Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gáBorz

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 12-én ünnepli 65. születésnapját Ed O'Neill, aki minden idők legtahóbb cipőboltosaként, Al Bundy művésznéven írta be magát a mozgókép-történelembe. Legismertebb sorozata, a Rém rendes család összesen 11 évadot élt meg 1987 és 1997 között, de a színész nem kapott…..
Tegnap elhunyt Leslie Nielsen, azaz Frank Drebin hadnagy a Csupasz Pisztoly sorozatból. Összesen 106 filmben szerepelt, mégis ez a karakter az, ami idős korára világhírűvé és mindenki által szeretett színésszé tette. A kanadai-amerikai komikus egy floridai kórházban hunyt el, ahol…..
gáBorz 2010.11.29 16:32:06
@H.Gábor/garicas: Köszönöm!! Ha ezt tudom, nem haboztam volna annyi ideig, hogy írjak neki - nem esett volna jól, ha csalódom benne, s nem ír. Erre tessék...
Gondolták volna, hogy már ott is lopnak? Forrás: Egy ismeretlen képviselő jegyzetei..
gáBorz 2010.11.25 19:47:50
@LMicu: ej, azok a kabátlopási ügyek...
Kicsit furcsán indult az idei Tennis Classics gála, melynek jóvoltából tavaly kiváló autogramokkal gazdagodhattak a hazai tenisz rajongók. Idén Boris Beckert és Mats Wilandert ígérték a szervezők, mint szupersztárt, az előre elkészített, dedikálandó fotókat azonban sajnos ki…..
Az 1945. május 8-án aláírt kapitulációs okmány véget vetett az európai hadszíntéren folyó, majd ötvenmilliónyi áldozatot követelő háborúnak. Az iratot német részről Wilhelm Keitel vezértábornagy, az OKW (Oberkommando der Wehrmacht) feje írta alá.A törzstisztek körében…..
gáBorz 2009.05.08 21:17:23
@uccaszoc: Nemcsak arról van szó, hogy mit ír alá az ember, vagy éppen mit nem. De kell lennie olyan pontnak, amikor azt mondja: ezt már nem csinálom. Nürnbergben már tudta.
gáBorz 2009.05.19 22:08:56
@uccaszoc: Az ember akkor szokott szembesülni a hibás döntéseivel, mikor felelősségre vonják - legalábbis magamból kiindulva ezt gondolom...:)
/Egyébként nem biztos, hogy halálra ítéltem volna./
Akik már tízes éveik közepén jártak, de még Disney-t néztek Antall József halálakor, azok még emlékezhetnek a kultikus jugoszláv sorozatra és a kulcsszavakra, nevekre: borbélyműhely, kávé és vérnyomás, Adio (a legendás dal) és a hozzá kapcsolódó tánc. Igen, mindezt…..
1949. február 8-án életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték Magyarország hercegprímását, Mindszenty Józsefet. Büntetését később háziőrizetre változtatták, ahonnan 1956. október 30-án szabadult. Szabadságát nem sokáig élvezhette, 1956. november 4-én az amerikai…..
gáBorz 2009.02.08 20:06:22
@baz+g: ...

Az aláírás kapcsán az jutott eszembe, hogy talán akkor ír(nak) ki teljes nevet, ha már nem aktívak, vagy ha nem egyházi vonatkozású a levél/dokumentum, amit aláírnak. De ez csak tipp...
Néhány napja bevezettük itt az autogram.blog-on azt a szokást, hogy ha látunk valahol a magyar weben, írott sajtóban vagy tévében valamilyen autogramos sztorit, akkor mi is újraközöljük, hogy bármikor bárki számára könnyen visszakereshető legyen. Ma az ATV egyik…..
Ezek az írások azért születnek, hogy tükröt mutassanak azoknak, akiket illet, és tanulságot szolgáltassanak mindenkinek, aki a tudománnyal, ezen belül is a földrajzzal foglalkozik.Kezdjük is mindjárt a társadalom/tér-tudományok nagy ismerőjével, I. Évával (habil. egy. doc.,…..
gáBorz 2009.01.29 22:31:33
A kérdés, vagy inkább problémakör a gyűjtők körében inkább úgy merül fel, hogyha nem közvetlenül a célszemélytől kéri az autogramot, hanem egy aukción akarja megvásárolni, honnan tudhatja azt, hogy valóban eredeti darabbal áll szemben?A rövid válasz az, hogy 100 százalékos…..
George W. Bush washingtoni idő szerint ma 12:00-kor távozik hivatalából, s átadja helyét az USA 44. elnökének, Barack Obamának. Elnöksége a történelem legsúlyosabb terrortámadásával kezdődött, s az egyik legsúlyosabb gazdasági válságával ér véget. Örökségét a…..
gáBorz 2009.01.20 11:07:06
@states: Ez egy autogram-blog.

