Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentei András

18 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szentei András Álmok 2013.05.29 10:15:03
Vágyakkal teleszőtt párnán Szellemekkel suhanó, Zuhanásba merülő Zavart-lihegős mondatok. Vágyakkal teleszőtt párnán Porfelhőket pöfögő Helyben-száguldó szívvonatok. Vágyakkal teleszőtt párnán Karjaid közt elterülő Kéjes-kacér gondolatok. Vágyakkal…..
Szentei András A tollról 2013.01.15 22:13:26
Tintába mártott törékeny késszelet, monoton jegyzője az észnek. Bárgyú bárdja vagy e lénynek; Vágyaim dölyfös dugója, Te szelep.   Tintába rejtett fényes ékszerek közt megbújó egyszerű érzelmek. Hazug költője vagy a szépnek; nálad szögletes a kör, s nem…..
Megyek bele a ködbe.Megnézem, mi van mögötte. Pár lépés után a látványEgy fakó, törött szivárvány. Árnyékában hullócsillag Hűlő fénye csillog. Körben, szürke, tompa árnyak.Kopasz fákon kopasz ágak.Hideg, fehér szitáló köd,Ez maradt az ember mögött.Fagyott…..
Érzéseim közt állt egy; A magányos lovas. Büszke mellkasán kegy, Magánycsepp koppant ott, Hol régen a szívét hordta. A végzet mely számára Több időt jósolt, harsonát Fújt, s ő tovább dobbantott. Megtalált az élet; Lábam alá vettem az erdőt, De sosem tapostam új…..
Szerintem egy gyöngyszem... 2010.04.07 13:18:00
Van egy gyönyörű vers, talán az egyik legszebb, amit eddig olvastam.Büszke vagyok, hogy az íróját barátomnak nevezhetem, és ezért remélem, nem kapok ki, hogy ide a művét felteszem. Szeretném, ha ti is örömötöket lelnétek benne.Kormos…..
Szentei András gondolat 2010.03.21 21:31:00
A szándék ha jó, legyen az tudatlan Vagy bölcs, nem számít. A gondolat, mely teremtő Ereje révén pusztán hat. Így Nem kímél s nem válogat, Szavaink előtt nyit utat. Kérdés nélkül segít, ha kell. Máskor egy pillanat alatt lecsap, S ott ér el ahol csak akar. Ő az…..
Prim Péter: Szófestő ennyi 2010.02.23 15:21:00
Élni, mennyi? Megérkezni, eltávozniElindulni, elbúcsúzni,Üdvözölni, integetni,Sóhajtani, kacsintani,Mosolyogni és zokogni. Néha menni, néha jönni,Itt maradni, elköszönni,Visszajönni, megint menni.Rohanni vagy lelassulni.Pihenni és elfáradni. Egyszer…..
Szentei András Lesz 2010.02.07 15:03:00
Ki elvesz, sosem lesz, Az mi igazán akar. Mindent odaadva válsz valóban mássá. A félelem Forrása a ragaszkodás, a Folytonos kapaszkodás, A biztos lét utáni hiú vágy. A tét túl nagy, hogy engedj, Hogy mindened egyszerre Feltedd. Az érték számomra Nem más, mint pár…..
Szentei András nézlek 2009.12.19 15:45:00
Furcsa úgy aludni egy ágyban Hogy az ember megszokta, hogy párban... Mégis ahogy a lámpát eloltom Nem maradok egyedül otthon...   A sötétben elém tárul a világ A képzeletemnek nem szab többé gátat Hunyorítok a szívemmel, s ha rendesen kilát Érzéseim távcsövén át…..
Haldokló Nyár:A nyár utolsó napsugarai fáradtan estek a fák lombjai közé. A földbársony szőnyege hívogatón lengett a fák árnyékában. Feléledt a szél,s az izzó alkonyat vörösre mázolta az ég hasát. Egy fuvallat suttogvabeosont az ágak közé. Az eddig nyugodt fák remegni…..
A felhő és a körtefa A hegyek lábánál egy tisztáson egyedül állt a körtefa. Körülötte csak a puszta, és az óriás hegyek. Ha szép idő volt, a körtefa a napsütés melegétől táplálva elégedetten lengette ágait a szélben. Egy időben nagy aszály sújtotta a…..
