Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Expressis Verbis

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Engedtessék meg, hogy rendhagyó módon visszakanyarodjak a Verbis előző számában megjelent Parádi Niki íráshoz fűzött Visszhangomhoz. Ugyanis ahelyütt nem tudtam szólni egy fontos eredőjéről annak a problémának, amely a fogalomképzési zavarainkat okozhatja. Ellenben már az, hogy…..
Spiró György Prah KomédiaRendezte: Vincze János  Kétmilliárd-kétszázmillió. Itt tartunk most. Van, aki elkölti már előre, megtervezi az áloméletét, elképzeli, hogy mit vesz belőle majd magának és a szeretteinek. Esetleg befekteti. Külföldi bankokban helyezi…..
"Hunyady Sándor művelt körökben ismerte meg a műveltséget, züllött körökben a züllöttséget, újságírókörökben az újságírást. S minthogy feledhetetlenül megmaradtak vidéki gyermekemlékei is, úgy volt otthon mindenütt, hogy igazából soha, sehol sem volt…..
A Sziget rovatban e hónapban Tihanyi Márk, Molnár Tamás, Takács Kíra és Stanics Adrienn novelláit, valamint Kiss Nelli és Eszteri Dániel verseit olvashatjátok.        Takács Kíra  Kohézió     Felveszik kissé…..
A Sziget rovatban e hónapban Tihanyi Márk, Molnár Tamás, Takács Kíra és Stanics Adrienn novelláit, valamint Kiss Nelli és Eszteri Dániel verseit olvashatjátok. Tihanyi MárkDe te fabula narratur*  Nem mindenki fogja végighallgatni a történetemet.…..
„Persze, hogy nagy siker volt a film! Valójában mindannyian ezt vártuk tőle. Rengeteg kolléga és barát jött oda hozzám a díjátadó után amolyan ölelgetésbe torkolló vállveregetésre, hogy „bizony ezt is megcsináltuk haver!”. Be kell vallanom, az első napokban…..
ELSA Szakmai gyakorlat - külföldön?  Az ELSA egyik legismertebb tevékenységi területe a gyakornokcsere program (Student Trainee Exchange Programme – STEP), amelynek célja annak megszervezése, hogy a hallgatók külföldön tölthessék szakmai gyakorlatukat. A hálózat…..
„…bár tudom, hogy így látatlanban és utólag, könnyű ilyet mondanom, de én is fontolgattam már, (…) hogy valamiféle írásos formában is hangot adok e ››jelenség‹‹ miatti elkeseredésemnek. Aztán mindig azzal ››beszéltem le…..
Mivel távol lakom Pécstől, ezért mondhatom: nagy utazó vagyok. És ismét csak a tisztelet hangján tudok megemlékezni azon kollégákról, akik az én ötórás, lélekromboló utazásaimnál hosszabb ideig kénytelenek a magyar tömegközlekedés (kényelmes/kényelmetlen)…..
Nem véletlenül vettem kicsit blikkesre a stílust, amikor hosszas töprengés után kitaláltam, milyen cégért rakhatnék e cikk fölé. Bizonyára az olvasók közül is sokan rajongói a maffiafilmeknek. Szurkoltak Michael Corleone-nak a Keresztapában, kedvelték a Casino…..
Expressis Verbis Lift me up! 2008.11.08 11:09:00
Ki ne gondolt volna már arra, hogy liftben… jusson eszébe soron következő cikkének témája? Velem legalábbis ez történt. Mivel nem szeretem a bezártságot (örökmozgó vagyok és egyben klausztrofóbiás - vicces párosítás), általában a liftben való tartózkodásom arra…..
A német családügyi miniszter, Ursula von der Leyen a Bild am Sonntag német újság hasábjain a „Hogyan magyarázom a válságot a gyerekeimnek?” című cikkében azt írta, hogy olyan ez, mint egy gigantikus házibuli, ahol mindent szabad, de a végén minden rosszra fordul. A buli…..
Expressis Verbis Kari hírek 2008.11.08 10:29:00
A születésnap kategóriája másként értelmezhető emberléptékben, mint egy intézmény életében. Míg az ember számára a születésnap nem annyira a múltnak, mint inkább a jelennek szól, addig egy intézmény esetében az évforduló kitűnő lehetőség arra, hogy múlt felé…..
