Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsüliett

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
zsüliett 2018.05.15 18:44:09
@Terézia Sáfár: Teljesen egyetértek! A liberális nevelés-megengedő, alkuképes, megbeszélő, egyezkedő nevelés, vagyis rugalmas, bizalmat alapozó. A hozzászólók az elhanyagoló nevelési módról beszélnek, ahol a szülő nem működik, nem jelöli ki a határokat, nem tanítja meg a helyes viselkedésformákat , a konfliktuskezelést, az értékeket...... Valószínű, hogy érzelmileg sem adja meg a gyereknek, amire szüksége van, gyakran tárgyakkal próbálja pótolni, amit nem adott meg a gyereknek- a szeretetet, a törődést...
Július 21-én kilakoltatták a Jéri családot a Magdolna utca 12-ből. Végignéztük. Szerző: Laborczi Dóra | Fotó: Román Péter A ház homlokzatán nagyobb molinó és kisebb tábla hirdeti, hogy ezt az önkormányzati lakóházat a Széchényi terv és a Magdolna program keretében, EU-s forrásokból, összesen…..
zsüliett 2016.08.03 10:27:34
Úgy látom, a helyzetet jól jellemzi az "ember embernek farkasa" szólás. A szegénység és a létbiztonság hiánya szüli ezt a kiáltó embertelenséget, amit a hozzászólások tükröznek. A hatalom valójában nem törődik a szegényekkel, a nagy arányú munkanélküliség következményeivel - kiürítették a szociális ellátást, gyakorlatilag minimálisra csökkent a család és gyermekvédelem, az egészségügytől és az oktatásügytől óriási elvonások voltak és vannak, ami tovább csökkenti a fiatalok életesélyeit. Az itt élők nem ismerik a társadalmi folyamatokat - az "áldozatok" törvényszerűen alakuló sorsának okait.... A szegény nem tudja kifizetni a gyógyszereket, se a fogamzásgátlót, ráadásul a cigány kultúrában a gyermekáldás szent és sérthetetlen _ahogy a katolikus egyház is hirdeti. Az állam tisztviselői elvileg tudják, hogy a gyermekotthonok lakóit -annak ellenére, hogy nagyon sokba kerülnek az államnak - az ottani körülmények nagy százalékban tönkreteszik érzelmileg, rengeteg a deviáns életút, csak néhányan tudják áttörni az akadályokat. Tudjuk, hogy százszor olcsóbb lenne az önkormányzatok időbeni segítsége, és nem lenne annyi deviancia, kisiklott élet, korai halál, pusztuló betegek és öregek.... Jó lenne ha a szolidaritás valamennyire megmaradna társadalmunkban......Bár a manipulációra, megtévesztésre épülő tömegkommunikáció nagyon hatékonyan működik kis hazánkban-ebben tényleg Magyaroroszág jobban teljesít!
Budapest végső ellehetetlenítésére készül a regnáló rezsim, mert a főnök számára nem csak felfoghatatlan, érthetetlen és tűrhetetlen, de nem is eléggé ellenőrizhető a bűnös főváros. Az ötlet nem új, már serdülő korában, amikor felszármazott a poros kis falu HVCS-je – aki nem ismerné a rövidítést:…..
zsüliett 2016.07.31 14:57:01
@SMFB: Szívemből szólt. Csak szakemberek kellenek, nem pártoskodó pártkatonák, akik többnyire semmihez sem értenek.Az önkormányzatiság valódi értelme a helyi közösségek szükségleteinek érvényesítése, a helyi demokrácia valóssá tétele, a ksiközösségek megerősítése. ha így lenne, a kerületek is jobban együttműködnének.
