Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaJó

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint talán már feltűnt nektek, elindult a honlapunk a www.lehetmas.hu címen. Ezen olvasható többek között az alábbi veretes szöveg:"A Lehet más a politika! kezdeményezés tagjai és külső szakértői az elmúlt közel egy évben elmélyült műhelymunkát folytattak, aminek egyik…..
NaJó 2008.10.14 07:55:33
Nariana!

Igen, amiről én beszélek azok konkrét kérdések, azok a helyi politika problémái. Ehhez vagyok, vagyunk legközelebb. Ezt tudjuk megitélni és ebbe szeretnék, szeretnénk beleszólni. Ezt a saját bőrömön érzem. Ha ez működne, akkor elhiszem azt is, hogy a „nagy politikában” is helyes megoldások születnek azoktól a politikusoktól, akik a helyi politikában már jól szerepeltek.

Ezért próbálom kicsikarni belőletek azokat a módszereket, elképzeléseket amivel a helyi próblémák kezelését akarjátok megoldani.

Ez így...

„.....Az LMP programjában ez olyan módon szerepel, hogy a problémák mindig az ahhoz legközelebbi szinten oldódjanak meg. Ott szülessenek a döntések, és ott legyen a vele kapcsolatos felelősség is....”

…..nagyon általános, nagyon semmitmondó. Jó legyen és....??. Mi fog történni ? Ezt így bármelyik parlamenti párt „programjában” is szerepelhetne.

Ha magatok oldalára akarjátok állítani az embereket, akkor konkrét elképzelésekkel kell őket megkeresni. És így sem lesz könnyű.

Én úgy látom, hogy csak akkor lesz változás Magyarországon, ha az emberek azt látják, hogy a problémáikkal nincsenek egyedül. És itt nem a személyes gondjaikra, hanem a közösséget, a környezetét érintő problémákra gondolok.
Nektek ebben kellene nagyon sürgősen előre lépni. Hogyan lehet az emberekből a „közösségi” problémákat kicsalogatni ? Hogy egyáltalán megnyíljanak, el merjék mondani a véleményüket és a problémák megoldására a javaslataikat. A javaslataikat komolyan venni, nem egy laza mozdulattal lesöpörni az asztalról, mint ahogy az itt is történt. (képviselőválasztás)