Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galffycsaba

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
Lehengerlően érdekes chartot dobott fel Vakmajom a blogjára, amin gyönyörűen tükröződik, hogy általában véve a technológiai fejlettség milyen védőernyőt borít a társadalom fölé (egyedüli apróság, hogy sajnos a forrásmegjelölés lemaradt). Vakmajom kommentárja: Minél…..
Dotkom Ingyen van az Apple-sorsjegy 2012.12.31 10:46:01
Azt már sikerült bebizonyítani, hogy 2013-ban hiába várnánk az Apple-től nagy feltámadást, de kicsit távolabbra tekintve elég egyszerűen modellezhető, hogy a mostani üzletekből már soha nem fog hatalmas dinamikát kicsiholni a cég. Ezzel együtt most minden Apple részvényhez…..
Vagy nem, de mindenesetre érdekes lesz. Ma este érkezik az iPad mini az Apple kínálatába, és ha minden igaz, nagyjából egy hét múlva már a boltok polcain virít a készülék. Az Apple rajongói, mint mindennek, ennek is feltétel nélkül örülnek, de ezzel együtt befektetői szemmel…..
galffycsaba 2012.10.23 11:48:38
Teljes mértékben egyet értek, de talán érdemes valamivel kiegészíteni. Az iPhone és az iPad teljesen eltérő üzleti modell szerint működik.

Az iPhone-t ugyanis az Apple elsöprő többségében a szolgáltatók felé értékesíti, rajtuk keresztül jut el a termék a végfelhasználóhoz, a szolgáltató által megszabott áron, a szolgáltató feltételei mellett. Ez főleg Amerikában azt jelenti, hogy az iPhone árprémiumát nem a felhasználó, hanem a szolgáltató fogja kifizetni. Egy SGS3 és egy iPhone 5 ugyanúgy 200 dollár egy amerikai szolgáltató kínálatában azonos szerződési feltételek mellett, annak ellenére, hogy az Apple-nek fizetett összeg kb. egy százassal magasabb. Persze a szolgáltató is tudja, hogy ezért a százasért olyan felhasználót "vesz", amelyet másképp nem érne el, ha nem vehetne iPhone-t, átmenne a konkurenciához. Ez az iPhone-Android árparitás magyarázza egyébként azt is, hogy miért teljesít olyan nagyon jól Amerikában a termék, miközben "rest of the world" ennyire nem rózsás a helyzet.

Az iPad ezzel ellentétben valódi bolti termék, az árat az Apple-nek fizeti a felhasználó közvetlenül. Ez azt is jelenti, hogy a termék prémium pozíciója nem egy harmadik félnél, a szolgáltatónál jelenik meg, hanem közvetlenül a felhasználónál. Az árparitás (és a havi díj) eltűnésével rögtön egy másik piacon találjuk magunkat, amely már erősen árérzékeny, más dimenziók mentén ítélik meg a termék minőségét és egyéb jellemzőit. A piac persze meglehetősen éretlen, az Apple is (az összes többi szereplőhöz hasonlóan) csak tapogatózik, legendásan fókuszált termékstratégiájuk azonban követésre kárhoztatja őket.

Egy Samsung kartáccsal lövi a piacot: 3 hüvelyktől 10,1 hüvelykig minden képernyőméretet elkészítenek, aztán ami fogy, az maradhat, kaphat további iterációkat. Ez a fajta a posteriori (a piaci fogadtatás utáni) döntéshozás idegen az Apple-től, a felhasználói igényeket, az ideális képernyőméretet, stb. próbálják a priori meghatározni. Ez azonban meglehetősen rugalmatlanná teszi a céget - lásd a 3,5 hüvelykhez való túlzott ragaszkodás. Valószínűleg ezt a hibát nem akarják újra elkövetni, ezért jöhet most gyorsítva a kis iPad.
Kábé egy éve van csetalkalmazás a Facebookon, úgyhogy elvileg a több mint 100 ezer magyar facebooker használhatná is ezt az alkalmazást. Főleg, hogy újabban már szűrni is lehet, hogy mely Facebook-ismerőseink láthassák csetstátuszunkat: vagyis, hogy online vagyunk-e.Mitől…..
galffycsaba 2009.05.12 16:27:50
A Shitter éra folytatódik, és bár ebben a részben legkevésbé kedvenc detektívünk éppen fizikailag nincs jelen, a ténykedése nagyon is rányomja a bélyegét az eseményekre. Azért hetibeteg is van, hogy doktoraink életét nehezítse: egy 18 éves srác, aki két fiatalabb tesóját…..
Jégkorong Székely verhet magyart 2007.11.09 15:32:00
Három nap alatt öt meccset játszanak az OB I-ben, örüljünk. Igaz, ezekből hármat Csíkszeredán, amihez a magyarországi magyarhoki-rajongónak 700 kilométert kell utaznia, Budapesttől legalábbis.Persze célszerűbb lett volna Miskolctól számolni – még akkor is csaknem 600…..
Prisoner's Dilemma SUPPPPPPPERBOWL 2007.02.05 13:46:00
Tegnap volt a "nemhivatalos" amerikai nemzeti ünnep, a Superbowl, az amerikai "football" "világbajnoki döntője". Azért a sok idézőjel, mert az ameikaiaknál minden egy kicsit másképp értődik. Például a "félidőben" sugárzott reklámok…..
Prisoner's Dilemma Online. 2007.01.31 14:56:00
Úgy tűnik sokáig nem húztam blog nélkül. Ez itt, melyet olvasol, a harmadik. Elődjét az ar159.blogspot.com-on tekintheted meg. Ha akarod.Ilyenkor szokásos rövid ars poetica. Most elmarad.Azért nem hagyhatom, hogy az első post ilyen sivár maradjon, inkább linkelek két blogot, hogy én…..