Az átszervezés azért kényes kérdés, mert ha csak azért történik, hogy az álllam visszavegye a helyi fenntartási pénzeket, vagy megszüntesse a nagyon fontos oktatási, kulturális, szociális és egészségügyi ellátás helyi szakembereinek státuszait, akkor csak pusztulást okoznak újra és újra. A helyi önkormányzatok felelősek lennének a lakásgazdálkodásért is, a bérlakások normális fenntartásáért, a polgárok lakhatási lehetőségeiért is. Volna dolguk, jó lenne, ha tennék és tehetnék is..
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
zsüliett 2016.06.16 02:04:28
@darvaskristof: Végre egy normális és emberi hozzászólás!
Nem is tudtam mindent végigolvasni a cikk után - mert csak a rémület nő bennem a facebookon (és másutt is) elterjedt indulatrohamokon és mocskos beszédstíluson.
Miközben én is felháborodtam a történteken, az áldozat hibáztatásán, de elsőnek az jutott eszembe, mennyire vétkes a tömegesen előforduló hasonló jellegű történésekben a társadalmi minta, a médián ömlő negatív minta, a szülők elhanyagoló és "felkészületlen" nevelési módszerei, az iskola teljes kimaradása az emberi kapcsolatok, értékek és szolidaritás neveléséből.... Mindenre keresünk felmentést... Miközben az itt felháborodó emberek többnyire jogosan háborognak, de olyan mocskosan beszélnek - vajon gyerekeik is hallhatják ezt a stílust? - ez minden csak nem az emberi személyiség tisztelete, az emberi méltóság védelme- holott annak megsértéséért dühöngenek.... és kiderül, hogy milyen sokan tudják, milyen meggyalázási szokások léteznek intézményekben és azon kívül is....Vajon felkészítik a gyerekeiket arra, hogy kell egymást megvédeni, önmagukat megvédeni? A kamaszokat is fel kell készíteni arra, hogy mi történhet egy buliban, és hogyan mondhat nemet úgy, hogy ne érezze rossz helyzetben magát. Az agyon szidott nyugati társadalmakban iskolai szinten is kidolgozott programokkal, tréningekkel tanítják a gyerekeket ezekre... A liberálisokat szidó magyar katolikus konzervatív polgár -(tisztelet a kivételnek)- pedig lelkiismeret- furdalás nélkül önti magából a gyűlöletet, az intoleranciát, az irigységet, a kirekesztést, a rendmániát- börtönt és akasztást, fegyverhasználatot és így tovább....Minden erőszak szabad lesz az államnak és egyre több egyén is úgy érzi... Pedig nem a bosszú, hanem a megelőzés a fő cél, és csak ez hozna eredményt a gyerekeinknek. Szerintem emberibb társadalmi közösségeket kellene építeni, emberibb iskolákat működtetni, Körül lehet azért nézni kis hazánkban, hogy szép számmal vannak kisközösségek civil, egyházi, művészi és más egyéb összekötő szállal szerte az országban.... Sajnos egyre kevesebb támogatással.....
A gyerekek és a fiatalok is kevésbé tévelyegnének, ha megkapnák az őszinte törődést és védelmet az életre és emberségre való neveléssel....Sok jó példa látható és olvasható szerencsére, de ezt folyamatosan csinálni kell... és szakember is kellene , elég számban, normál munkaidővel és tisztes fizetéssel, megbecsüléssel. Csakhát a mai gyakorlatban minden humán szolgáltatás lassan megszűnik, illetve anyagi megszorítások között tengődik. Összefoglalóan mégegyszer - bár én is gyakran kétségbeesve dühöngök sokféle történés esetén- de példát kell adnunk egymásnak is, hogy ne legyünk durvák, alpáriak a beszédben se.....
 Megmondta a főnök, hogy nem szereti Budapestet. Ebben 50 évnyi kisebbrendűségi érzés, lompos félműveltség, lappangó utálat, a “bűnös város” horthysta utóérzete és némi fennhéjázó gőg búvik meg. (Bokros Lajos nyílt levele Tarlóshoz) Miközben kiderült, hogy a miniszterelnök úrnak (egyeseknek…..