Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derrik

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Elsüllyed a páva! 2012.11.12 09:15:21
Fölszállott a páva? Legalábbis a tehetségkutató vetélkedő résztvevői és rokonai számára, mert alig van meghirdetve a szombat este Duna tv-re tett műsor, pedig ez már a második elődöntő volt. Nálunk anyukám vette észre a hirdetést, és mesélte, hogy régen ez mekkora…..
derrik 2012.11.12 16:02:12
Eddig mind a 2 adás felvételén ott voltam.A következő adásokra is menni fogok. Ez azért van, mert tavasz óta mentek a reklámok a dunán és az m1-n is (fenn vannak a honlapon is). Élőben a műsor sokkal jobb, felvételen valóban vannak zavaró dolgok (vágás, stb).Élőben a hangulat zseniális, a közönség is és a szereplők is a zsűrit is ideértve.A zsűritagok valóban kritikát fogalmaznak meg, jobbító szándékkal, nem csak az"átjött-nem jött át-hol a fizum" megafaktoros profizmus jellemzi őket.Ugyanolyan érdekes, tanulságos az előadásokhoz fűzött kommentárjuk, mint maga a produkció!A műsorvezetők nem celebek, hanem maguk is művészek, szóval aki felkészületlennek gondolja őket, téved.A fellépők pedig valódi értékeket közvetítenek, nem mások dalainak előadásával? próbálnak meg a rogánmagazinba bejutni, hogy aztán dőljön a pénz és a partyfotókból éljenek meg.Érdekes volt, hogy itt is van "felszopó", aki nem más, mint Bűdi Szilárd (a "tehetségkutató-fanoknak" mondom), a voiceban gitárral szemtelenkedett Andreával :) Tényleg itt látszik, hogy a készítők vettek át elemeket a kertévékből, nem gondoltak arra, hogy ez a közösség magától tapsol, ha szórakozik, élvezi amit lát, nem kell jelezni nekik, mi az "érték" :D Valóban érdekes rögtön utána (nem közben!) átkapcsolni a faktorra, hogy szembetűnjön a minőségi különbség.. Nem értek egyet pár dologgal a cikkben megfogalmazottak közül, de örülök, hogy címlap, így remélem több emberhez jut el a műsor a tartalom miatt.Táncházak pedig vannak, sőt jobbak is, mint a romkocsmák (a belvárosban is! :) Megelőzve a kommenteket, nem dolgozok a műsorban, csak egy népiesch tánczos vagyok (ráadásul kevésbé melldöngető index-olvasó), aki tényleg szereti a műsorban előadott produktumokat.További szép napot! ;)
Mármint nem a farkát, ne tessék már menten ilyesmire gondolni, hanem a balhét. Junior azért hamis, és énekel olyan szarul ahogy, mert a mentora, az egyébként vállalhatatlan viselkedésű Keresztes Ildikó szar nótákat választ neki. A Bors lelt rá az ominózus kijelentésre MiniJimmy…..
Érdekes infót tett közzé a Bors mai száma: Hernádi Judit lánya, Tarján Zsófi is elindult az idei X-Faktorban, de a tévében nem láthattuk, mert a kedves mama letiltatta a fellépést. A cikkből kiderül, hogy Hernádi Judit nem is tagadja, hogy kivágattata a mentorházba végül be nem…..
Noha már 2009-ben lelepleztük azt a hamis Einstein-idézetet, amellyel egyes asztrológusok azt próbálják alátámasztani, hogy Einstein nagyra tartotta az asztrológiát, ez a tévhit továbbra is tartja magát. November 1-jén például a Klubrádió Ötös c. műsorában – melyben vendég voltam – egy…..
linux Átállunk ingyenes Linuxra 2011.08.04 21:48:00
Húsz nap múlva, augusztus 25-én lesz húszéves a Linux, és ezt az alkalmat kihasználva a következő húsz bejegyzésben bemutatom, hogy miként lehet átállni a nyílt és ingyenes operációs rendszerre. Az egyik legnépszerűbb disztribúció, az Ubuntu Linux lesz a példa, mert sok magyar…..
