Regisztráció Blogot indítok
Adatok
john_yossarian

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
john_yossarian 2009.10.29 09:18:11
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
john_yossarian 2008.10.28 15:02:50
Az Alan Greenspan által 18 éven keresztül kézi vezérelt Fed alapkamata éveken át olyan mesterségesen alacsony volt, hogy alkalmatlanná vált a belső fogyasztás visszaszorítására és a dollár deflálására mely ráadásul nem is volt cél. A rendkívül adakozóvá vált kereskedelmi bankok és hitelintézetek örömmel helyezték ki tőkéjüket a magas megtérülési ráta reményében. 2001-től 2003. júniusig folyamatosan - végül 1 százalékos rekord mélységbe-süllyesztett Fed alapkamat profitcsökkentő hatását ellensúlyozandó, elterjedt a felelőtlen hitelezés a nem elsőrendű jelzálogadósok számára, és ennek kockázatát az amerikai pénzintézetek, származékos értékpapírok révén, a szélesebb hazai és nemzetközi bankpiacon is szétterítették. Aztán Alan Greenspan a Deutsche Bank beruházási részlegének tanácsadója lett véletlenül. Most pedig jajong.

Eközben Milton Friedman koncepciózus euro ellenessége odáig fajult, hogy ébren álmodott. Külön közgazdasági okfejtést állított fel a diverzifikált európai háttérgazdaságok közös fizető eszközeként aposztrofált euro haláltusájához, íme:
„Az euró tíz éven belül összeomlik - jósolta a nyáron Milton Friedman, Nobel-díjas amerikai közgazdász. Azzal érvelt, hogy a gazdaságok túlságosan különböznek egymástól, de a szabályok valamennyiükre egyformán érvényesek. Ezt a nagyon borús előrejelzést valójában senki sem osztja, de az uniós viták mégiscsak azért robbantak ki az elmúlt hetekben, mert a tagok úgy érzik, mindenkire ugyanazt a méretet szabták.” (Eduport, 2002-10-14.)
Félő, hogy számunkra az euro olyan lesz, mint délibáb az Alföldön. Mire odaérünk hopp, volt-nincs. Friedman pedig boldogan csettint.

Az amerikai pénzforgalmi piacon közben olyan pénzbőség állt be mely a dollár még radikálisabb elértéktelenedéséhez vezetett volna ha…
Ha nem lövik ki az űrbe –szó szerint (!)- vagy nem fordítják kutatás –fejlesztésre, fegyverkezésre, háborúkra. Régi és mégis olyannyira új technokrata recept a felgyülemlett inflációra kész tömérdek pénzmennyiségtől való megszabadulásra, hogy improduktív dolgokba ölik. Amerika számára a legelfogadhatóbb verziónak a kutatás- fejlesztés tűnt, arányaiban elsődlegesen a hadiiparban, a fegyverkezésben, mellettük komplementer sorban a gazdasági megfontolások által vezérelt nyersanyag utáni vágytól tüzelt gyarmatosító háborúk. Pozitív hozadék az image-építés. Mindennapi gázolajunkat add meg uram és hadd szabadítsam meg a világot én a gonosztól!
(Ha egy glosszába még idefér: voltak olyan idők is, amikor a világon először és utoljára vetettek be atomfegyvert emberek ellen- kétszer is egymás után, elpusztítva mintegy 327 000 embert- na ott például nem volt sem sys, sem admin, csak crtl, alt, delete.)

Hogy milyen sysadmint sikerült felépíteni az urániumizotópokkal gazdagon töltött páncéltörő lövedékektől szabdalt országokban? Napjainkban nincsenek jó referencia munkáik. A legtöbb ilyen országban, ahol megjelent az amerikai mintára felépített és bábként mozgatni kívánt háttér rendszer és paralel bürokrácia, ott pokolgép-demokráciát sikerült létrehozni. Szabadon robbant mindenki mindent vagy mindenkit, akit akar. Lehet kórház, pizzéria, belvárosi busz, katonai tábor vagy piactér. Vagy olajkút. Amit majd eloltanak a magyarok. Mi már csak tudjuk, hiszen jártunk már ott orvosolni és béke- fenntartani is.

