Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pampák Bikája

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barcanoticias Folytatódik a Liga 2020.03.06 16:04:39
Szombat este 18.30-kor a Real Sociedad látogat a Camp Nouba...
Pampák Bikája 2020.03.07 20:20:09
@the12thman: véleményes. Inkább ajándék...
A Barcelona ma 16.00-kor a Valencia otthonába látogat...
Pampák Bikája 2020.01.27 15:44:23
@Robi71: mint ahogyan a Barca lesilányult "passzoljatok Messinek"-csapatra. Azért van különbség: a (Messihez képest) nyikhaj Ronaldo újabban megint berugdossa...
  Épül már az ellenkultúra, épül nagyon. Régi-új alapja Schmitt Pál. Az ellenállók önkéntesen doktori címet írnak a nevük elé Facebookon, izzik a memegenerator.net, ha pedig a helyzet változatlan marad, gyakorlatilag április közepéig akad biztos pont az ATV-s agenda…..
Pampák Bikája 2012.01.18 10:17:15
Pelikán szövege leginkább csak a higgadtsága miatt elismerésre méltó, mivel mind a négy pontjával tudnék vitatkozni.
1. Plagi bátyánk (a reggeli szerencsétlenkedés óta nem túlzó a célszemély ilyetén megnevezése) megítélése korántsem a Bazsarózsák (bús képű) Lovagjának utóhatásaként alakult úgy, ahogyan. A posztra beszuszakolt méltatlanság ugyanis utólag igazolt mindenfajta előzetes fenntartást, és ez - szerintem - független az elődök aktivizmusától vagy passzivizmusától.

2. A korabeli élsport korántsem egy szakmai karrier feláldozását jelentette - sokkal inkább egyik előfeltételét. (Különösen a vívóágazatban.) A megfelelő szint elérésével egyetemi felvételt, nívós fővárosi állást, kisebb törvénytelenségek feletti szemhunyást, korlátozatlan külföldi utakat (és az ezzel járó zsebimport lehetőségeket), kiterjedt és az akkori rezsimben (is) szinte mindent eldöntő társadalmi kapcsolatrendszert gyümölcsözhetett. Schmitt valamennyi felsorolt előnnyel élt, és abból profitált is - és ebben egyetértünk: a sportkarrier felhajtó erejével jól sáfárkodott. Mindazonáltal a fent említett "társadalom felettiséget" biztosító kiváltságok és lehetőségek számos ponton rongálták a kedvezményezettek jogi és morális érzékét. (Talán Schmitt kisdoktori nagy vesszőfutásnak alapjául is az ilyen okok miatt megroppant gerinc szolgálhatott.)
3. A kádárizmus ellen egyetemi puskázással, másolt egyetemi dolgozatokkal, kis és nagydoktori értekezésekkel küzdőket én azért nem citálnám, ide, mert a feltehetően valóban nem kisszámú érintett egyikéből sem lett - ráadásul az ismert körülmények közepette - a magyar köztársaság (pardon: Magyarország) államfője. A funkció ez esetben okafogyottá és ésszerűtlenné tesz mindenfajta összehasonlítást...
4. Az, hogy valaki Hornnak és Orbánnak is jó volt, az nem feltétlenül dicséret. Az a megjegyzés pedig, miszerint egy jobb apparátus jobban elfedhette volna Schmitt alkalmatlanságát, talán önmagát minősíti...
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Pampák Bikája 2012.01.10 06:56:54
Bajnai hosszú idő óta az első, egy adott esetben esélyes lehetséges befutó. Nagyon remélem, hogy az írás lényegében a nevezésének bejelentése a versenybe.
Ugyanakkor féltem, és remélem ő is félti eléggé magát. Mert nem biztos, hogy a jelenleg hatalmon lévők az ő esetében elegendőnek találják majd az eddigi versenyzőknél bevált karaktergyilkossághoz felhasználható verbális és hatósági muníciót. Félő tehát, ha nem lesz elég hatékony a "libajnaizás", a hatósági gyanúsítás, netán vádemelés, sarokba szorítva, durvább akciókat is szervezhetnek, hogy minél előbb, még a szélesebb körű rokonszenv és a tömegbázis kialakulása előtt megakadályozzák a hivatalos kihívóvá, majd jelöltté válást.