Novemberi számunkban a Jog- és Állambölcselet Tanszék egyetemi adjunktusával, dr. Monori Gáborral beszélgetett Gyarmathy András és Ujvári Dóra. Egyenes út vezetett a jogi egyetemre, tekintettel arra, hogy édesapja és bátyja is jogász? Középiskolában, a…..
Az októberi számba, minden különösebb szándékoltság nélkül, belekeveredett egy, a lap cikkeihez viszonyítva exogén hangvételű és témájú írás, amely az ízlések és pofonok mentén alapuló értékrendszerekben talán sokaknak a pofon kategóriáját jelenti. Szerzője, Parádi…..
Expressis Verbis Kritikus 2008.10.16 09:29:00
Death in Vegas: Scorpio Rising A Death in Vegas zenekar hangzásvilága rendkívül különleges zenei csemege lehet azoknak, akik kedvelik az érdekes, eklektikus, igazából sehová sem besorolható alkotásokat. A brit zenekar 1995-ben alakult, a Scorpio Rising című lemezük pedig 2002-ben…..
Expressis Verbis Színház 2008.10.16 09:21:00
Pozsgai Zsolt – Nagy Tibor – Bradányi IvánA kölyökMusical, két részbenRendező: Balikó Tamás Itt van az ősz, itt van újra… hétköznapi bulik, Lépcsőház, és a másnapokra egy kis színház?! A Pécsi Nemzeti az idényre kilenc új darabbal készült.Nyáron…..
Expressis Verbis Könyvajánló 2008.10.16 09:19:00
Kiss Nelli ezúttal Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című regényét mutatja be. „A Bogyósgyümölcskertész anyagát 2001 januárjában kezdtem el írni. Első nekifutásra csak azt gondoltam, a gimis éveimhez kötődő történeteket fogom feldolgozni. Később kezdett…..
Expressis Verbis Sziget 2008.10.16 09:01:00
A Sziget rovatban e hónapban Tihanyi Márk novelláját, Kiss Nelli alkotásait és Nagy Viktor verseit olvashatjátok. Tihanyi MárkÁlmatlanságavagy hogyan gyilkoltam meg Simon Mondezt  Az álom határozza meg az életed. Ahhoz, hogy életed legyen, álmodnak kell lennie. Akit…..
ÓNSZ Egy mozgalmas hónap története  Ez az év sem indult pörgés, események, szervezkedés és idegeskedés nélkül. Szakkollégiumunk mindjárt szeptember legelején teljes gőzerővel belevetette magát a munkába. 17-én tartott Közgyűlésünk majdhogynem mérföldkőnek…..
Ilyenkor év elején nem csak a tantárgyak listáját állítom össze, hanem az egész tanév programját. Végiggondolom, hogy mi mindenbe lehet és lenne jó belevágni, mi az, amit folytatni kell, és mit teszek majd másképp. A döntések már megszülettek: többek között szeretném…..
Mazochizmus, szadizmus, szadomazochizmus… Sokan mai napig nincsenek tisztában, hogy valójában mit jelentenek ezek a fogalmak. „Az egész nem egészen arról szól, amiről legtöbben hisszük.” Erich Fromm ezekkel a fogalmakkal magyarázza könyvében (Menekülés a szabadság…..
Expressis Verbis Tourist Guide 2008.10.15 17:39:00
Még Franciaországban belefutottam egy Budapestről szóló újságcikkbe, ahol fővárosunkat a Duna menti Párizsként emlegették. Nos, ha Pest ez, akkor Prága a Moldva menti Párizs, egy kis ékszerdoboz, amit legalább egyszer (de inkább többször) érdemes meglátogatni, főleg ha már a…..
Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre viszonylag nehéz válaszolni. Ebben egyrészt közrejátszhat az emlékezőtehetség ideiglenes (?) romlása, másrészt az összes szülő, nagyszülő, rokon és haver számára nehéz ugyanúgy előadni a történetet. Így a célközönségtől függően…..
Expressis Verbis A Medve visszavág 2008.10.15 17:32:00
Hogyan is kezdődött az orosz-grúz konfliktus? (Dél-)Oszétia 1992 óta - a Szovjet Birodalom felbomlása óta - többé-kevésbé Grúzia autonóm, sőt inkább szakadár területének minősült. A grúzok nem is igazán tudták ellenőrzésük alatt tartani a területet. Másrészt, 2004 óta…..