Szentei András változatok 1. 2009.11.01 09:24:42
               -               oo              - - -…..
Szentei András Találkozás 2009.10.31 12:51:00
Vállamra tette két kezét egy érzés, Gondolataiban mélyen elrévedt, Hogy mi lesz az első kérdés?   A tenger összes kékjében jött elébem, S minden színében ragyogott ő. Hullámai moraja, mára lágy zenévé lett.   A tavasz lámpásain már elizzott a hő, S ha az…..
Szentei András Magam magja 2009.10.26 14:06:00
Magam magja:    Lebeg a lelkem, nyomtalan. Ég a sebem, de a testem karctalan.   Lelnék hont hontalanként más hazában, s ott teremnék minden szavában; Lennék lomha lázas egyveleg, ki testben, s lélekben egy veled.   Távoli tájakon száguld a képzelet,…..
Szentei András Érted 2009.09.20 18:34:00
...Élni érted születtem   Csodálatos anyaföldem....Remegve hozzád érnem   Ennyi volt mit kértem....Látni, amit más nem képes   Minden apró rezdülésed....Nyílik a szám és már érted   Több vagy nekem, mint…..
Szentei András hajótestem 2009.09.19 13:15:00
Foszlott vitorlakéntcsüngenek az álmok tudatalattim árbócán.   Érintetlen érzések izzó kanóccal, ágyúzzák elmém fedélzetét.   Régóta tárolja kisagyam hajóalja a tudatalatti sérelmekkel teli rumoshordókat...   Horgonyként működő…..
Szentei András I-gazságok 2008.12.18 16:07:12
Festményre mázolt gyertya ég,Fejemben már szürkül a kép. Köddé válik minden kétely, Az igazság egy kínzó métely.   Ott rejlik a szavak mögött, Sötét-mocskos falak között. Talpam alatt üvegszilánk, Darabokra tört a világ.   Szikrát vetnek a sziklák, S…..
Álmatlanság Éjszaka van. Rám ugrott a sötétség. Az ablakon beszűrődő fény reszket a sarokban.Most minden hallgat. Néma a szekrény, az íróasztal is meredten áll, mellette aprócska székeivel. Az ágyamban fekszem és valami különös, nagyon furcsa érzés kerülget.Félek.…..
Szentei András Mellettem vagy 2007.05.04 12:15:00
Másodosztályon megfáradtműbőrhuzathoz simul a tested, kecsesen, karcsún.Homlokod apró ráncot ejt,majd elmélyed komolyabbgondokon. Nem néz fel szemed,a kötet alját lesed. Feltűnik,már egy óra, s nyelved nem nyálaz, skezed nem lapoz, mint előtte oly szorgosan, dolgavégezetlen pihen…..
Szentei András Csokipofimnak 2007.02.04 16:10:00
1986    Türelmesen vártam,           bölcsőm oldalán           lóbálva apró lábam,             hogy zsenge tested,       …..
Ismeretlen katonaÉlt: 34 évetMeghalt 3 perc alatt.Halálában nem szenvedett.Életében kínozták sokatLelkét lábtörlőnek használva sározták össze.Hősként, bátran harcolt.Utolsó szavai nem voltak.Némán ment el,…..
Szentei András 4sorosok 2007.02.03 14:29:00
 Apró lábnyom a szűz hóbaTaposva várja  a sorsát,Hogy ellepje a kór, a Kegyetlen valóság.                       *  A vízcseppet űzi a szellem,Hogy birokra…..
Óda a szeméttelephezMit más kidobott  önzetlenül öleled kezeddel át,  konzervdobozban őrzöd  a rothadó hús szagát. Repedt hűtőd nem  zár már jéghegyeket, mégis társai mellé…..
Szentei András magaslati útról 2007.01.30 22:35:00
Magaslati útrólElöttem fekszik a táj Pécs, kedves kis hazám. Innen minden csendes játékautók pontszerűen mozognak, sürögnek és forognak, makett városomban, makett emberek bábjáték életüket…..
 A keretbe zárt festményJéghegybe zárt valóság,  semmi más.  Szemernyi életmorzsa,  foltos tükör fényébe zárva  várja az örökkévaló  pillanat lassú korrózióját.…..