Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Udv Mimi

55 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hány tanteremre lenne szükség? Hol lehet bővíteni, és hol lehet újat építeni? Milyen sorrendben? Ki fogja mindezt finanszírozni? Ezek nemcsak a mai, 15 ezres Budakeszi fojtogató kérdései, hanem a leendő 25 ezresé is. Ilyen messzire kell a városvezetőknek előretekinteniük. ..
Udv Mimi 2021.03.17 16:57:45
@Budakeszi Blog: Oké, a 4-5 osztályos gimit el tudtam volna benne képzelni. Kívülről elég nagynak tűnik. Kár hogy csak rohad le...
Egy angol vasúti társaságot (Avanti West Coast) "erényjelzéssel" vádolnak, mivel egy vasúti kocsit LMBT színekbe  öltöztettek. Az augusztus 25-én útnak indított szerelvény LMBT propagandaanyagot is szállít fedélzetén, sőt az első napon legénysége is csupa olyan alkalmazottból állt, akik…..
Nancy Pelosi, a gender ideológista társaival tett egy meredek és sokak által támadott lépést, hogy eltörölje azokat az anyanyelvben használatos szavakat, melyek a családi kapcsolatokra utalnak. Az integráció nevében olyan szavak lettek célponttá, mint például apa, anya, lánya, fia, báty, nővér,…..
    Mit szül az élet, ha elhagyjuk az évezredes alapokat? Íme egy cikk Skóciából: Ellie Anderson, a 16 éves transzlány a múlt hónapban "nem megerősített" okok következtében elhunyt, miután megkezdte a hormonterápiát - írja a Bioedge.org szerkesztője Michael Cook.  Ellie édesanyja elmondása…..
Egy ausztrál politikus követeli az ausztrál rögbit irányító testületet, hogy lépjen fel az ellen, hogy biológiailag férfi játékosok játszanak női játékokon.   Claire Chandler szenátor azután emelte fel a szavát ez ügyben, hogy a nemzetközi rögbi szervezet a World Rugby elismerte, hogy a transznemű…..
Izlandnak van egy Nemzeti Egyháza, mely az evangéliumi evangélikusokhoz sorolja magát. A Daily Mail beszámolója szerint ez az egyház szükségét látta, hogy híveket toborozzon a szexuális kisebbségek és patrónusaik között is oly módon, hogy Jézus Krisztust szakállal, de kisminkelve és mellekkel…..
A Teremtő olyan megnyerő és gondoskodó természettel ruházta fel a szebbik nemet, amelyet fontos felismerni és ápolni. Ha a fejlődés meghatározó éveiben gondozzuk és megvédjük az olyan, mntha hűs vizet éntenénk egy törékeny virág tövére. Szinte közhely, hogy a lányok…..
Avagy: tanga 7 éveseknek Ez a fejezet adja meg a kiindulópontot a könyv hátralevő részéhez. Ugyanis ha nem értünk eggyet abban, hogy a lányok veszélyben vannak, akkor a könyvnek nincs mondanivalója számunkra. Hadd soroljam fel azokat a tényezőket, amikkel a mai kisebb és nagyobb…..
Belekezdünk tehát egy új könyvbe. Isten szándéka szerint egy kislány édesanyja is vagyok, így nagyon örülök, hogy James Dobson a lányok neveléséről is írt könyvet. Remélem, azért azok is velem tartanak, akiknek csak fiuk van, hiszen a nemek hatnak egymásra, nincs férfi nő…..
Először is vizsgáljuk meg a tekintély szerepét, amely egy sarkalatos eleme a nevelésnek. Fontos, hogy egyik oldalon se essünk túlzásba, mindkét véglet árt a gyerekeknek. A mai szülők tájékozatlanok a hatékony és szeretetteljes fegyelmezést illetően. Sokszor túl lazák és…..
 Találtam egy cikket a homeopátiáról, ami nagyon alapos. Beteszem ide az egészet, ahogy van, mert nem lehet ezt lerövidíteni.Tehát a cikk:Homeopátia, mágia, okkultizmus2009-06-30»Érvek a homeopátia ellen....Szinte hallom a felháborodott homeopaták és jószándékú…..
A homoszexualitás rendellenesség. Bár az Amerikai Pszichiátriai Szövetség politikai nyomásra normális jelenséggé nyilvánította a homoszaxualitást, pszichiáterek nagy része továbbra is rendellenességnek tartja.A homoszexualitást nem választja szinte senki.A homoszexualitás nem…..
Udv Mimi 2010.08.24 15:02:50
Kedves Imre,

Egy alapvető különbség már ott van köztünk, hogy én nem a feltétel nélküli elfogadást hirdetem, mint te, hanem a feltétel nélküli szeretetet.
Az egyházam elfogadja a melegeket, de a homoszexualitást bűnnek tekinti. De én nem is az egyházhoz tartozom, hanem Istenhez. Isten is szeret téged, de annyira szeret, hogy nem szeretné, ha távol lennél tőle. Isten elfogadja a homoszexuálisokat. A homoszexualitást nem fogadja el. Ha nem érted a kettő közti különbséget, akkor nem tudod mi az igazi szeretet.
Én nem akarlak megváltoztatni, de valahogy idekeveredtél az oldalamra és valamiféle hatás ért itt mivel írtál, de jogodban áll másképp gondolkodni.

