Regisztráció Blogot indítok
Adatok
visszamennyé

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Soa egyik fő színtere Magyarország volt. Akiket érintett, azok meg mi vagyunk. Mindenképpen indokolt lett volna, hogy a holokausztnak, mint drámának az emlékezeti kultusza elterjedt volna az országban, hiszen ártatlan emberek, magyar állampolgárok százezreit ölték meg, ráadásul…..
visszamennyé 2008.11.06 21:15:19
Hát ezen is túl vagyunk végre valahára: tegnap este a Parázsban megünnepeltük, hogy megjelent a szakítóskönyv. Én a változatosság kedvéért halálra izgultam magam, mert egy paranyanya vagyok, de szerintem nem volt ez egy rossz muri.   Karafiáth Orsolya egészen jó…..
Felmegy a pumpa néha, ha elutasítanak egy állás kapcsán? Íme néhány példa, hogyan tudtok visszavágni, és persze elérni azt, hogy a közvetítő cég a jövőben (értsd: soha a büdös életben) ne vegyen számításba az álláskeresés során. Innen szép nyerni! :)A sértett…..
visszamennyé 2008.10.09 20:53:00
Kedves Hunter!

Itt sokan fanyalodnak rá a hres fikázára, azt nem tudom, hogy okkal, volt szerencsém kikerülni eddig ezt a világot, minthogy vállalkozóként tevékenykedem. Mivel mérnökszerű valami vagyok, IT-részen előfordulva, mesélhetnél arról, akár külön bejegyzésben is, hogy egy 20-25 éves frissen végzett tipizált hr-es kislány hogyan is képes olyan az övénél 100szor komolyabb tudású területeken, mint pl. biomérnök, villamosmérnök, vagy mondjuk biztonságtechnikai szakember "szakmailag" kiválasztani a jelöltet? Úgyértem az első körben, persze. Mert abban biztos vagyok, hogy ezekre a területekre egy kollega, a fenti végzettségek egyikével sokkal jobban ki tudja választani a megfelelő embert, mint egy hr-es a nemtudom milyen diplomával. Én inkább bíznám a villamosmérnökök felvételét egy villamosmérnökre, mint a szociologia szakosokra. Persze ez egy vélemény. Azt gondolom a hr elsősorban emberileg tudja csak értékelni a jelöltet, de ne felejtsük el, és én is dolgoztam már ilyennel, hogy a "zsenik", nagytudású kollégák bizony gyakran összeférhetetlenek a többiekkel, antiszociálisak vagy nem a mai yuppie ideál követői, de szakmailag ők mindannyian felettünk állnak. Tehát pl. lehet egy atomfizikus leszarná ezt az egészet, persze aki zseni, általában nem a hr-eseken keresztül fog állás után nézni, de mi garantálja, hogy pl. az atomfizikusunk átmegy a "mit lát a varázsgömbben 5 év mulva" típusu kérdéseken, mikor ő egyébként vállára vehetné a cég további sorsát? Egyébként írhatnál egy keveset arról is, hogy hogyan lesz valaki hr-es, és mik azok a kvalitások, ami miatt azt állítotod, hogy te jobban fel tudod dolgozni az emberanyagot, mint az átlag? Ugyértem mi az a specialitás, a szakmai szarságokon (ún. szakszavak, ismeretségek) kívül, ami miatt pl. józsi a pék, pl. angol-történelem szakos diplomával nem képes a te munkádat elvégezni?

üdvözlettel
VM