Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezanicknemfoglaltugye

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 89 éves II. Erzsébet most ünnepli trónra lépésének 63. évét 7. hónapját és 2. napját. A 138 millió alattvalón uralkodó monarcha ezzel a leghosszabban regnáló királynő lett az Egyesült Királyságban. Túltesz ükanyjának, Viktória királynőnek a teljesítményén is, aki…..
Egyre inkább úgy érzem, hogy a websorozat, ahogy az elmúlt tíz évben gondoltunk rá, igazából sosem fog elterjedni. Emlékeztetőül: a websorozat az az 5-20 perces epizódokból álló műfaj, amivel egyrészt a profi tévék próbálták megúszni, hogy igazi részeket kelljen felpakolniuk…..
ezanicknemfoglaltugye 2013.11.05 12:38:50
Kovácsné A magányos lovas 2013.07.20 12:20:33
Avagy: Kovácsné a Lone Ranger szerepében tetszelegve igazságot szolgáltat egy alapvetően rossz, viszont még alapvetőbben félreértett filmnekKépzeljük el, feleim, hogy valaki idehaza csinál egy feldolgozást az István a királyból, ahol István ÉS Koppány egyaránt dilis. Túl sokat…..
Emlékszik valaki esetleg arra, hogy a Fanboys (Rajongók háborúja) című filmben milyen ádázul szopatták egymást a Star Wars és a Star Trek rajongók? Ez például egy olyan dolog, amit mindkét univerzum lelkes és elkötelezett csodálója lévén soha nem tudtam megérteni. A Star Trek…..
Az ellenzők egyik érve szerint  az ún. gyermekbetegségek hozzátartoznak a gyerek egészséges fejlődéséhez.Tessék mondani, a gyerek megnyomorodása, esetleg halála mennyire tartozott hozzá az egészséges fejlődésükhöz? A Faceook egy csoda, ott mindennel találkozol. A…..
ezanicknemfoglaltugye 2013.01.08 09:19:35
@Mérges 1234: van ilyen plecsni, úgy hívják HON Code (Health On the Net). A megszerzéséhez szükséges feltételeket itt találod (a magyar fordítás nem tökéletes): www.hon.ch/HONcode/Hungarian/
Sajnos kevés magyar oldal rendelkezik vele
Szinte nincs olyan ember a földön, akinek ne lenne valamiféle hiányérzete. Ruhák, autók, házak, nyaralások, barátok, barátnők, családtagok vagy akár egy jó szó. Megannyi dolog, amire vágyhat az ember. Az aktuális ilyen hiányzó dolog jelen esetben a tanács. Olyan tanácsra…..
ezanicknemfoglaltugye 2012.11.08 09:17:29
Szia, nem pont ez az amit hiányolsz, de nem tudom ismered-e a Patients like me oldalt, ahol a hasonló betegségben szenvedők kollektív tudásából lehet meríteni: www.patientslikeme.com/
A Snake Oil pedig a népszerű táplálékkiegészítőkre vonatkozó információtengerben próbál rendet tenni (bal oldalon betegségcsoportra is lehet szűrni, a buborékra kattintva szakirodalomhoz jutsz:www.informationisbeautiful.net/play/snake-oil-supplements/
MedIQ Orvosi videók tömkelege 2012.08.17 06:15:00
Van egy lista azokról a videókról, amiket a világ legpihentebb agyú orvosai és medikusai hoztak össze, többnyire különböző diagnózisokról, azok buktatóiról. Íme a kedvencem: ..
A DiaLog az utóbbi idők egyik legjobb mobilalkalmazása, mely a játékosságot használja ki a betegek motiválására. Cukorbetegeknek szánják és Master Wu vezeti őket végig a funkciókon és juttatja el a felhasználót/beteget a megfelelő cukorbetegség-menedzsment felé. iPhone-ra és…..
Minnesaenger küldte, gyorsan kiteszem, mert most friss: Tegnap este hallottam a magyarul szinkronizált Dr. Csontban legalább négyszer, hogy a szereplők azon vitatkoznak, vajon valaki "tengelyszög"-e vagy sem...Azt hittem, eldobom az agyam! Hogy lehet ilyen igénytelen fordítással…..