De, még ha mindez meg is hiúsul - vagy csak túlzó rémüldözés -
minden bizonnyal tanulságos és sorsdöntő lesz a már megjelent alternatív politikai platformok és azok ambiciózus tényezőinek reakciója is. Vajon legyőzendő vetélytársat, zavaró konkurenciát, netán élre állítható, követhető/követendő alternatívát látnak Bajnaiban. Márpedig ennek nagyon gyorsan világossá kell válnia, hiszen még a normális menetrend szerint bekövetkező parlamenti változások sem engednek túl sok időt egy nyilván nehezen létrehozható nyerőesélyes (és a vázoltakat mindenképpen tartalmazó, meglehetősen súlyos következményekkel is járó, így sok elemében népszerűtlen) program-minimum, de még inkább az esetleges nyertes választások után is egyben maradó olajfa-koalíció összefércelésére. (Önállóan esélyes, különösen a bebetonozott kétharmados szabályok semlegesítésére alkalmas méretű politikai erő aligha születik addig). Arról nem is szólva, hogy a felsorolt nehézségeken is túljutó esetleges győztes a diadallal még korántsem végezte el a feladat lényegét. Mert ha egy ilyen - feltehetően nagyon távoli pontokat összekötő koalíció kibírná is a győzelem terhét, képes lenne átlábalni a mostani kormányzat által törvényekkel és humánpolitikai elemekkel teljesen elaknásított politikai és államigazgatási terepen, meg kellene valósítani mindazt, vagy annak nagyobb részét, amit Bajnai itt fentebb leírt.
Hát bizony ez aligha lesz sétagalopp. Ráadásul ezt mindannyiunknak (de leginkább a remélhetően kellően elővigyázatos Bajnainak) még meg kell érni...
Az is lehet, sőt, bizonyos, hogy ezúttal nem is lesz elegendő, ha csak drukkolunk...
Január 2-án tüntetünk. Nincs mese, sőt igazából egy kisebb csoda van kialakulóban, az ellenzéki pártok és a civilek egymásra találtak. Nem kell természetesen összeolvadásról vagy egységkoalícióról beszélni, de az alaptörvény hatálybalépése, a kormány ünneplése, a…..
Elég hamar, mindössze egy nap alatt kipukkadt a lufi a közoktatási törvénytervezet 40 oldalas mellékletével kapcsolatban.Emlékszünk: A meglehetősen negatív hangulatú, kirúgásokról, iskolabezárásokról író titkos (=eltitkolt) melléklet az fn24-hez került, Hoffmann Rózsa meg…..
Már a 2006-os önkormányzati választás utáni, 2010-ben súlyosbodott színházi kinevezésekkor elkezdtem gyűjteni az adatokat a színházigazgatók kinevezéseiről. Aztán a VI-os kategória körüli Vidnyánszky-haláltánc után belekezdtem egy posztba a színházi kultúra és a…..
Pampák Bikája 2011.10.07 10:55:00
@Buci-Bigyo: Hogy melyik művészről, kit gondolsz, az magánügyed. Még az is, hogy a konkrét művészi teljesítményéből mit olvasol ki - bár Eszenyi "ballerségének" bizonyítékaira igencsak kíváncsi lennék. A két most helyzetbe hozott ripők viszont mondhatnánk úton és útfélen, függetlenül mindenfajta művészinek tekinthető akciózásától tépte a száját. Így azután összehasonlításod túlzó és igazságtalan - ily módon az állításod, miszerint a kinevezési gyakorlat azonos elvek alapján történik mindkét oldalon kifejezetten hamis.
Pampák Bikája 2011.10.07 11:47:02
@elizon pucsnik: javasolnám a nevezett színházak belülről történő megtekintését, esetleg - kimondani is borzalmas! - egy-egy előadásuk meglátogatását, és úgy talán az ész osztogatásának kisebb vehemenciával történő osztogatásában is reménykedhetnénk a részedről...
Pampák Bikája 2011.10.07 11:48:47
@parttalan: sajnos, a néző hiába mondja ki az ítéletet, ha a zsét az állam adja...
Kétségbeesetten próbálkozik a kormány létrehozni valamiféle tiszteletteljes aurát az alkotmány (bocsánat, alaptörvény) körül, de csak önmaga paródiájába fullad az egész. Hol a határ nemzeti giccs és felesleges patetizmus, valamint a méltó ünneplés és a kijáró tisztelet…..