Talán nem tűnt fel, de ezen a blogon nem a saját gondolataimat írom le, hanem egy könyvet jegyzetelek ki, gondolatindítónak.

Ha nincs gyereked, akkor nem valószínű hogy fel tudod fogni azt a féltést, ami egy szülőben van, hogy a gyereke boldogtalan, beteg vagy áldozat lesz. A lehető legbiztonságosabb úton akarod őt vezetni, amíg csak szüksége van rá. És ha én úgy gondolom -miért is ne gondolhatnám úgy - hogy a homoszexualitás bűn, akkor ezt fogom tanítani is. Ha azt gondolom, hogy betegség orvoshoz viszem. Normális reakció lenne, lássuk be.

Ha egy csecsemőt nem akarok megváltoztatni, hanem hagyom, hogy nőjjön, mint a gomba, akkor egy antiszociális, őnző, érzéketlen, fantáziátlan, buta ember válna belőle. Nem az az igazi szeretet, ha nem akarok változtatni rajta, hanem, ha segítek neki a legjobb énjét megerősíteni.

Én már felnőttem és Isten még mindig segít nekem, hogy a legjobb énem erősödjön. Nem gondolom, hogy ezért nem fogadna el, azt érzem, hogy nagyon szeret és a legjobbat akarja nekem. Mindenféle rossz érzés, lelkiismeretfurdalás, düh vagy harag nélkül állhatok elé.

A Biblia erkölcsi mércéje szerint minden bűn egyforma súllyal bír és minden bűn elválaszt Istentől. Így aztán ha valaki pl homoszexuális életmódot folytat, akkor bűnben él, így nehéz meglátni Isten valódi természetét. Ne gondold, hogy nagyobb bűnös vagy, mint én. A különbség csak annyi, hogy én kértem bűnbocsánatot. Elismertem, hogy Isten erkölcsi érzéke fejlettebb az enyémnél és továbbiakban nem én döntöm el, hogy valami jó vagy rossz, hanem Isten kinyilatkoztatására támaszkodom.

Én nem magamtól tudom, mert nem érint, de a Biblia szerint a homoszexualitás bűn. Punktum. De Jézus ezért is halt meg. Punktum. Azt tudom, hogy Jézus minden bűntől meg tud szabadítani, de sokszor betegeket gyógyít, ma is. Szólj hozzá és válaszolni fog.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Wikipédia nem a leghitelesebb forrás, mivel az olvasók szerkesztik, így gyakorlatilag bárki belejavíthat. Ráadásul aki ismeri a tudományok fejlődését az tudja, hogy minden tudományos állítást alá lehet támasztani megfelelő kísérletekkel, és ugyanez igaz az ellenkezőjére.)
Udv Mimi 2011.01.31 15:26:48
1. Istent, ha szuverénnek fogadod el, akkor ezzel a mondattal meg kell birkóznod. Annyira szereti a bűnöst, hogy meghal érte. Mert annyira utálja a bűnt, hogy nem akarja, hogy a bűn fogja legyen a bűnös. Te és én és minden emberi halandó, homoszexuális, nem homoszexuális. Szerintem ez egyszerű, érthető.

2. A társadalom nagyobb része számára egyértelmű bűnös (pl. gyilkos, tolvaj, csaló, pedofil) is boldog, ha a környezete elfogadja. Ez emberi igény. De ne legyünk annyira naivak, hogy azt higgyük a homokosokat nem érik inzultusok, ha kilépnek a szubkultúrájukból. Egyébként engem is ért inzultus vadidegentől az utcán, amikor kokárda volt a kabátomon, és az idegen szerint nem kellett volna. Ilyen a világ. Mindenütt vannak mások dolgába avatkozó emberek. De a lényeg itt nem is ez. Hanem az, hogy egy szülőnek felelőssége, hogy erkölcsi nevelést adjon a gyerekének: tanítsa meg neki, hogy mi helyes és mi nem. Ha nem tanítom meg neki gyerekként, hogy lopni tilos, akkor nem lesz benne felnőttként sem gát, amit erkölcsnek hívunk, és lopni fog. Azt szeretném, ha megértenéd, hogy azért, mert valami helytelent helytelenítek, nem teszek rosszat a gyerekemnek, hanem tanítom az erkölcsös életre. Ha helytelent tesz megmondom neki, mert szeretem, és arra is megtanítom szeretetben, hogy mi a helyes. Akkor nem szeretném igazán, ha ezt nem tenném meg. Sőt! Azt is megtanítom neki, hogy azért mert mi erről máshogy gondolkodunk, még nem szabad utálnunk a másikat, mert Isten is szereti őt.
3. Az, hogy a társadalom nagy része elfogadottnak tart egy szexuális bűnt nem érdekel. Attól még én tarthatom magam szigorúbb törvényekhez. Azon vagyok, hogy a gyerekeimnek is megtanítsam, hogy miért is helytelen a házasságon kívüli szexuális élet és legyen annyira erős az erkölcsi érzékük ebben a kérdésben is, hogy ebbe a bűnbe ne essenek. Ez lehetséges, hidd el.