Egyébként gyanítom, most, hogy visszavonul, sem lesz könnyű őt elérni...
gáBorz 2009.01.20 12:03:48
@brutusbrutalis: Már korábban többször volt róla szó, hogy a nagy "sztárok" (idézőjelben, mert Bush igazából nem az a kategória) nem nagyon adnak eredetit. Szóval ha egy ilyen darabhoz hozzá tudott jutni egy honfitársunk - pláne egy könyvben! - akkor az igazán unikális!
A Sivatagi Vihar hadművelet megindításának napján a Célpontot magát mutatjuk be: Szaddám Huszeint, Irak egykori zsarnok diktátorát.Szaddám Huszein autogramja a 2000-es évek Öböl-háborúinak megindulásával nagyon ritka és keresett darabbá vált az autogramgyűjtők körében szerte…..
A hagyományos Bécsi Újévi Koncert 70. születésnapján a koncert főszereplői, a karmesterek közül az egyik kétszeres rekordert mutatjuk be. Lorin Maazel, a New York-i Filharmonikus Zenekar vezetője volt az első nem osztrák személy, aki az újévi koncertet dirigálhatta, s máig ő…..
Ha a sztárok kedvességének van mértékegysége, akkor Richard Clayderman neve mindenképpen valamilyen extra nagy mennyiség szinonímája lehetne ezen a skálán. A ma 55. születésnapját ünneplő francia zongorista 1976 óta játsza egyedi stílusában a szebbnél szebb melódiákat, s…..
B-oldal Meghalt Derrick 2008.12.16 09:03:00
85 éves korában elhunyt Horst Tappert, aki a tévé elé szögezés európai helytartója volt a nyolcvanas években Derrick főfelügyelőként. A sorozat valójában 1974 és 1998 között készült, nagyjából havonta egy új epizóddal. A tévéfilmek zenéje, mint akkoriban sok másiké is,…..
Visszavonulása óta ritkán lehet hallani a Vasladyről, s akkor is leginkább betegségéről, fájdalmas és hosszú leépüléséről szólnak a hírek. Néhány éve bejelentették, hogy nem vállal többé nyilvános szereplést. Egyik gyűjtőtársunk a minap egy londoni hotel halljában…..
Az elmúlt évtizedben nagy reneszánszukat élik a XIX. századi magyar történelmi személyiségek kéziratai, autogramjai a különféle árveréseken. Az egyik legkeresettebb eredeti aláírás ebben a körben a Haza Bölcsének, Magyarország első igazságügyi miniszterének,…..
89 esztendővel ezelőtt, 1919. november 16-a esős reggelén lovagolt be a Nemzeti Hasereg fővezére, Horthy Miklós altengernagy Budapestre - s egyúttal a magyar történelembe is. A következő évben kormányzóvá választották, s közel negyedszázadon keresztül volt Magyarország…..
Megoszlanak a vélemények arról, hogy a hidrogénbomba kifejlesztése az emberiség legsötétebb vívmányai közé tartozik, avagy kiemelkedő tudományos eredmény. A program vezetője Teller Ede, H-bomba ide vagy oda, véleményünk szerint a XX. század egyik…..
gáBorz 2008.11.01 11:34:30
Az elmúlt hét végén olyan tenisz sztárokat láthattunk testközelből, akikről egykoron, a 80-as 90-es években csak álmodhattunk a TV-t bámulva. Ez a hosszú hétvége jó alkalom volt arra is, hogy begyűjtsük ezeknek a sportembereknek az autogramjait.Nem volt azonban könnyű a…..