Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferry

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tűkön ülnek már a devizahitelesek, hiszen a többség abban reménykedik, hogy az árfolyamrés az egyoldalú kamatemelés miatt komoly összeg jár nekik vissza. Hatalmas kört érint a dolog, hiszen közel 5 millió magánszemély rendelkezik Magyarországon valamilyen hitellel - a szerződések száma pedig…..
Ferry 2015.01.18 17:04:10
@Online Távmunkás:
Attól, hogy a szerződéses feltételek tisztességtelenek (ennek cáfolatát bukták el a bankok) még egyáltalán nem biztos, hogy jár is visszatérítés, raycoon teljesen jól látja a helyzetet.
Ugyanis : ha a szerződés lehetővé tette pl a kamarfelár módosítását, akkor az tisztességtelen a trv szerint - függetlenül attól, hogy éltek is vele vagy nem. El kell ugyan számolni az ügyféllel, a számításban viszont az fog kijönni hogy nem jár vissza semmi (feltéve, hogy árfolyamrés sincs, persze).
Az őszülés folyamata régtől fogva érdekli az emberiséget. A hófehér hajkorona látványa önkéntelenül is tiszteletet parancsoló, tekintélyt kihívó lehet; talán nem véletlen, hogy a mesékben, csodás történetekben a bölcs, sokat látott és sokat megélt személyeket,…..
Meglepődnek rajta, vagy sem, de már én is a Bianchival álmodom. A másfél héttel ezelőtti próbautunk előtti éjjelen azon kaptam magam, hogy valamiféle teljesen nyitott járműben ülünk Zsolttal egy olasz kisvárosban. A jármű leginkább egy városnéző vonatautó lehetett, tudják,…..
A négyfős vandálcsapat két tagját még az autóban érte a kiérkező rendőr Colorado Államban, Snowmass Village egyik, turisták által sűrűn látogatott autós pihenőjében - írta a Huffington Post. A főleg az autóban hagyott élelemre utazó rongálók 14 autóban okoztak…..
Ferry 2012.07.11 16:56:13
Robogó Idióta szülők robogóval 2012.01.16 15:27:00
A mai kis színes nem tartozik a robogó, mint praktikus közlekedési eszköz, sem a robogó, mint örömforrás témakörébe. Találtunk pár idiótát a weben, amelyet megmutatnánk érdekességképpen, hátha esetleg valaki nem tudja, mit ne csináljon semmiképp. Engem is vontattak már…..
Belsőség Négy hulla a csónakban 2011.10.22 18:00:00
Kedves olvasóink! Uj Péter kalandjai az új Subaru Outbackkel. Fogadják szeretettel, egyenesen a Tumblr-ről. UP aktív horgász, ez pedig egy horgásztúra előzménye. Winkler Róbert Uj Péter bemutat egy Frank Drebin-parkolást Az indulás előtti napon derült ki, hogy Andor Navarrája…..
Ferry 2011.10.22 21:15:51
@FCs: az a Volvo kétkerékhajtásos.
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
Bár már néhány blog felkapta a szarozós TASZ videót, a Zugügyvéd is kiposztolja, főként, hogy először ez a blog kezdett foglakozni az üggyel, és a Zugügyvéd, mint védő is érintett. Íme a felülvizsgálati kérelem: A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága részére a…..
Ferry 2010.05.13 22:18:53
@zolmagne:
Senki nem harapott rá ?? Olvass is.
Ferry 2010.05.14 20:32:49
@venszivar:
Pontosan. Egy-két emberrel még lehet úgy vitatkozni, hogy figyelek is rájuk, követem a gondolataikat. Ha viszont sokan vannak, nem marad más csak a vagdalkozás - amit úgy próbálok befejezni, hogy "nem közelednek az álláspontok, zárjuk le". Ez már rég csak egy elvakult ego harca, nem a szellemé.