“Sitting on a fence that's a dangerous course
Oh, you could even catch a bullet from the peace-keeping force
Even the hero gets a bullet in the chest
Oh yeah, once upon a time in the west” (Dire Straits: Once upon a time in the west, Communique, 1979)

(Védőkorláton ülve is van veszély
Még golyót kapsz a békefenntartóktól a végén.
A hős is kap egyből egyet a mellébe,
Ahogyan nyugaton, egyszer régen.)

A legvidámabb barakk sysadmin-ja viszont tökéletesre sikerült. Olyanra, mely kiállja az idők próbáját. A rendszer önjáróvá vált és saját magát kódolta a nyers, szabad rablásos kapitalizmusba. A tökéletes software, mely neuron-blokkjainak evolúcióján át elérkezett a mesterséges intelligencia határáig, oda-vissza jár az origó és abszolút 1 közt.
„ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS” – a gazdaság irányításának és tervezésének átfogó reformja, amelyet az 1960-as évek közepén készítettek elő, és 1968. jan. 1-én vezettek be. Az előkészítő munkákat Nyers Rezső, az MSZMP KB gazdaságpolitikai osztályának titkára koordinálta. A reform három területen hozott lényeges változást:

(1) csökkent a központi tervezés szerepe és nőtt a vállalati önállóság a termelés és a beruházások terén;

(2) liberalizálódtak az árak, vagyis a hatóságilag rögzített árak mellett egyes termékek árai a piaci keresletnek megfelelően alakulhattak;

(3) a központilag meghatározott bérrendszer helyét egy flexibilisebb, bizonyos korlátok között a vállalatok által meghatározott szabályozás váltotta fel.

Az új gazdasági mechanizmus tehát a központi tervezés és a piaci önszabályozás elemeit egyesítette a tulajdonviszonyok megváltoztatása nélkül. Az új rendszer a piacgazdaság hatékonyságát nem érte el, de az addigi és a szomszédos szocialista országokban továbbra is normának tekintett tervutasításos rendszerét felülmúlta. Következményének tekinthető az is, hogy a jövedelmek közötti különbségek nőttek. Erre hivatkozva a különböző ellenérdekelt csoportok 1972 és 1974 között elérték a reform lefékezését, amely csak az 1970-es évek végétől vett ismét nagyobb lendületet. Ma már tudjuk hogyan.

„ MÉG ÚJABB GAZDASÁGI MECHANIZMUS” – a gazdaság irányításának és tervezésének átfogó reformja, amelyet most készítenek elő, csak most, csak nekünk.
A reform három területen hoz majd lényeges változást:

(1) növekszik a központi tervezés szerepe és csökken a vállalati önállóság a termelés és a beruházások terén;

(2) monopolizálódnak az árak, vagyis a hatóságilag rögzített árak mellett egyes termékek árai nem a piaci keresletnek megfelelően alakulhatnak;

(3) a központilag meghatározott bérrendszer felváltja a flexibilisebb, bizonyos korlátok között a vállalatok által meghatározott bérrendszert.

(Negatív hozadékként megemlíthetjük a vízfejű közszféra majdani pokoljárását, ahol a hatások és ellenhatások a leglátványosabbak lesznek például a bérreflex és a munkanélküliség terén. Sőt, létezik egy olyan szintje a magas inflációnak – ha a rendszer szempontjából úgy tűnik majd reálisnak- mely magas munkanélküliséggel jár és hosszútávon rendezkedik be ha hagyja a jegybank. LSD: Samuelson- Nordhaus; hosszú távú Phillips görbék.)

A még újabb gazdasági mechanizmus tehát a központi tervezés és a piaci önszabályozás elemeit egyesíti újra a tulajdonviszonyok totális megváltoztatása mellett. Az új rendszer a klasszikus piacgazdaság hatékonyságát nem éri majd el, viszont az addigi és a szomszédos poszt-szocialista országokban valaha normának tekintett tervutasításos rendszerét biztosan alul fogja múlni. Következményének tekinthető az is, hogy a jövedelmek közötti különbségek eltűnnek majd, mert nem lesznek.
A hasonlóság tetten érhető. Hat év azonban jelentős része egy gazdasági makrociklusnak, melynek eredményeképpen ide jutottunk. Nem tudom, kell –e nekünk bármiféle invázió, rendkívül jól elboldogulunk mi is Európával. Mi vagyunk a szellem a gépezetben, a palackból. Nekünk ugyan nem fog parancsolni egy IMF vagy egy EKB. Bennünket nem lehet rábólintatni semmire. A strukturális átalakítások és az ezáltali megtakarítások sokkal körülményesebbek és időigényesebbek, mint a primer adóztatás, Bokros a megmondhatója. Ráadásul ezek a folyamatok nem igazodnak a választási ciklusokhoz a rohadt anyjukat, és csak úgy viszik a voksokat De hová tűnt Tony Blair? Hol a francban van a harmadik út?