Pampák Bikája 2011.09.07 13:46:05
@igényes: miért lenne igaz, amit Orbán a pápának mond? Remélem, azért mielőtt megszólal, figyelmezteti a Szentatyát, hogy nem arra kell figyelni, ami kijön a száján, mert az köszönő viszonyban sem lesz azzal, amit majd csinál.
De ott a Vatikánban még csak renden is van - mindjárt mehet gyónni...
Pampák Bikája 2011.09.07 15:05:42
@igényes: miért érdekel téged, hogy ez a Orbán ki fia-borja? Nem mindegy? Okos és jó uralkodó lenne, ha a Savoyai-házból származna, netán Tas vezér lenne valamelyik felmenője?
Hiszen még az sem érdekes, amit ő maga mond!? (Lásd a saját szavait a tegnapi sajtótájékoztatón!!!)
Viszont elég nagy baj, amit csinál. Csakhogy az sem ős-függő...
Varánusz Te is fiam, Uj Péter? 2011.09.06 06:16:47
"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az…..
Nyilván sokan látták, hogy néhány finomító szó, kifejezés bekerült az előző anyagomba. Nem, nem szartam be!Nem szoktam.Domonyai László már hat évvel ezelőtt is megígérte nekem, hogy ahol csak tud, keresztbe tesz, mert nem tetszett az egyik MTK-s cikkem neki.Tán nem nagy…..
Pampák Bikája 2011.09.05 15:32:52
Domonyai, Domonyai - hát nem elég neked, hogy a neved összekapcsolódik az amúgy is pestisesként kezelt MTK-val? A végén még azt is megkérdezi valaki, miről magyarosítottál? Vagy azt gondolod, hogy mert te és a fociból élő, csakis a Teleki téri szintű sefteléshez értő futbóliai kollégáid nem tesznek töredelmes beismerő vallomást, vagy m,ert senki nem képes egyszer egy perdöntő bizonyítékkal előállni (és ha mégis úgy si elsikáljátok) nem világos mindenki számára, hogy miért tart itt az MTK, és miért tart itt a magyar foci. persze a tények széles körű ismerete - ez magyarország - aligha változtat bármin is, a felháborító, hogy miközben loptok, zsaroltok reggel délben és este is, igényt tartotok a "becsületes ember" kitüntető címre. Miért nem elegendő nektek a zsé? És miért kényszerítetek (talán) jobb sorsra is érdemes (esetleg) tehetséges fiatalokat, hogy mentőt tanúként rongálják a gerincüket a mocskos kis ügyeitekben...
Írtam ezt az ügy és afeletti felháborodásomban, hogy képes voltál a napokban a saját klubodat és a szurkolóit szembeköpni egy másik, ugyancsak hazug közleményedben, amiben bocsánatot kértél Orbán Viktortól egy olyan ügyben, aminek korántsem volt helye a bocsánatkérésnek.
A te már-már újpesti/fradista szintű ámokfutásod miatt szégyellem, hogy valaha ennek a csapatnak voltam a drukkere. Pedig a szégyen téged illet.
Egy évvel ezelőtt még volt jelentősége annak a kérdésnek, hogy vajon a Fidesz keltett-e megalapozatlan reményeket a kormányváltás érdekében. Hozhattunk idézeteket a párt ellenzéki korszakából arról, hogy a hatalmi váltás a problémák többségét egy csapásra megoldja, de…..
Rendkívül szórakoztató írás jelent meg néhány napja az Economistban, az obligát meghatározás szerint „tekintélyes brit gazdasági hetilapban”. Szerzőjének valószínűleg nem a szórakoztatás volt a legfőbb célja, hanem annak sokadik elmesélése, hogy mennyire…..
Pampák Bikája 2011.08.15 18:31:58
@balint60: ne kapjad fel a vizet: bár politikai nézeteim messze nem közelítik a polgári konzervatívizmust (nyilván te tudod, hogy ez a te esetedben pontosan mit is fed) abszolút hihetőnek és érthetőnek érzem a csalódottságodat. Én 1992-ig éreztem a jövő nagy ígéretének Orbánt és a Fideszt - igaz, ezt ma már nem tudom szégyenkezés nélkül bevallani.