Lehetsz művelt, olvasott, jólnevelt, attól még lehetsz makacs, konok, önfejű is a végletekig - sőt, minél műveltebbnek, olvasottabnak tartod magad, annál kevésbé fogod elfogadni mások véleményét, mert annál többre tartod magad másoknál.

Részemről ennek a 300 hozzászólásnak ez a tanulsága.
Ferry 2010.05.15 11:36:53
@Mj:
Az a baj, hogy szentírásnak veszed azt a könyvet, pedig nem az. Irkálhat tudósjogász bármit, taníthatják akár a Cambridge-en is, az igazságot mindig az adott társadalom, a közösség mondja ki. Ha a közösség véleménye az, hogy lehet trágár kifejezéssel illetni egy ezt megérdemlő tárgyat nyilvánosan, foglalkozás körében is anélkül hogy félned kellene az alkotó perétől, akkor az úgy van, hiába ítél másképp (téveszmék alapján) egy-egy bíróság. El lehet vitatkozni rajta, hogy az itt megjelentek hűen reprezántálják-e a társadalom véleményét, de ebben a kérdésben az arányok azt mutatják, hogy igen.
A bíróságon is emberek dolgoznak, sokszor hibáznak ők is - de tízmilliárd légy nem tévedhet. A tehénszar finom :-)
Lehet jó és lehet rossz véleményt mondani valamiről, egyik sem lehet tilos. Eddig érhet el a jog keze, nem tovább - ez az alkotmányos szabadság, a véleménynyilvánítás szabadsága, amiért sokan az életüket is odaadták.
Az, hogy a jó és a rossz fogalmának leírásához milyen szavakat használ valaki, az az ő magánügye. Lehet enyhe, lehet túlzó, és lehet sértő is - de ezek szubjektív fogalmak, mindenkinél máshol van a tűréshatár. Az egyén szabadságát korlátozná az, ha egy taláros testület döntené el, hogy mi az ami sértő és mi az ami még elmegy. Ennek eldöntése, a szavak kategóriákba sorolása nem lehet feladata semmilyen bíróságnak vagy jogalkotónak.
Most mondhatod, hogy na de ki védi meg a 'sértettet' ha igaztalanul vádolják ?
Erre is a közösség ad választ : ha alaptalanul vádol (bírál, kritizál) valamit, annak a véleményére az emberek nem fognak adni, van ugyanis saját eszük is. Ahogy TótaW cikkeit sem olvasom már nagyon régóta, mert nekem nem tetszenek - de sosem kampányolnék érte, hogy tiltsák be.
Az pedig, hogy ki hogyan éli meg a kapott igaz vagy igaztalan kritikát, magánügy. Meg lehet tanulni elválasztani az érkező információt és annak egónkra kifejtett hatását, és lehet nem megtanulni is, ez is szabad akaratból történik. Ha akarom szenvedek tőle, megsértődök vagy felkötöm magam - ha meg akarom akkor nevetek rajta, vagy azt sem. Mindez csak és kizárólag az egyén döntésén múlik, amiért felelősséggel is tartozik. Ha megsértődtem akkor vállalom is a szenvedést, nem várhatom másoktól a feloldozást, főleg nem bírósági ítélet által.
Nincs jogom óvodás módon panaszt tenni egy bíróságon, hogy engem megsértett valaki a szavaival, amit ráadásul nem is rám mondott (!), mert ezzel visszaélnék azzal a társadalmi szervezettel, amit sok-sok pénzért fizetnek mások is azért, hogy lényeges ügyekben igazságot tegyen.
Érted ?
  Bennünk van a hajlam, hogy a gyászt perverz magamutogatássá változtassuk. Az eddig megtűrt keresztek és síremlékek egyre nagyobbá válnak. Vélemények az azonos című írásunkról...
bodoky Mi jövünk, ők mennek 2009.08.28 02:01:00
A kormányzati hatalom közeledtét ünnepelte a Fidesz a Polgárok Házában. A  régi harcostársak hűségesküt tettek Orbánnak, és elvárásokat is megfogalmaztak számára. >>> Az eredeti verziót itt lehet olvasni >>> Ez jelent meg belőle az…..