w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..
john_yossarian 2008.10.22 09:52:09
Int The Felsh (Pink Floyd: A Fal című albumáról.)

So ya
Thought ya
Might like to
Go to the show.
To feel that warm thrill of confusion,
That space cadet glow.
I've got some bad news for you sunshine,
Pink isn't well, he stayed back at the hotel
And they sent us along as a surrogate band
We're gonna find out where you folks really stand.
Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!
That one looks Jewish!
And that one's a coon!
Who let all of this riff-raff into the room?
There's one smoking a joint,
And another with spots!
If I had my way,
I'd have all of you shot!

Reflektorfényben

Szóval
gondoltad,
hogy jó lenne
elmenni az előadásra.
Érezni a borzongató zűrzavart,
a hely sugárzó izzását.
Rossz hírem van számodra, drága.
Pink rosszul lett, a szállodában maradt.
Minket küldtek helyettük a dobogóra.
Hát ma este kiderül, milyenek is vagytok valójában.
Vannak buzik ma este köztetek?
A falhoz velük!
Az ott a reflektorfényben nem tetszik nekem,
a falhoz vele!
Az ott zsidónak látszik!
Az meg egy fekete!
Ezt a csőcseléket ki engedte be?
Az ott füvet szív,
Az meg ott csupa pattanás!
Ha rajtam múlna,
kinyírnám az egész bagázst!


Az áldozattal való szolidáris átlényegülés naivitása olykor feldolgozhatatlan ellentéteket szül adott érdekközösségen belül. Liberalizmusukra és irodalmi munkásságukon át olvasóikra, közönségükre oly büszke befogadók egy olyan intellektuálisan kihívó és politikailag semleges közegben estek egymásnak és vívták meg harcukat, mint a Porond. „A Klub Rádió „Kontra” című adása Orosz Józseffel” - mondja a média hangú, amúgy a hatalomhoz néhány kommunikációs dimenzión át dörgölődzni kívánó spot hétfő esti lázzal a hangjában.
Godzilla vs Mechagodzilla.

Az egyik sarokban az emberek irodalmi érzékét pallérozó, gondolataikat formálni vágyó irodalmár szelíd öregemberbe csomagolva. A valóság naturalista tükreitől óvó, rejtett indulatok által, ösztönlényként bíráló Bürokratikus Megfellebbezhetetlen. Kinek zsigereiben genetikai kódokon át rögzített, etikai alapon nyugvó tagadássá fajult az ocsmány, szabad szájú „igen”. Egy letűnt kor borostyán-szervezetébe zárt, ám még klónozható időutazója, kinek neveltetése nem enged szembenézni a leírt szavak kiejtett hangjain átbucskázó hétköznapi vulgarizmussal. Homloklebenyébe szocreál kalligráfiával tetoválták az aczéli három T-t. Igen ő az, a szervilis megmondó ember; a mindig jelenlévő méltó örököse a „Támogat, Tűr & Tilt”-nak, ki most rátalált az ellenségre. A „fortélyos félelem igazgat” módon gyűlölködő, rátalált az acsargón kiabáló és aránytévesztő gyűlölködőre.

Hiszen a másik sarokban már várja az ellenfél. Kezében fegyver a klaviatúra, egy önérzetében sértett Che Guevara ki Bolíviában, a permanens osztályharc és a forradalom hömpölygő árjának társadalmi gátakat és eladdig érinthetetlen mentális provinciákat elöntő és leromboló szimbólumaként rápisált a feszületre mielőtt elérte volna az elvtársi végzet. A meg nem értett ige mely virtuális testté lett a neten, mi? A már vállalhatatlan radikalizmus maga, az önmagát felfaló, célját veszített Robespierre beleiben Saint Just-tel . Ott áll a mikrózható alternet –cyber gerilla, az „escape”-re faszozó és „enter”-re lázadó, a virtuális újságírás virtualitásába menekülő, önmagát élőben megvédeni képtelen bolg- forradalmár és nem érti, mi történik vele. Ő a jövő, és ha nem vigyáz, sok-sok hasonló csatán át olyan lesz, mint kivel vitába szállt.