Tisztelt Praxis!   Örülök, hogy megtaláltam az önök oldalát. Édesanyámat még októberben az ügyeleti orvos hasi görcsökkel, felfújódássál a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházba irányította.Már a felvételnél gond volt: 2 órás várakozás után 5 perc alatt haza akarták…..
ezanicknemfoglaltugye 2012.01.11 10:45:45
A demencia otthoni körülmények között nem mindig derül ki, mert a megszokott környezetben az idős ember teljesen jól működik, csinálja a több évtizedes beidegzéseket, a környezete sem veszi észre, hogy már baj van. A kórházban, ahol minden máshol van, mint megszokta, meg egy csomó szokatlan dolog történik, ott elveszíti a kapaszkodóit. Csak a zárt osztály az, ahol fizikai akadálya van annak, hogy a betegek elmenjenek, nyílt osztályon bárki szabadon jöhet-mehet. Ha elég nagy a jövés-menés, a protás/őr sem biztos, hogy meglátja, és hát pizsamás ember is mehet ki, pl. dohányozni.
Az utca, az egy érdekes kérdés. A kórházból a betegek sokszor több 10 km-re eljutnak. Nekem személyes élményem, hogy egy hideg hétköznap délben a Szt János kórház megállónál láttam egy pizsis papucsos bácsit, aki elég zavart és agresszív volt. Probáltam beszélni vele, megnézni, van-e karszalagja, hogy kiderüljön melyik közeli kórházból való, ő próbált előlem kitérni, majd fellökött és felugrott egy éppen beálló buszra. Szóltam a sofőrnek, hogy nem kellene elindulnia, mert ez a bácsi zavart, kórházból szökött, nem kellene messzebb vinnie. Azt mondta neki menetrendje van, becsukta az ajtót és elment (nálam egy bringa is volt, nem tudtam utána menni). Rajtam kívül senki nem állt meg, hogy egy bácsi 10 C alatt pizsiben papucsban mászkál (nem nézek oda, nem az én problémám). Borzasztó élmény volt. Én végül a 112-t hívtam, azt ígérték értesítik a Moszkva téri kollegákat.
Praxis Elege van a seggfejekből 2012.01.07 09:24:00
Kedves Praxis blog,   Viszonylag bagatell történetről szeretnék beszámolni, legalábbis az általában olvasható levelekhez képest. Én mégis felhúztam magam rajta, pedig általába véve nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. Az előzményekről annyit, hogy elkaptam valami hányós,…..
ezanicknemfoglaltugye 2012.01.07 20:46:47
@Laliath: A vérvételnél számít az, hogy az illető vénák milyen vastagok, ez genetika. Ronthatja a helyzetet, ha valaki nagyon kövér, és a bőr alatti zsírszövetben eltűnik a véna. Idős korban, vagy kemoterápiás kezelések kapcsán lehet a vénafal szakadékony, azaz "kipukkan" a szúrásra. Ha valakinek "rosszak" a vénái, folyadékfogyasztás és melegítés segíthet. Sokan vannak úgy, hogy ha éhgyomri vérvételre kell menniük, akkor inni sem mernek, ami a vérvételt nehezíti. Nem szokták elmondani, de ilyenkor is lehet inni, csak ne legyen benne cukor, zsír, fehérje, azaz tiszta vizet, üres teát nyugodtan lehet, sőt javasolt. Téli hidegből bejőve érdemes melengetni a kezünket, különösen nehéz szúrás előtt volt már, hogy meleg vízzel töltött gumikesztyűvel melengettem a célterületet. És persze ezért is érdemes a normál testsúlyra törekedni :-)
ezanicknemfoglaltugye 2012.01.07 22:33:24
@SusanneF: Nem lenne szabad, hogy bárki ilyen stílust engedjen meg magának, de sajnos megtörténik néha. Nyilván jó lenne, ha akinek ilyen szintű indulatkezelési problémája van, azt egy ideig felmentenék a közvetlen kontaktust igénylő munkakörből, meg segítséget kapna, de ez persze utópia. Tanács: általában javasolt, hogy egy ember 2-3-nál többször egymás után ne próbálkozzon szúrással, mert a sikertelen szúrások okozta frusztráció, ronthatja a siker esélyét. Ilyenkor, ha nem sürgősségi vérvételről van szó, a páciens is kérheti, hogy kicsit később, vagy valaki más folytassa a próbálkozást, esetleg közben fogyaszt folyadékot, kér melegvizes gumikesztyűt... Ami nagyon fontos, ne támadjunk vissza, ne vegyük fel a stílust, mert az nem hoz megoldást.
