Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomTom_

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott tartottam, hogy sulit csinálni klassz dolog. Sőt, mi több: erre buzdítottam azokat is, akik korábbi soraimat olvasták: "CSINÁLD!" Miután az első féléven túl vagyok abban az iskolában, amit ÉN alapítottam, amiről ÉN álmodoztam az elmúlt 2.5 évben, amiben elsősorban NEKEM kell hinni…..
TomTom_ 2017.02.10 10:39:25
.
Jó reggelt! Rájöttem, bagolynak tökéletes lennék, az már fix. :) Éjjel "kukorékolok", napközben agyhalott vagyok. :D Mikor meg az esti szurikat kapom, huhogok... Húúúúúúúúú, húúúúúúúú... :D Szóval egy kisebb állatkertet testesítek meg egyedül. :D Ma is csak 4 órát aludtam. Jóformán már most olyan,…..
TomTom_ 2016.08.04 21:24:01
Kedves Olvasók!Nagyon köszönöm, hogy követtétek ezt a kis blogot és nagyon sajnálom, hogy jó ideje nem volt bejegyzés. Lett másik motor, ez egyre jobban a háttérbe szorult, végül úgy döntöttem, hogy eladom. Januárban eladtam a motort, de szerencsére jó helyre került, ahol fel fogják támasztani és…..
Még a múltkor azzal kezdtem, hogy bocsánat, hogy ennyit kellett várni az új bejegyzésre. Ahhoz képest most sokkal többet kellett várni, úgyhogy még nagyobb elnézést kell kérnem. Igazából a bejegyzés témája már hónapok óta megvan, de gondoltam talán jön még valami hozzá,…..
TomTom_ 2013.06.29 18:58:31
Szia!
Remélem, sokat gurulsz a géppel mostanában… :-)
A múltkori melegedés után, jól szétszedtük a teljes hűtőt és kitakarítottam 20% ecettel. elhasználtam vagy 4 litert, mire fémtiszta lett a rendszer. Durván el volt mocskolódva radiátor. Eleinte nem is csobogott benne a lé, de vagy 3 öblítés után elkezdett csobogva közlekedni benne a cucc. Vszeg a „mosás” után nem vették le a radiátor kipucolni újra, pedig az a legszűkebb keresztmetszetet a rendszerben és logikusan úgy is működik, mint egy szűrő, ülepítő. Mindegy, legalább látom milyen lett, és nem találgatom később.
Raktam bele hőmérséklet jeladót, termosztátot, ventilátor kapcsolót. Gurultam vele vagy 1000 km-t melegedés nélkül, de 100km/1 dl vízfogyasztással. Mivel szinte mindennap visszatöltöttem a hiányzó részt, így nem tudtam eldönteni, hogy a hűtő tetején kell neki a tágulási tér és csak kinyomja felesleget a kiegyenlítőbe, vagy lazán elfogy belőle, és én meg pótolgatom. Jártam vele hegyen, völgyön, lassan, gyorsan, néha olyan utakon, hogy 2. fokozatban alig bírt menni felfelé a dombra, és nem melegedett, de masszívan megvolt a vízfogyás. Olajban nem látszik a víz, igazán nem izgultam rajta. Egyszer csak jött a gondolat, hogy nem töltögetem vagy 5 napig és akkor egyben megnézem, mennyi víz fér bele, gondoltam így legalább kiderül, hogy valójában fogy-e, vagy csak kirugózza magát a hűtő tetejéből.
3 nap után feltűnt, hogy fentebb áll a vízmutató, és közben ritkábban kapcsolgat a ventilátor is…
Belefért közel 1 liter víz. Faszom… feltöltőm, megyek vele, maradt a 100km/1 dl fogyi… szarok bele, vízzel megy b+… Egyik este, kicsit fogócskáztam vmi négykerekűvel hazafelé, (marha jól tud menni a gép az 500 cm2-hez képest), kicsit később egy piros lámpánál látom, elindul felfelé a víz. Fasza, venti nem indul, mutató a piros alatt kicsit. még volt 3 km hazáig, azt alapjáraton elpöfögtem, de mire hazaértem, már a piros aljában volt a jelző. Venti járt, motor nem hűlt. leköptem a henger oldalát, sercegett a nyál rajta. Halottam, hogy rotyog a víz benne. Megvártam, míg kihűl, és beleöntöttem 1,5 liter desztillált vizet. Fasza, gondoltam, tényleg vízzel megy… 15 km/1.5 l víz.
Másnap hajnalban elgurultam a műhelyig vele alapjáraton (15 km/1 l víz) majd délután átvittem a szerelőköz. Olaj tiszta, víz tiszta, hátul nem gőzöl. Megrendeltem a gasket szettet, lassan megjön, addig játszanak vele, hátha nem kell megbontani. nem hiszem, hogy meg lehet úszni a hengerfejek levételét, de hátha. Most azt találták ki, hogy nem hengerfejes csak rossz a venti kapcsolója. Arra még ne volt idejük, hogy átkötött kapcsolóval menjek vele 5 percet… most kezdődik a 3. hét, hogy náluk van.
Kezdek idegesen reagálni a türelem szót tartalmazó mondatokra…
Azon agyalok, hogy veszek egy konténert ősszel, és szétborítom az egészet teljesen. Rajtam kívül senkinek nem igazán fontos ez a projekt. Kezdenek agresszív gondolataim lenni az érintett emberekkel kapcsolatban, és ez nem jó.
Jobbakat!
Üdv, Tom.
Hát nem kevés idő telt el az utolsó bejegyzés óta. Nem azért nem írtam, mert lusta voltam írni, hanem azért mert nem volt miről. Nem tudtam foglalkozni a motorral. Leginkább pénzügyi okai voltak a dolognak, időm lett volna. Na, de most itt vagyok és bizony végre van miről írni.…..
Honda VT 500 C Lassan, de haladunk. 2012.09.05 15:30:16
Először is elnézést kérek minden rendszeres olvasómtól, hogy ilyen hosszú idő kimaradt, de sajnos engem is sanyargatnak az átlagember szokásos problémái, mint pl. pénz- és időhiány. De szerencsére egy lehelletnyi időre megoldódtak ezek a gondok, úgyhogy kicsit haladtunk a…..
TomTom_ 2012.10.11 23:46:33
@Lomha 8V: Szia! Ma lekerült a szelep dekli, és kiderült, hogy a szelepek környéke hibátlan, gyak. újszerű (39000km). A hátsó henger vezérmű lánca ficánkol benne, és az adja a csattogó hangot. Szted mennyit szabad mozognia a fogaskeréken??? Holnap átteszik a másik henger feszítőjét, és megnézik mit változik. Remélem, nem kell a vezérlést klt. felújítani. Csak a kritikus/érdekes részekről fogok fképezni, mert szerelő csinálja. A bowdenen nem rezgek, sztem 2 nap alatt legyártják az Alig utcában és lesz vagy 2500 Ft. Most próbálnak gyárit szerezni, oszt majd meglátjuk. Nincs véletlen vmi szerelési könyved vagy linked a gépről? Nagy segítség lenne... ;-)