És a s(tr)óman, maga a média. Evolúciója tökéletesre sikeredett ezért aztán Orosz József, ki magát is leköpi, ha kell,- orgazmikus magasságokban szökell át a csillagokkal meghintett hétfői média-estén, át az éteren, elcsukló hangon moderál. Így áll hát fel a csata. Lássuk csak a spírói alapvetést:
Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

1984

(forrás: Mozgó Világ)

Ajjaj! De hisz ez a közös ellenségről szól! A baj annyi, hogy most már késő. És ezt ők is megértették. Azonban irodalomról vitatkoznak, és azzal példálóznak. Stilisztikáról és eszközökről, nyelvünk továbbélésének letéteményeseiről.
Attól tartok, hogy Nádas Péter, Parti Nagy Lajos, Mészöly Dezső vagy a cikkhez citált Petőfi kíméletlen tehetségével mérni e két embert nem lenne tisztességes. Mérjük hát őket Spiróval? Nem fogadnák el, hiszen nem értenek egyet még egymással sem. Egyikük a múlt, a másik a jövő. A hernyó sem tud semmit a pillangóról, amivé lesz. Aki pedig nekik nem tetszik,- ahogyan ők sem egymásnak- és nem férnek be az általuk összetákolt, szűkülő univerzumként üzemeltetett intellektuális(?) inercia-rendszerbe, azokkal pedig a falhoz a kurva anyjukat! „Öljünk meg minden rohadékot!”
john_yossarian 2008.10.22 12:08:39

Int The Felsh (Pink Floyd: A Fal című albumáról.)

So ya
Thought ya
Might like to
Go to the show.
To feel that warm thrill of confusion,
That space cadet glow.
I've got some bad news for you sunshine,
Pink isn't well, he stayed back at the hotel
And they sent us along as a surrogate band
We're gonna find out where you folks really stand.
Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!
That one looks Jewish!
And that one's a coon!
Who let all of this riff-raff into the room?
There's one smoking a joint,
And another with spots!
If I had my way,
I'd have all of you shot!

Reflektorfényben

Szóval
gondoltad,
hogy jó lenne
elmenni az előadásra.
Érezni a borzongató zűrzavart,
a hely sugárzó izzását.
Rossz hírem van számodra, drága.
Pink rosszul lett, a szállodában maradt.
Minket küldtek helyettük a dobogóra.
Hát ma este kiderül, milyenek is vagytok valójában.
Vannak buzik ma este köztetek?
A falhoz velük!
Az ott a reflektorfényben nem tetszik nekem,
a falhoz vele!
Az ott zsidónak látszik!
Az meg egy fekete!
Ezt a csőcseléket ki engedte be?
Az ott füvet szív,
Az meg ott csupa pattanás!
Ha rajtam múlna,
kinyírnám az egész bagázst!


Az áldozattal való szolidáris átlényegülés naivitása olykor feldolgozhatatlan ellentéteket szül adott érdekközösségen belül. Liberalizmusukra és irodalmi munkásságukon át olvasóikra, közönségükre oly büszke befogadók egy olyan intellektuálisan kihívó és politikailag semleges közegben estek egymásnak és vívták meg harcukat, mint a Porond. „A Klub Rádió „Kontra” című adása Orosz Józseffel” - mondja a média hangú, amúgy a hatalomhoz néhány kommunikációs dimenzión át dörgölődzni kívánó spot hétfő esti lázzal a hangjában.
Godzilla vs Mechagodzilla.