Pampák Bikája 2011.08.15 21:34:21
@popocatepetl: kösz, hál istennek, nekem nem kell holmi alamizsnákért kuncsorognom, vagy a "nagyvonalú" svájci frank alapú hitel ócs(k)ai megoldásában való részesedésben reménykedni. Ennyivel vagyok beljebb kedvenc Kuminodnál, aki eladta függetlenségét egy kisszerű nyikhaj ágytálhordózásának magas stallumáért.
Kumin szerint Ki nyeri a nyarat? 2011.08.10 23:31:00
Nyáron – és némileg hasonlóan a karácsonyi szünet táján – a politikai versenyzők sajátos fogolydilemmában találják magukat. Feltételezhetjük, hogy egy-két junkie-tól eltekintve a politikában dolgozók is szeretnének ezekben a hetekben kicsit lazítani, szabadságra…..
Gréczyblog 8 év - és 860 nap 2011.07.31 09:43:00
Izgalmas ősz ígérkezik a magyar belpolitikában. A Fidesz még egy utolsó rohamot indít Gyurcsány Ferenc ellen, miközben tízezrek tüntetnek majd az utcákon - Orbán Viktor ellen. Szíjjártó Péter azt mondja, senkinek nincs joga megkérdőjelezni a magyar választók tavaly tavaszi…..
Pampák Bikája 2011.08.02 12:41:12
@Zigomer Trubahin: azért ne túlozzunk. Mert ha máris rémuralomként bátorkodunk érzékelni a politika eme szellemi inségmunkásainak első tévelygő lépéseit, vajon milyen szavakat használunk majd, ha végképp kiépítették Ezeréves Birodalmukat?
tehát higgadtság, mérséklet és takarékosság a jelzőkkel. És főként türelem: a rémuralomnak is eljön az ideje, és - ha ez megnyugtatja - olyan hamar, hogy még mi is megérhetjük...
Tegnap este megnéztem a Duna tévén az autóversenyzők és a magyar „sztárok” focimeccsét, ahol Szijjártó Péter meglepően lelkes és fáradhatatlan játéka akkor is feltűnt volna, ha a mérkőzést közvetítő riporter legalább ennyire lelkesen és fáradhatatlanul nem…..
Pampák Bikája 2011.07.29 18:17:24
Török Gábor "jobbra ütök, nekem fütyöl, balra ütök, nekem fütyöl" filozófiája ezúttal kitűnő szolgálatot tett: azon kevesek közé tartozik, akik észrevették Szijjártó fogalmazásának pongyolaságában rejlő - persze nem reális, ám annál pikánsabb - értelmezési harakiri-potenciált. Mindegy ugyanis, hogy Szíjjártó szándékosan, vagy csak véletlenségből fogalmazott akként, hogy amennyiben a politikusok jogi felelősségre vonására jelenleg nincs lehetőség, úgy el kell érni, hogy "a jövőben ez így legyen". A szöveg minden olvasata ugyanis méretes öngól.
Mert miközben arra törekedett, hogy a saját közönségnek ismét adjon egy újabb kis dózist a Gyurcsány-hajtóvadászat adrenalinjából, arra gondolt, hogy "a jövőben ez így legyen" kitétel eléggé csalafinta ahhoz, hogy amennyiben a "ballib sajtó" majd nekiesik (ahogy tette is) az ismét belengetett "visszamenőleges törvénykezés" alkotmányellenességét hangoztatva, ezt könnyen visszavághatja, mondván: rossz, aki rosszra gondol, ő a jövőbeli politikusi műhibák jogszerű szankcionálására gondolt. Csakhogy ez a végigondolatlanul kiagyalt propagandaelőny most ellene fordulhat - úgy járt, mint a szeleburdi sakkjátékos, aki sietve meghúz egy elsőre jónak tetsző lépést, ami aztán komoly gondokat okozhat. A kommunikációs egérutat ígérő "jövőben" szócska ugyanis - amennyiben persze lesz ilyen törvény - a Fidesz saját fejére hullhat. A jövőt - legalábbis középtávon - kisajátítani igyekvő népboldogító-mekmesterek ugyanis a Szíjjártó-megszólalás másodlagos értelmezésével akár helybe is mehetnek a - fenéken rúgásért. Mert ha produkálnak még néhány olyan kapitális melléfogást, mint a Mol részvények felvásárlása, majd ostoba elértéktelenítése, vagy olyan jogszerűtlenséget, mint például a magánnyugdíjpénztárak meglovasítása bizony bajuk is lehet. Az említett ügyek zsebeket érintő hatásait ugyanis előbb utóbb nehezményezni fogják, akiknek a zsebét a Matolcsy-féle látvány-guruk igencsak huzatossá tették. Így pedig eljöhet az a világ (vagy csúnyábban: politikai kurzus), amiben esetleg lesz olyan főügyész, majd bíró, aki a legújabb lex-Szijjártó paragrafusai alapján nem mulasztja el kivizsgálni, illetve adott esetben meg-, netán elítélni ezeket a balul kiütő "mesterhúzásokat".
