszolgáltatást. Kénytelen lenne saját – jobbára elég kicsike - erejéből „tengődni”.
Erre megkínálja a bankrendszer a hitel lehetőségével. Hát persze hogy mindenki spekulál. Kihasználja a lehetőségeket. „Jövőbeni jövedelmét a jelenbe importálja”. Aki nem spekulál az evolúciós szempontból nem adaptálódik a helyzethez. Marad a tengődésben. Sőt sokszor még spekulálva is tengődik. Tengődők közt élek, úgyhogy tudom és látom, hogy a tengődés szó nem feltétlenül túlzás.
A helyzetet amihez adaptálódni kell nem az "emberek" kavarják ki, az egyszerűség kedvéért tízmillió állampolgár egy jelentős része nem egyszerűen eldőzsöli, amit „összespekulált”, hanem megpróbál a társadalmi normáknak többé-kevésbé megfelelő életet élni. Persze az ún. „társadalmi normák” kialakulása egy meglehetősen szerteágazó, már-már kibogozhatatlan történet, csak félve jegyzem meg, hogy kialakulásukban a marketing technikáknak, illetve a reklámozott javaknak igen nagy szerepe van.
Közhely: a fogyasztásból a vállalatoknak, meg az államnak haszna volt/van! Eddig kívánatos volt a fokozódó fogyasztás, most meg a zemberek bűne? Mér’ fogyasztottak annyit, amennyit nem lett volna szabad? Eddig nem a jövedelmükből illetve később az eladósodásukból működött a nemzet- meg a világgazdaság (vagy mi)? Mert gazdasági növekedés jelen berendezkedés mellett, ugye egyetértünk, főképpen fogyasztás-növekedésből lesz.
Az adócsalás, az ügyeskedés meg tulajdonképpen államrendünk része, ha őszinték akarunk lenni, megint csak nem az emberek zöme műveli mesterfokon, bár kétségtelen, hogy pl. ha másképp nem jut pénzhez, vagy munkához, hát feketén vállal munkát, vagy egyéb törvénytelen utakra lép („megélhetési” bűnözés).

És hát persze, hogy az emberek fizessék meg. Mindig ők fizetnek meg úgyis mindent végeredményben: a fogyasztók. És mindenki fogyasztó. Csak éppen a fogyasztói kosarak méretében van nagyobbacska különbség.

Vannak nagyon nagyra hízott kosarak.
És vannak szerény kicsi kosarak tömegével, na rájuk kivetíteni amit TWÁ kivetített szerintem morálisan megkérdőjelezhető.

Nem magyar buborék ez Árpád: ez egy világbuborék. Az emberek (fogyasztók) a tüdő hozzá, a vegetatív idegrendszer a gazdaságirányítás, a tudatosság pedig, nos az meg biztosan nincs is ebben a játékban.