Ferry 2009.08.28 22:05:11
@rockjano:
Az a cinikus mosoly bizony sokakat zavar, az önbizalommal rendelkezőket zsigerből utálja az önbizalomhiányosok zöme.

Szóval legyen bármilyen cinikus is, mosoly még senkit sem tett hiteltelenné, csak arról van szó, hogy az egódat (és még sokakét) basztatja. Hiteltelenné példának okáért az öszödi beszéd tesz.
Ferry 2009.08.28 23:23:21
@rockjano: önbizalomból tényleg nincs hiány, ha komolyan azt hiszed, hogy belelátsz mások fejébe :-) Ez inkább ítélkezés, mint az igazság látása.
Fiatalon nehezebb hazudni ? A beszéddel együtt tanulunk meg hazudni (bár vannak kutatók, akik állítják, hogy már magzat korban is megfigyelhető). Én az igazság elhallgatását is hazugságnak tartom, és ebben a felfogásban azt állítom, hogy bizony magunknak hazudunk a legtöbbet. Ez önmagában nem is akkora baj, hanem az, amikor azt mondja (hazudja) valaki, hogy ő nem hazudik magának. Na ez a hazugságok non plus ultrája ahonnan kiút sincs, hiszen esélye sincs rá, hogy beismerje (hazugság híján).
Van , aki Orbánékat szidja ezért vagy azért és van, aki a másik oldalt. Egyik sem vezet sehová.
Én el tudok képzelni vezetők (és politikusok) nélküli társadalmat ahol béke van és szeretet, hiszen semmi szükségem rájuk. Az amit csinálnak (és nem csak nálunk, a miénknél sokkal fejlettebbnek tartott demokráciákban is) szerintem abszolút öncélú tevékenység, ami több kárt okoz a társadalomnak, mint hasznot (ha van egyáltalán haszna). Gondolj csak bele : melyik társadalmi intézmény (egészségügy, rendvédelem, stb) nem tudna politika nélkül működni ? Kell-e ennyi törvény és jogszabály, vagy inkább az erkölcsöt (ha tudja még valaki mi az) kellene megtanítani a gyerekeknek, és megéreztetni velük a szeretet ízét ? Megálljt tudunk-e a parancsolni egónk csillapíthatlan birtoklási vágyának, amivel Földünket (és végül magunkat) is elpusztítjuk ? El tudunk-e képzelni akár egyetlen, magát politikusnak nevező embert, aki e fensőbb célok elérésében a legcsekélyebb segítséget nyújtani tudná ?
És végül : megéri-e ezek után bármelyiküket szidalmazni ?
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Vasárnapi rettegés 2009.05.06 03:23:54
  A fiatal házaspár, ahol anyu vezet, apu meg magyaráz, még a kormányba is belenyúl neki. Nyúlkálhatna inkább máshová, de ne a közúton tanítgassa. Adjon neki vibrátort inkább.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
A Westend City Center belső hőmérsékletét 26 Celsius fokról 20 fokra csökkentik az orosz gázcsapok elzárásának következtében – „robbant” a hír tegnap. VÉGRE! Hihetetlen, hogy az oroszoknak el kell zárniuk a gázcsapokat ahhoz, hogy végre lejjebb vegyék a…..
w Ecce rendőr 2007.02.09 07:00:00
Mindennap látunk rendőrt, olykor beszélünk is velük: merre van az arra, mongyameg. Vagy esetleg ő kezdeményez, hogy jogosítványt, forgalmit. De szoktunk-e velük beszélgetni? Hát naná, hogy nem, pedig a rendőr ugyanolyan fontos ember, mint a tanító vagy az orvos – mentségünkre…..