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön el a pillanat, amikor ezt a kommunikációs ámokfutó megkapja gazdájától az első sallert. És mint tudjuk három saller, az egy koki... Három koki pedig már nem is tudom, hogy micsoda lehet...
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Pampák Bikája 2011.07.26 20:18:52
@proeskontra:
talán, ha némi adalékot említenél az én "vak és kritikátlan" gyűlöletem tárgyában. Egyébként meg teszek a bármilyen imádatodra: én a Kumin féle ostoba gerinctelenekről írtam le a véleményemet. Téged nem ismerlek, és - Isten bocsássa meg - nem is vagyok kíváncsi rád...
Pampák Bikája 2011.07.26 22:49:45
@proeskontra: sokadszorra sütöd el ugyanazt a hervadt poént. Már mosolyogni sem tudok rajta.
Az utóbbi napokban nem története aranylapjait írja a Magyar Szocialista Párt. Még pénteken az történt, hogy amíg Gyurcsány Ferenc védte a baloldali kormányok tevékenységét és tükröt tartott Orbánék hazugságai elé, addig a párt elnöke látványosan ledarálta az Őszödről…..
Pampák Bikája 2011.06.19 13:02:59
@kvasztics47:
sajnos nincsen igazad: az alnmát akarod összehasonlítani a körtével. Gyurcsány kétségtelen igen sok stratégiai és taktikai hibát vétett. A legnagyobbat abban, hogy nem volt képes semlegesíteni a Fidesz gyűlölet-gőzhengert. Sok utólag-okossal szemben természetesen én még most utólag sem tudom, mit kellett/lehetett volna tenni, de hát én nem is vagyok olyan nagy formátumú stratéga (mint oly sokan a beszólók közül). A tényen nincs mit szépíteni: Gyurcsányt politikailag legyőzték - amiből persze még fel lehet állni - a hogyanról folyik itt az elmélkedés.
Pampák Bikája 2011.06.19 13:09:20
@Diocles: ez igaz, ám a ényeg most nem is annyira a hogyan, hanem a mikor. Rossz időzítéssel ugyanis az egésznek semmi értelme: az időveszteség most egyre inkább lenyomja Gyurcsányt a (jelenlegi) szoci mocsárba. Ha már nem késett el most is...
Azt mindjárt az elején szögezzük le, hogy a Madrid nem fog se nekirohanni a Barcelonának, se nyílt sisakkal játszani, se semmi ilyesmi. Az eddigi három meccs és az ezeket övező hisztéria éppen arról szólt, hogy Mourinhóban még mindig benne van az őszi 5-0, és belehalna, ha még…..
Pampák Bikája 2011.05.03 16:25:50
@nlght84:
időnként felhorgad ez a "változtassunk a szabályokon"-műsor (növeljük meg a kaput, rúgjuk a taccsot csökkentsük a mezőnyjátékosok számát etc.), aztán szerencsére mindig jön egy vagy több zseni, aki a régi szabályok mellett is tud igazi új fazont, rendszert hozni a játékba. Az antifutball pápái (Herrera, Mourinho) mindig egy válságos időszakban szoktak feltűnni, és villogni, amikor úgy tűnik, hogy az addig divatos játékrendszer lehetőségei kimerülőben vannak és a középcsapatok is megtanulják levédekezni ezt, vagy éppen hasonlóan játszani, mint a korábbi úttörők. Most csak annyi a különbség, hogy lerövidült a válságidőszak, mert Mourinhoval egy időben már itt a Barca-újítás, a technikás-kombinatív-rövidpasszos-kényszeritős tikitaki. (Ami persze lényegében már volt - ha lassított, a játékposztokat még szigorúbban vevő verzióban is: lásd a osztrák Wundermanschaftot a múlt század 30-as éveiben, vagy a magyar Aranycspatot másfél-két évtizeddel később.) Ha jól érzékelem, aki most újít errefelé tart - legfőképpen a brazilokkal fleturbózott ukránok, de valami ilyesmire törekszik évek óta az Arsenal, mostanában pedig az újjászületni készülő Ajax, és néhány portugál élcsapat is. Szerintem most sem kell szabályokat változtatni: Mourinho hamarosan az emlékezet homályába vész, és a Real gyorsan összevásárol egy az újmódi szerint focizni képes legénységet. Felteszem akkorra, mikor a Barca-csillag (fájdalmamra) leáldozóban lesz.