Jó munkát!

Üdv, Tamás
TomTom_ 2012.10.20 21:58:46
@Lomha 8V: Kérlek, 2x küld a levelet, mert nem áll szóba veled elsőre a spamfogó...

Thx, Tom
Liszt zenéjét akarva-akaratlan mindenki ismeri, aki a huszadik században – vagy azután – született. De vajon lehet-e toplistát összeállítani egy ilyen gigantikus életműből? Megpróbáltuk, kiderül, sikerült-e.Az idő ez esetben nekünk dolgozott: 2011-ben már csak azon…..
Régóta izgatott a kérdés, hogy vajon mi a férfiak véleménye a sminkelésről, és főleg az, hogy mit utálnak ezen a téren. Meg is kerestünk egy sor ismerőst, akik közül 26-an segítettek nekünk a véleményükkel. A minta persze nem reprezentatív, hiszen az ismerőseink közé…..
TomTom_ 2011.09.26 09:58:55
Mary Popins napjai Numb! 2008.06.04 12:19:52
Üdv Kedves Blogom, Olvasó!Tudom rég írtam...majd egy hónapja.A buli jól sikerült. Legalábbis ezt a visszajelzést kaptam. Megint Step Up lázban égek. Állandóan a zenéjét hallgatom. Próbálom a netről letölteni a második részt (mivel nem láttam), de egyszerűen, én túl…..
TomTom_ 2009.02.18 22:21:50