Még egy gondolat a boldogságról. Ha azért nem tartok valamit bűnnek (ami számomra egyébként egyértelműen az), hogy a gyerekemet ne kelljen bűnösnek tartanom és nehogy emiatt boldogtalan legyen, hogy én bűnösnek tartom, akkor az én erkölcsi érzékemre nem lehetne azt mondani, hogy erős. Igaz? Kicsit sántítana a dolog. Aki nem tud táncolni, az ne tartson tánctanfolyamot. Az a cél, hogy az Isten adta törvényt belső igényből kövesse, nem azért mert én mondom neki, vagy mert nem akarja, hogy a mama boldogtalan legyen. Viszont ha én nem tartom a törvényt a pillanatnyi komfortnál fontosabbnak, akkor soha nem lesz jobb a helyzet, nm fejlődik az erkölcsi érzéke. És érdekes mód, a boldogság nem lesz így sem kevesebb. Sőt, hiszem, hogy a rendezett, erkölcsös életben sokkal kevesebb a bosszúság és szívfájdalom, így végeredményben ez az életpálya boldogabb is.
Aki fel akarja venni a harcot a családokat támadó kulturális hatások ellen, annak a következő javaslatokat teszi Dobson: A mai szülőknek minden eddiginél szorgalmasabban kell fáradozniuk azon, hogy gyermekeikkel a szükségleteiket betöltő és őket megerősítő kapcsolatot…..
 Kedves Olvasó! Egy eseménydús nyári szünet és egy oviba beszoktatás után ismét itt vagyok. Gondolom, már alig vártad a következő bejegyzést :) Tehát haladunk tovább James Dobson Fiúk nevelése c. könyvével.Korunk emberének gondolkodását,gondolatrendszerét alapvetően…..
Udv Mimi 2010.09.30 23:05:51
@najika: az a durva, hogy azt hiszi a szülő, hogy a gyerekkel semmi baj nincs, mert szép csendben csücsül a szobájában, és közben hihetetlen lélekromboló szennynek nyitja ki a szívét...
Nagyon oda kell figyelni kamaszkorban, sőt fiatal felnőttkorban is.
Az iskolákban sokan elfogultak a fiúkkal szemben, így sok fiú neme alapján hátrányos megkülönböztetést tapasztal. A gyermekfejlődés szinte minden szakértője elismeri, hogy az iskolák általában nem alkalmazkodnak a fiúk sajátos szükségleteihez (pl. vérmérséklet, tanulási…..
 Az 1960-as évek során két igen jelentős változást előidéző erő jelent meg: a szexuális forradalom és a radikális feminizmus. Ezek hatása a családra romboló volt és ez a hatás a mai napig is elér.A radikális feminizmus kigúnyolt mindent, amit korábban a férfiassággal…..
 Ez a fejezet igen rövidke, két hosszabb illusztráló történettel, így összesen két dolgot tudtam kiemelni belőle.1. A fiúkban természetüktől fogva megtalálható egy versengő, kalandvágyó szellem. Nagyon fontos nekik megtanítani a sportszerűség, csapatszellem és az…..
 Máté elmondta ma este, hogy mit jelentenek neki a színek, annyira érdekesnek találtam az asszociációit, hogy gondoltam, megosztom a nagyvilággal. Íme tehát...PIROS - nevetésKÉK - mérgességSÁRGA- táncolásSZÜRKE - amikor menekülni kell Zörg császár előlZÖLD-…..
 A világ legnehezebb dolga egyedül, segítség nélkül felnevelni egy vagy több gyereket. Nagyon gyakran egy haláleset, egy válás az, ami egy ilyen élethelyzetet kialakít. Már egy ilyen fordulatot feldolgozni önmagában is épp elég teher lenne, de a gyermeke(i) miatt tartania kell…..
A címben szereplő hernyó, a búcsús pille hernyója, amelyre jellemző, hogy szeret vonulni. Egy kísérletben egy edény belső falára tettek ilyen hernyókat és napokig köröztek, még a tál közepén lévő kedvenc ennivalójukat sem vették észre. Csak mentek egymás után, mígnem…..
Máté jó éjszakát kívánt és hozzátette: Érezd jól magad este és álmodban is nevessél!  ..
A fiúk valahogy el tudják érni, hogy apjuk a lelkük mélyéig csalódottak vagy bosszúsak legyenek. Tönkreteszik az apjuk legjobb, legfontosabb dolgait. Gyakran pimaszok, felelőtlenek vagy nehezen kezelhetők. De Apák, emlékezzetek vissza, egyszer ti is fiúk voltatok és ti is…..
A fiúk mai nemzedékét veszélyeztető dolgok között a család szétesése a legjelentősebb tényező. A társadalom rendje a stabil, egész életre szóló házasságokra épül. Meg kell tennünk a szükséges lépéseket ahhoz, hogy ellensúlyozzuk a társadalmunkan előforduló káros…..