Pampák Bikája 2011.05.05 15:29:14
@nlght84:
kívülről, szabálymódosításokkal aligha lehet megreformálni a játékot. Ha unalmas a foci, a publikum nem megy ki a a stadionba, nem ül a tévé elé. Ez bőven elég a változás generálásához, mivel a fociüzletben érdekeltek irtózatosan fogják nyomatni, hogy szülessen valami eladható. Ilyenkor azután megy az agyalás, és mit tesz isten, az esetek többségében jönnek az új formációk és a hozzájuk rendelt játékoszsenik. Ez eddig is mindig így volt: mindig volt csapat, játékos aki képes volt újra értelmezni a régi kereteket. Emlékezz csak a maga idejében milyen reveláció volt a magyar aranycsapat, a fehér balettet játszó régebbi Real, a brazilok, a Dinamo Kijev, az Ajax, a holland, a dán, a francia válogatott, és legújabban a Barca. Nekem a Reallal pillanatnyilag az a bajom, hogy a régi játékrendszer felől közelítve (plusz sportszerűtlenségek) próbálják megfogni Messiéket, és egyelőre a MU-ból sem néz ki több - ezért is kívánom, hogy az idei BL-döntőt a Barca nyerje. mert ők képviselik az érdekes, szép kreativ focit. Persze nyilván nem örökké...
Arcátlan csalásra készül a keddi BL-elődöntőn José Mourinho. A portugál, miután ostoba módon a párharc első meccsén kiállíttatta magát, ma este nem ülhet ott a Camp Nou kispadján. Sőt, az UEFA szabályainak értelmében semmilyen módon nem is kommunikálhat a kispadon ülő…..
Pampák Bikája 2011.05.03 19:06:20
@Menyus67:
tévedsz a Madridot nem a Barcások, hanem a Barca cseszegeti. Tegye is, ha teheti. A Barcások pedig majd akkor szállnak, magukba, ha ezt a szép, ősi magyar szót két 'l' betűvel írod. Akkor talán majd a Realnak is jobban megy majd...
Pampák Bikája 2011.05.05 15:10:06
@Guss Grissom: mutogatni való kis pöcs fagy fiacskám. Zsidózni persze nem itt kell, hanem a te csapatodban, a Szargárdában. csak azt tudnám, hogy egy keretlegény mit dumál bele olyan komoly dolgokba, mint a foci. Menj, inkább gyakorolni a díszlépést - ha agyilag bírod.
Ahogy kezdtünk, abból akár izgalmas meccs is kijöhetett volna, pontozással nyertük az első negyedórát, a 20. percben pedig Valdeznek egy béna kirúgása utána úgy járattuk a labdát hosszú ideig, ahogy a brazilok a legszebb időszakukban - mégsem írhatunk Barcelonát -, és a végén…..
Pampák Bikája 2011.05.04 10:47:31
@eric: szóval kisöcsi: bizony elfogult vagy, én meg nem húzok sehová. Remélem, a Barca jól elhúzza majd a nótátokat - mert ez katalán szempontból várhatóan szerintem könnyebb meccs lesz, mivel a MU (teljesen függetlenül attól, hogy te nekik drukkolsz) sokkal sportszerűbben játszik, mint a Real. Igaz, az is hogy az angolok veresége teljesen jogtalan lesz, mert a nagy világösszeesküvő bírók majd jól nyomják a MU-t. Ja, meg Krahácsot...