Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dadu

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeff Hawkins a blogján hozta fel ezt a témát, és szerintem is fontos a jelenség megértése a szcientológusok viselkedésének megértésében.Nem kevés szcientológussal előfordul, hogy kezdi látni a szcientológia valós természetét, de valamiért mégsem fordít hátat az egésznek.…..
dadu 2010.09.19 01:04:31
Én kb. 18 éve találkoztam egy vidéki kisvárosban valakivel, aki valósággal sziporkázva kommunikált, és ragyogott a személyisége. Kérdeztem tőle, mitől olyan amilyen. Ajánlotta a Dianetika könyvet. Hónapokkal később kerestem egy könyvet ami elég vastag, ahhoz hogy a melóban tudjam olvasni. Elolvastam a könyvet, és nem nagyon tudtam belekötni. Felkerestem azt aki ezzel foglalkozott a városban. Résztvettem több tanfolyamon, amik sztem elmondhatatlanul hasznosak voltak, és maradandó nyomot hagytak a gondolkozásomon. Ekkor még senki nem ismerte a Scientológiát M.o.-n, és az elején még a budapesti központ sem létezett. Aztán egy előadásra hívtak amit a budapesti központ szervezett. Egy filmet néztünk meg videóról. Az előadást valami bohóc egyenruhás majom celebrálta. A vetítés előtt és az előadás után meg kellett tapsolni Hubbard falon lógó fényképét. Na ez kiverte a biztosítékot nálam. Az előadást követő szabad beszélgetésen elvegyült néhány egyenruhás 20 körüli csaj és bele-bele kavartak a kialakult beszélgetésekbe, de valami annyira kényszeres amatőr módon, ami teljesen ellentmondott az általuk is oktatott kommunikációs alapoknak. Borzalmas volt. A végső lökést az adta, amikor egy budapesti nagy rendezvényen hisztérikus picsák, és átszellemült bohócok meséltek az addig elért eredményekről. Nekem a Scientológia de méginkább a Dianetika a profizmusról, a jó döntésekről, a határozottságról, nyugalomról, önismeretről, és a kivételes kommunikációról szólt addig. Ezek a tapasztalások eltávolítottak a szervezettől, de amit addig magamévá tettem a tanfolyamokon, rengeteget segített és segít nekem a mai napig. A pénzt amit elköltöttem a tanfolyamokra, soha nem sajnáltam, és most sem érzem kidobott pénznek. A szervezet maga, sztem is vállalhatatlan. Ja a köpködőknek üzenem nem voltam krízisben amikor a tanfolyamokat elkezdtem. :) Továbbá bírom amikor valamit úgy köpködnek, hogy valójában azt sem tudják eszik-e vagy isszák.
  Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy a Fidesz akkor is ennyit foglalkozna-e a deviza alapú lakáshitelesekkel, ha nem lenne választási kampány. A témának az önkormányzatisághoz abszolút nincs köze, az elmúlt napokban mégis ez a kormánypártok első számú témája. Nem…..
dadu 2010.09.15 12:30:02
Nekem nincs CHF lakáshitelem, de igenis racionális döntésnek tartom, azt, hogy inkább fizetem a részleteket a saját lakásom után, mintsem albérletre fizessek ugyanannyit. A lakáshitelesek nagy része igenis felelős döntés alapján vett fel hitelt. De ki a f..szom gondolta volna, hogy a 145-150 Ft-os CHF elszaladhat 220-ig. ez 145Ft-ra vetítve 51% -os emelkedés! Sztem ez az akkori állapotok szerint irreális kockázati várakozás. Sztem sokan felelősen, nem túlvállalva, 15-20% kockázati tartalékot ráhagyva vettek fel hitelt, akik most az 51%-os árfolyamkülönbség miatt képtelenek fizetni a hitelt, és gyerekekkel kerülhetnek utcára. Mellesleg ehhez az árfolyamhoz rendesen kellett az államcsőddel fenyegetőzés, meg a menjen innen az IMF a p.csába című politikai ámokfutás is. (persze nem csak ezek). Könnyű a bajbajutottakra mutogatni, ha neked történetesen nincs ilyen problémád. De hogy ezek az emberek TÖBBSÉGÉBEN felelőtlen ingyenélők lennének azt visszautasítom. Azoknak van most nagy pofájuk, akik az elmúlt 10 évben még a tanulással és/vagy karrierépítéssel voltak elfoglalva, az adott időszakban még gyermektelenek voltak, és most viszonylagos anyagi biztonságban vannak. De nem okosabbak csak pont nem akkor tartottak életútjuk azon szakaszában amikor családot alapítanának. Most persze nem vesznek fel hitelt lakásra (mer' qurva okosak), de biztos hogy az akkori helyzettel azonos körülmények között is így döntenének? Nem vagyok biztos benne.
dadu 2010.09.15 12:42:34
@ampelmann: Nem csak új lakásra lehetett hitelt felvenni.