Az egyik sarokban az emberek irodalmi érzékét pallérozó, gondolataikat formálni vágyó irodalmár szelíd öregemberbe csomagolva. A valóság naturalista tükreitől óvó, rejtett indulatok által, ösztönlényként bíráló Bürokratikus Megfellebbezhetetlen. Kinek zsigereiben genetikai kódokon át rögzített, etikai alapon nyugvó tagadássá fajult az ocsmány, szabad szájú „igen”. Egy letűnt kor borostyán-szervezetébe zárt, ám még klónozható időutazója, kinek neveltetése nem enged szembenézni a leírt szavak kiejtett hangjain átbucskázó hétköznapi vulgarizmussal. Homloklebenyébe szocreál kalligráfiával tetoválták az aczéli három T-t. Igen ő az, a szervilis megmondó ember; a mindig jelenlévő méltó örököse a „Támogat, Tűr & Tilt”-nak, ki most rátalált az ellenségre. A „fortélyos félelem igazgat” módon gyűlölködő, rátalált az acsargón kiabáló és aránytévesztő gyűlölködőre.

Hiszen a másik sarokban már várja az ellenfél. Kezében fegyver a klaviatúra, egy önérzetében sértett Che Guevara ki Bolíviában, a permanens osztályharc és a forradalom hömpölygő árjának társadalmi gátakat és eladdig érinthetetlen mentális provinciákat elöntő és leromboló szimbólumaként rápisált a feszületre mielőtt elérte volna az elvtársi végzet. A meg nem értett ige mely virtuális testté lett a neten, mi? A már vállalhatatlan radikalizmus maga, az önmagát felfaló, célját veszített Robespierre beleiben Saint Just-tel . Ott áll a mikrózható alternet –cyber gerilla, az „escape”-re faszozó és „enter”-re lázadó, a virtuális újságírás virtualitásába menekülő, önmagát élőben megvédeni képtelen bolg- forradalmár és nem érti, mi történik vele. Ő a jövő, és ha nem vigyáz, sok-sok hasonló csatán át olyan lesz, mint kivel vitába szállt.

És a s(tr)óman, maga a média. Evolúciója tökéletesre sikeredett ezért aztán Orosz József, ki magát is leköpi, ha kell,- orgazmikus magasságokban szökell át a csillagokkal meghintett hétfői média-estén, át az éteren, elcsukló hangon moderál. Így áll hát fel a csata. Lássuk csak a spírói alapvetést:
Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

1984

(forrás: Mozgó Világ)

Ajjaj! De hisz ez a közös ellenségről szól! A baj annyi, hogy most már késő. És ezt ők is megértették. Azonban irodalomról vitatkoznak, és azzal példálóznak. Stilisztikáról és eszközökről, nyelvünk továbbélésének letéteményeseiről.
Attól tartok, hogy Nádas Péter, Parti Nagy Lajos, Mészöly Dezső vagy a cikkhez citált Petőfi kíméletlen tehetségével mérni e két embert nem lenne tisztességes. Mérjük hát őket Spiróval? Nem fogadnák el, hiszen nem értenek egyet még egymással sem. Egyikük a múlt, a másik a jövő. A hernyó sem tud semmit a pillangóról, amivé lesz. Aki pedig nekik nem tetszik,- ahogyan ők sem egymásnak- és nem férnek be az általuk összetákolt, szűkülő univerzumként üzemeltetett intellektuális(?) inercia-rendszerbe, azokkal pedig a falhoz a kurva anyjukat! „Öljünk meg minden rohadékot!”
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
john_yossarian 2008.10.14 13:34:49
Én azt mondom, hogy a világot mégiscsak egy pillangó álmodja. Sőt, a pillangót magát meg Csuang Ce. Ezt onnan tudom ti nyomorultak, hogy én álmodtam Csuang Ce-t is. Végül is nincsen jelentősége, mert már akkor tudtam milyen lesz a szüleim arca, mielőtt megszülettem volna. Ezért aztán pont leszarom, hogy Holle Anyó hogy rázza a dunyháját meg a löttyedt seggét Erdélyország felett, mert nincsen múlt sem jelen sem pediglen jövő. A tegnap a holnap rokona és nem is létezik. Minden most van, és minden most történik. Minden itt van, és az itt pedig mindenhol. Értitek ugye? Ezt onnan tudom, mert én álmodom!

Nekem nem csöpög az orrom, de néha beleturházom a saját babszem alakú medencémbe fenn a hegyen, mert allergiás vagyok. Nagyrészt a pollenekre, de rátok is keményen. Köpök egyet és nézem milyen az íve, hogyan száll a nyál-üstökös az azúrkék örökpanorámán át háttérben a Moszkva tér miniatűr makettjével és a sok kis szánalmas dolgozóval odalenn. Ha igazán jól akarlak látni benneteket, hát fel kell, hogy tegyem Ray Ban-em.