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
ezanicknemfoglaltugye 2011.12.31 14:23:49
@Babette_: Sajnos ez így van. Nálunk van cukorosztály, aki oda kerül, akár 1-es típus, akár frissen felfedezett vagy inzulinnal kezelt 2-es típus, azzal sokat foglalkozik az oktatónővér és a dietetikus is, igyekszünk a családot is behívni (a dietetikussal jó ha az beszél, aki főz otthon pl.). De ha valakinél mondjuk a sebészeten derül ki pl. hogy amúgy 20-as a cukra, akkor előfordulhat, hogy a kezébe adják az inzulint és boldoguljon ahogy tud. Az inzulinnal kezelteket szakambulancián kell, hogy gondozzák, itt a feltételek között benne van az oktatónővér és a dietetikus, de hogy a valóságban ők mennyit vannak ott és mennyit foglalkoznak a betegekkel, az igen nagy szórást mutat.
ezanicknemfoglaltugye 2011.12.31 14:30:54
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ebben igazad van (az eredeti kommentem a felnőttekre vonatkozik), a nagyon pici gyerekeknél a pumpa főleg a titrálhatóság miatt nagyon jó. Korábban is volt ún. feles pen, amivel fél egységeket is lehetett beadni, de a nagyon piciknél ez sem volt mindig elég. A pumpa előtti érában voltak egészen extrém megoldások, a 40 E/ml-es inzulint (ami már nincs) tök szabálytalanul áttöltötték a 100 E/ml-es patronba, így 1 E valójában 0.4 E-nek felelt meg.
De a jó eszköz továbbra is csak egy szükséges, de nem elégséges feltétel és nem ér semmit, ha nem értő kézzel adagolják.
Talán majd egyszer lesz olyan, hogy egy mérő közvetlenül irányítja a pumpát, erre már 10 éve voltak kísérletek, de nagyon sok probléma van.
ezanicknemfoglaltugye 2011.12.31 15:35:18
@qbr: Az ügyfélkapun a vizsgálatok eredményét nem látom, csak azt, hogy megtörtént. A háziorvos látja az eredményt is, vagy ő is csak ennyit?
Kicsit több, mint egy hete mondott igent egymásnak Éva és István. Az eskü után stílusbiztos  ruhájukban felpattantak egy Rocket Bikes-tól bérelt tandemre és a násznéppel együtt eltekertek a Hősök tere irányába. Ennél csak egy tandemugrás lehetett volna romantikusabb, de azt…..
ezanicknemfoglaltugye 2011.10.10 17:48:26
@ninichicken: Köszönjük a dalt, mikor lesz Tweed Ride?
Steve Bácsi gondolatai Radnóti 2011.02.26 23:02:00
 A költő. Akinek néhány versét tanítják az iskolában. És aki nem attól nagy költő, ahogyan végezte. De most nem ezért emlegetem. A nagy nevű elődök sorsa, hogy utcát neveznek el róluk. Vagy teret. Vagy Valamit. Most a Radnóti Miklós utcában vagyok.…..
ezanicknemfoglaltugye 2011.02.26 23:07:01
 Délután 5 óra előtt néhány perccel – ahelyett, hogy teáztunk volna – elindultunk a szállásunkról. Rövid séta után a Kensington Gardensben találtuk magunkat. Nevezzük ezt villámlátogatásnak, majd holnap visszajövünk.  Irány a legközelebbi metró…..
ezanicknemfoglaltugye 2011.02.12 20:23:21
London 2011. január 31-február 1.   Be kell valljam, izgultam. Gyermekkoromban ültem utoljára utasszállító gépen. Nem tévedek sokat, ha azt mondom jó 37 éve…  azok kicsit más gépek voltak… A menetrendhez képest korán indultam – utasom volt Ferihegy…..
ezanicknemfoglaltugye 2011.02.11 10:56:44
 Több éve már, hogy regisztráltam magam ezen a blog oldalon. Először a lábtörésem utáni JÓ tapasztalataimról akartam beszámolni a híres, hírhedt János Traumán. Majd politikai mosolyaimat, düheimet akartam megosztani azzal a pár emberrel, akik esetleg erre vetődnek. Sok…..
ezanicknemfoglaltugye 2011.02.10 19:41:31