Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mama2

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
Mama2 2015.06.07 21:23:19
Kedves Mindenki!

Pedagógus vagyok. Az elképzelésekkel ellentétben még életemben nem sikerült heti 20 órát dolgozni.
Napom:
26 tanítási óra kötelező. (Ezekre fel is kell ám készülni, mert hiába tudom én az anyagot, a gyerekek minden évben mások egy osztályon belül is különbözőek, tehát rájuk mérten kell felkészülnöm arra, hogy úgy tantísak, hogy a kicsi kincsek meg is értsék. Feladatokat készítek, eszközöket, stb.)
32 órát kötelező bent töltenem.
Tehát 32-26=6 óra.
Szerintetek az alábbiak belefétek?
heti 3 óra korrepetálás.(
Félévig egy óra felvételi előkészítő a nyolcadikosoknak. + foglalkoznom kellett azzal a hatodikossal, aki a 6 osztályos gimnáziumba készült felvételire.
Minden nemzeti ünnepre, karácsonyra, farsangra, évnyitóra, évzáróra, ballagásra műsor betanítása. Előkészítés, tervezés, próbák.
Az osztályom kedvenc időtöltése, hogy táncot tanulunk együtt, amit előadunk itt-ott. Majálison, falunapon, ahol lehetpség adódik. Idén sok lehetőségünk volt fellépni, tehát ez is próbákat jelentett, valamint itthon éjszaka, miután saját gyermekem elaludt, koreográfiák kiötlését. Sok-sok éjen át.
Idén hét éve van egy országos rendezvényem. Célja, hogy több kategóriában mutathassák meg magukat a gyerekek, pl. szavalóverseny, írói verseny, rajzverseny, ki mit tud. Minden gyereket önmagához mérünk, sikerélményhez juttatunk. Évente kb 200 gyerek jön el hozzánk.
Ezt januártól májusig szervezem, szponzorokat szerzek, dolgozom vele, míg minden összeáll. Szintén éjszakába nyúlóan. (Nem egyedül, vannak rajtam kívül más pedagógusok is.)Idén is fantasztikus volt. Bőgetős, csodálatos. A gyerekektől.
Osztálykirándulást szervezek, és iskolai kirándulásokat. Állatkertbe, múzeumokba, színházba, stb. Elmegyek, elkísérem a gyerekeket, együtt járom végig velük, vállalom a felelősséget értük.
Ahogy az erdei iskolában is.
Ebben az évben is több szombaton volt családi napunk, bringaakadémiánk, stb. Ott voltam egésznap, dolgoztam, gyerekprogramokat vezettem.
Plakátokat készítettem a gyerekekkel a Föld napjára, a drog hatásairól, stb. Délutánonként. Ezekre fel is készültem előtte, hiszen nem mehettem készületlenül közéjük.
Tanulószobát vezettem heti egy napon.
Szülői értekezleteket, fogadóórákat, anyák napját, karácsonyi bulit tartottam.

Nem soroltam fel mindent, mert hosszú lenne. Most vár rám június 30-ig az évzárás, adminisztráció. Aztán egy tánc betanítása, majd fellépés júliusban. Július végén pedig 1 hét kézműves táboroztatás. (természetesen erre is fel kell készülni előtte)
Augusztus közepén visszatárek dolgozni, előkészíteni az új tanévet.
No!
Aki azt állítja, nem dolgozom, lábamat lógatom, azt szeretettel meghívom magam mellé néhány napra. Hozhat kamerát is, videózhat.

És nem panaszból írtam. Szeretem a hivatásomat, szeretem jól csinálni. Csak nem szeretem, ha azok akik nem ismernek, lesemmirekellőznek.
Mindegy, ki vagyok, írhatta volna ezt sok pedagógus.
Ui: Én még nem találkoztam "szemét gyerekkel". Neveletlennel igen. Tőlem telhetően megpróbálom nevelni. Elnézést kérekérte, ha nem lesz 100%-os az eredmény. De sajnos csak annyit tehetek, hogy megpróbálom használni a rendelkezésemre álló eszközöket, saját varázsomat, gyakran szemben a szülői házzal.
Csak ezt akartam mondani.
Tisztelt Címzett!  Gy. Általános Iskola és Gimnázium alkalmazottja voltam. Az alapítványi iskola tulajdonosa karácsony előtt meghalt.   Attól kezdve mindenféle hangok keltek útjukra.   Februárban megkérdeztem közvetlen főnökünket , hogy mi igaz abból, hogy az iskola léte…..
Vendégszerzőnk, Szabó Tímea írása, a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitáról A tegnap esti családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita nem azért volt a legalja, mert a Fidesz nem támogatta az önálló büntető tényállássá emelést. Ezt már korábban…..
Nyolc évig együtt élsz valakivel, majd egyik este hazajön, és azt mondja, hogy akkor én most holnap elköltözök. És elköltözött!- Nem tudok mit mondani, ez egy kemény történet. Tudjátok van az a „vicces” történet, hogy Szia édesem leugrom egy liter tejért,…..