Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buszonolvasó Srác

18 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tök jó! Ajánlom mindenkinek!!..
Remé. Ezt jelenti a Nadja oroszul, a „remény, de csak a kezdete”. A szürrealizmus felnőttkori, revizionált nagykönyve, tele képpel, mert a képleírás az hülyeség. Érdekes felfogás... A csodás a hétköznapokban rejlik, egy nőben, egy szökőkútban, bármiben. Csak észre…..
Márkafrissítéssel ünnepli kilencvenedik születésnapját a Citroën: azon túl, hogy például újraélesztik a legendás DS nevet, optikai tuningra is sor került, aminek leglátványosabb eleme az újratervezett logó, amit 34 országban mutattak be egyszerre csütörtökön. Az emblémát a…..
Valahol a 40. oldal táján járok, és az egyik feladatnál kiverte a biztosítékot egy fordítási hiba, egy érthetetlen, értelemzavaró baklövés. Megjegyzem, a többi könyvben is volt sajtóhiba dögivel, a legutóbb befejezett Austerben is, sajnos. A rejtvényeket tartalmazó Seherezádé…..
Képgyár Nincs is Zsolnay-titok 2009.01.29 15:13:00
Amíg szembe nem kerültem a zöld porcelánkígyóval, úgy tudtam, hogy a Zsolnay-porcelánok a Csárdás királynővel, a csipketerítővel és a Gerbaud-val vannak egy halmazban. Hitemben az is megerősített, hogy a Zsolnayk egyik legnagyobb gyűjtője egy idős amerikás magyar, bizonyos…..
A könyv végére tartogatott némi meglepetést, és furcsaságot is. Nem értem teljesen, hogy miért kellett belekomponálni a szeptember 11-i terrortámadást, miért éppen ezzel fejezi be a könyvet. Mert ellenzi Bush külpolitikáját (egyébként a belpolitikáját is, keményen), ami a…..
Kicsit kezd ellaposodni. Egyre szimplább a történet a 250. oldal után, épphogy sikerült fenntartani a továbbolvasáshoz szükséges feszültséget, azonkívül nemsok jön át. Azért nem rossz, de feszesnek, sziporkázónak vagy csúcsteljesítménynek semmiképp sem mondanám...
Jó könyv, de most egy kicsit elment mesélősbe, néha túl könnyű a mesemondás a súlyos témához képest, azaz hogy egymás után örökíti meg embertársai (ismerősei, „ismeretlenei”) balgaságait, rossz döntéseit. Továbbra is mindenki mindent elront, főleg az elbeszélő…..
Nagyon jó volt!! Érdemes újraolvasni és szerintem majd mást is fogok tőle. Szórakoztató és valós, jól van megírva, rövid (135 oldal), elvileg olcsó (1200 forint volt a hátán, de szerintem az rég volt; talán antikváriumban lehet kapni, ha van olyan balga ember egyáltalán, aki ezt…..
Már olvastam, de nem lehet kihagyni a blog neve miatt sem – meg aztán olyan könyvről van szó, amit bármikor érdemes újraolvasni, mert jól van megírva.   Vékony (135 oldal) kis könyv ez, szerethető fajta, az ifjú tehetség (tipikus) regénye, tele fiatalsággal és erővel.…..
Jó könyvnek ígérkezik. Arról szól, hogy a főhős (egy nyugdíjba vonult biztosítási ügynök) milyen baklövéseket követett el az élete során, illetőleg, hogy a közvetlen ismerősei, családtagjai mit rontottak el. Amolyan balgaságok tárháza, ami nem feltétlen eredeti ötlet, de…..
Hát, a vége nem tetszett annyira, mint az eleje. Nagyjából a közepéig teljesen rendben van, aztán ez a Kánya uras „történet” a nem létező történettel már nem jött be. A második és harmadik fejezetben voltak azért nagyon jó dolgok is, például ez a mondat kifejezetten…..
Ez a rész nem teszik annyira – valahol az 50. oldal után vagyok – itt új fejezet van, és teljesen kettétöri a történetet, ami eddig csak foltokban jelent meg annak bizonyításául, hogy a történelem az bizony hülyeség. Az első fejezetnek az volt a címe, hogy Első…..
Klasszikus posztmodern a nyolcvanas évek elejéről, 135 oldal, az én példányomat a Kalligram adta ki 98-ban Pozsonyban, akkor 990 forintba (avagy 150 koronába) került a borító szerint. A Kalligram egyébként mindig szép kivitelezésű könyveket csinál.  A könyv történelmi…..
Nos, jó volt összességében, de a végét nem tudtam hova rakni, amikor olvastam; utána, amikor becsuktam a könyvet, akkor már jobb volt és sokrétűnek bizonyult. De ott, akkor, olvasás alatt nem nagyon tudtam megfogni azt a reakciót, ami a halálkor jött ki az íróból. Zárójel: A…..
Nos, elég sokat buszoztam a szabadságom és az olykor rémálomba forduló bevásárlótúrák alatt, hogy újabb bejegyzés szülessen a Semmi művészetről. Most a 189. oldalon vagyok, és nagyon sok minden történt. Ott tartok, hogy már azt is leírta, hogy „anyám halála…..
Rég jelentkeztem, egyrészt mert alig olvas valaki vagy ha igen, alig tudom lelesni, hogy mit, másrészt ha sikerül is, van, hogy elfelejtem és már nem tudom jelenteni. :)Viszont! Sose láttam még elektronikus könyvet, ezt is a 2-es metrón kellett megérnem, egy fiatal lány kezében,…..
Ma nem haladtam sokat, mert csak a Móriczra ugrottam le egy sziloplasztért a pisztolyba, vagyis az út olyan 20 oldalra futotta. Ezalatt...   … megtudtam, hogy a felszabadulás után a ruszki katonák végigerőszakolták Budapest nőit, előtte pedig konkrétan egy mongol-szovjet…..
Néhány napja kezdtem el a Semmi művészetet, és hála a sok dugónak és a mai csepeli kiruccanásnak (ajándékvásárlásnak), egészen sokat haladtam. Most valahol a századik oldal táján vagyok a 220-ból, úgyhogy kezdhet örülni az illető, akitől kölcsönkaptam. A könyv egyébként…..
A könyvet még Mainzban vettem egy (1) euróért, németül (ezért Eiserne Zeit a címe), Fischer kiadás, puha fedelű, 240 oldal, kis méretű, zsebben is elfér. Coetzee 2003-ban Nobelt kapott, ami az előbb felsorolt adatokhoz hasonlóan mellékes dolog (nagyjából). Ugorjunk a könyvre.…..
Buszon olvastam Nulladik bejegyzés 2008.12.15 13:30:00
Ez a blog a buszos olvasónaplóm, amit azért indítok el, mert befejeztem az első, BKV-n olvasott könyvemet, és úgy hiszem, még lesz néhány hasonló. Többnyire a nyolcas buszon, főleg ülve olvasok (állva nem szeretek), munkába menet vagy jövet, lassan, és egyszerre legfeljebb 15…..
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..