Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakancsban

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
Sokan megrökönyödve nézik a mobilba épített kamerák fejlődését. Most már 8 megapixelnél járunk, és ha hihetünk az Ericsson előrejelzésének, négy éven belül 12-20 megapixel lesz az átlag. Bár a mobilok sohasem lesz olyan jók, mint a tükörreflexes fényképezők, a…..
bakancsban 2008.11.19 19:07:15
mobilarena.hu/hir/sony_ericsson_c902_bemutato_es_elso_fotok.html

Itt meg lehet nézni néhány teszt képet.

Sajna a 8 megapixel még a kompakt gépeknél is csak parasztvakításra jó.
DSLR-nél is akkor lehet kihasználni ekkora felbontást ha objektívre is rászánunk egy komolyabb összeget.

A telót úgy reklámozzák, hogy az elkészített fotót nyomban publikálhatod a blogodon stb. Persze 8 megapixeles képet nem nagyon érdemes webes felületen közé tenni (még akkor sem, ha valakit nem érdekel mennyit fog csengetni az adatforgalom után), oda a 2 megapixel is sok. Szóval muszály előtte szerkesztgetni, de hát egy ekkora képet még 19"-os monitoron is nehéz bütykölni. Pedig a tesztfotók alapján lenne mit szerkesztgetni, mert a fehéregyensúly szar, a képek túlexponáltak és a képzaj is kritikán aluli.
Sokan próbálgatják összehasonlítani a telefonokkal - kompakt gépekkel - DSLR-ekkel készített fotókat, nem sok értelme van. Minnél több pixelt próbálunk ráeröltetni egy adott méretű lapkára, annál szarabb lesz a minőség (interferencia, képzaj, kromatikus aberráció stb.).
Jó példa erre ez a telefon, mert ennél még a 7-8 évvel ezelőtti kompakt digi gépek is jobb minőséget produkáltak.