Igen soxor spekulálni támad kedvem, ezért aztán alászállok, és nem változom. Egysoros Armani-t viselek, négygombos, grafitszürke. Hozzá mályvaszín Gucci inget veszek és ma már nyakkendőt sem kötök, a lábamon Bigioni tervezte cipő, melyet kézzel varrtak. Dehogy vagyok koszos, és óbazmeg dehogy megyek én Brooklynba, nézem inkább ahogyan elsuhan a hangszigetelt város a Lexusom mellet és jól érzem magam. Idebenn, a rádióm szól és benne valaki fasizmussal fenyeget. Ez az én emberem. Egyre jobb kedvem kerekedik, hiszen már látom, hogy engem meg fognak védeni! Spekulálok és nézem a youtube-on, hogy tekergőzik a miniszterelnök. Hát ez már love actually. Nem akarom elemészteni a világot, mert tele van egy csomó jó hellyel. Inkább pénzt szeretnék és hatalmat.

Ha beértem, akkor ma is olcsó hiteleket fogok piacra dobni a megszorultak alulértékelt ingatlanjainak jelzálogfedezete mellett. Nem fújok buborékot a tőzsdén, mert nem hülyültem meg. Helyette inkább kölcsön részvények piacra dobásával nyomom le az árat, besszen veszek és adom vissza a kölcsönt. A maradékot aztán tartom hosszig. Ja, a’sszem bedöntöm a forintot a deviza alapú jelzálogok miatt és viszem a kecókat. Az irodám bazmeg a Marshall kereszt metszéspontjában van a belvárosban.

Ja, hogy ilyen életet akartok, mint az enyém? Ahhoz tanulni kell ám, bazmeg! Tanulni vágytok? Hát megtehetitek ti is! Pénzért, hahaha! Nincsen pénzed? Hát majd én adok! Vagy tudod mit? Ad a bankom! Jelzálog a házon nebuló a padban! Remélem, nem bukik a gyerek mert akkor bukod a házad. Amúgy sem kell minden kis vidéki picsának bölcsészhallgatónak lenni vagymiafasz! Majd még a végén engem fog elemezni meg a pártbeli haverjaimat live on TV. Így működik a kontraszelekció baszki. A Piac Mindenek Felett!Elvégre, ami ingyen van az nem becsülhető, Francis Fukuyamát pedig a franc egye meg.

Na, most fordulok egyet álmomban. Hallom amint surrog a selyem lepedőm a Boss boxer alsómon és lágyan ringatódzik a Slumberland vízágyam kis hülyék. Éjszakára ma egy feketét hoztam haza, kezem a kemény mellén pihen. Lehet- hogy szűz volt? Gondol a franc bedőlt hitelekre, utcára került családokra. A frászt! Király egy dugás volt, ezért aztán még álmomban is nevetek.

A hegyen csillagtalan az ég. Látom a tetőablakomon át.

Ezerszer kitoltam már veletek, ha ez kitolásnak számít. Ha szenvedtetek is, hát magatok miatt szenvedtetek.
Nem tanultatok eleget és még most sem vagytok rá képesek. Fogyasztani, költeni, venni akartok. Birtokolni,
részei lenni a fogyasztói társadalomnak pénz nélkül, tanulás nélkül, mi? Hát az apokalipszis lovasai jöjjenek Wii lézerkarddal és ontsák a beleiteket a HD plazmára, kócolja össze a fületeket mérgezett I-phone-nal baszki.
Amikor bedőltök akkor meg jön a „ Jesszusom segíts!”, mi?!

Nem érdekel a vallás, mert nem kifizetődő. Hosszútávon az ateizmus logikája a legkifinomultabb és nem kell hozzá semmilyen Istent megtagadni. Én sohasem feszíttetnék meg senkit. Ráadásul az idevonatkozó rész hiányzik a Talmudból.

Árpád?! Arra gondoltam talán összefuthatnánk. Neked is jót tenne fenn a clubban egy Remy Martin, öblös, nedvesre felgőzölt pohárban, mint „molett nő ki megkíván” és egy jó szivar, félkoronás méret Kubából.