Belsőség Vasárnapi rettegés 2009.05.06 03:23:54
  A fiatal házaspár, ahol anyu vezet, apu meg magyaráz, még a kormányba is belenyúl neki. Nyúlkálhatna inkább máshová, de ne a közúton tanítgassa. Adjon neki vibrátort inkább.  Vélemények az azonos című írásunkról...
dadu 2009.05.06 23:37:00
Nekem SUV-om van. Következésképp büdös bunkó vagyok. Elfogadtam. De! Nekem az arrogáns köcsögnek nem esik nehezemre kisorolnom a külső sávba (aktuális sebességemtől, illetve a megengedett maximális sebességtől függetlenül). Nem esik nehezemre a lámpa jelzésére figyelnem elinduláskor, nem pedig az előttem álló elindulásakor kezdek 1-gyest keresgélni. Nem esik nehezemre 2 sávos körforgalomban a belső sávot használni, amikor nem az első kijáraton kell kimennem. Nem esik nehezemre áthajtani a zöld jelzésen a forgalom ritmusában, nem pedig lassítani a lámpa előtt sárgáig, majd gyorsan áthajtani és ezzel minimum 10-15 autóst indokolatlanul megállásra kényszeríteni. Nem hajtok üres úton teherautó mellett a belső sávban folyamatosan, hanem vagy mögé (még ha hihetetlen is, sűrűn előfordul) vagy elé besorolok. Nem vágok ki valaki elé mellékútról, majd hajtok lassan előtte. Továbbá nem esik nehezemre egyenesen beállni a parkolóban két vonal közé egynél nem több helyet elfoglalva, sőt ha ez elsőre nem megy, nem ciki a SUV-os image ellenére sem addig manőverezni, amíg ez nem sikerül. Nem állok be a bejárat elé fél sávot elfoglalva mélygarázsban (pl. Campona) vagy bevásárló központ előtt. Nem parkolok az IKEA előtti pakolásra rendszeresített helyen. Továbbá kibírom, ha kicsit többet kell gyalogolnom, mint ha a mozgássérülteknek fentartott helyre állnék. Valamiért felfogom, hogy a hátsó ködlámpám valószínűleg elvakíthatja a mögöttem haladó villogós, arrogáns, anyagyilkos szemétládát -ha egyszer a nagy köd átvilágítására méretezték - ezért lekapcsolom, amikor valaki mögöttem halad.
Mindezt azért teszem, mert nem vagyok egyedül az utakon. Tudom, és számításba veszem, hogy attól mert nekem épp ahhoz van kedvem, hogy sétakocsikázzak, vagy épp lusta vagyok, attól még mások talán okkal ültek a volán mögé, és szeretnének eljutni A-ból B-be anélkül, hogy mások rettegése, alkalmatlansága, nemtörődömsége, beleszarása okán a kelleténél sokkal, de sokkal több időt kelljen ezzel tölteniük. A közlekedés nem önmagáért történik. Célja van. Emberek valamilyen rejtélyes okból valahova el akarnak jutni, hogy ott végrehajtsanak valamit. Na ezért érezném magam ütni vágni való szemét tetűnek, ha csak mert én félek, lusta vagyok, leszarom stb. vagy mert b.szná a csőröm és az egóm hogy van aki nálam jobban veszi a kanyarokat, vagy csak úgy minden ok nélkül meggátolnám őket a céljuk elérésében. Azok az emberek akik felháborodnak amikor valaki nem bírja a bénázásukat, nem azért bénáznak, mert vigyáznak a többiekre, vagy magukra, hanem egész egyszerűen le se szarják, hogy mások is vannak rajtuk kívül az utakon. Továbbá amíg a volán mögött ülő személy feladata ill. felelőssége a vas irányítása, joggal elvárható, hogy ehhez rendelkezzen megfelelő tudással. Ha nem rendelkezik ezzel a tudással ne tessék felháborodni másokon, akik viszont bírják ezt. Nem várom, hogy Senna legyen, pusztán a fent vázolt - nem versenyzői képességeket követelő - dolgokat. Szerintem igenis jár az a vibrátor.