derrik 2011.08.05 17:47:14
Először is jól jönne egy milyen alkatrészt(laptopot) vegyél/ne vegyél ha linuxozni akarsz cikk.Nem igaz, hogy minden pöccre megy az új linuxokkal (a samsung monitorjaimon a 100Hz-es képfrissítést még mindig nem sikerült belőnöm, pedig minden fórumot elolvastam, a monitort pedig sok éve pont azért vettem, hogy ne folyjon ki a szemem).Észrevettem, hogy sokkal jobban pörgeti a procit akár a böngészés is mint xp/7 alatt.Ez az ismerősök laptopjain túlmelegedéshez, leálláshoz, kevesebb aksi időhöz vezetett.A flash cuccok mindig akadoztak,sokat ettek és tudom, hogy ez nem linux hiba,de windowson nem annyira látványos.Windowson bármilyen feladatot meg tudok csinálni percek alatt, mindenre van program (ne hívjuk wareznek, legyen inkább próbaverziók tesztelése :) míg linuxon hiába van sok program, rengeteg használhatatlan, szerény képességű stb (a total commanderhez hasonló program hiánya rettentő idegesítő - tudom, krusader meg hasonlók, lassúak, bugosak, bosszantóak).Sövegszerkesztőt használó ismerőseimet nem tudtam megetetni az Oo/LibreOffice-al,az Ms-re esküsznek.Mivel a wint nem játékra használom, így a "játékok mennek wine alatt" opció rajtam nem segít :D Nagyon lelkesen foglalkozom a linux-al, de mikor meguntam az egész éjszakás fórumböngészést apró problémák (winen ilyenek tényleg percek kérdése, vagy elő sem fordulnak) miatt, ráálltam inkább a win alatt futtatok vboxban,vmware-ben linuxot (arch,debian,ubuntu) és ott tanulgatom, hogy mit hogyan.Sima otthoni felhasználó vagyok csak érdekel a téma, de szeretem használni is a gépet, nem csak megoldásokat keresgélni. Bocs a szóf*sásért, csak kijött belőlem "a használni akarom a linuxot,de még nem áll rá(m) készen" énem. :D
derrik 2011.08.05 18:22:30
@ColT: igen, amíg csak linux volt a gépen, addig wine alatt ment a total commander, ami szerintem nem túl hízelgő a linuxos filekezelőkre nézve. :) winen semmi gondom tényleg. ismerősöknek is szoktam beállítani a cuccokat (hivatásosoknak én vagyok a balek józsi a szomszédból, aki "ért" hozzá) :D
telepít,driverek install,tűzfal/router config,a böngészőbe is bele szoktam piszkálni,registrytől,mmc-től nem ijedek meg,konzolt használok,szolgáltatások ki-/bekapcsolása mi kell/mi nem kell, pendrivon meg ott a hiren's,neszetools,xp lite combo :) 10 éve nyúzom itthon az xp-t,1 éve a hetet, nem nagyon tudnak meglepni :) linuxot 2 éve akarok használni, de még mindig nem vagyok olyan szinten belőle,hogy mindig tudjam mikor mi a gond...
Ahogy telik tartalommal a retrorovat, úgy egyre kevesebbszer kell Ádámtól-Évától kezdenem a tárgyalt játékok történetét. Most például elég belinkelnem a Defender of the Crown és a Heroes of Might & Magic cikkét, ugyanis mostani kulcsemberünk, John Cutter ezeken a játékokon…..
A hétvégén Londonban koncertező Anima Sound System legutóbbi Tedd a napfényt be a számba című lemezének címadó dalához készített videoklipet. A klip Párizsban és Budapesten készült Túri Bálint Márk vezetésével. Miközben a klip forgott, több remixer is nekiugrott a dalnak,…..
Alább egy Metallica-feldolgozás a Blind Myselftől, amihez a zenekar ezt fűzte: "Az Enter Sandman fő riffjét a tavalyi kettőnégyes Gumizsiráf-díjátadó léggitár versenyére tanultuk be, ahol mi adtuk az élő zenei kíséretet a levegőgitárosok produkcióihoz. Annyira jól szólt…..
derrik 2011.04.27 16:38:13
Pontosan egy hónap múlva, március 17-én jelenik meg a FreshFabrik új, Mora című nagylemeze. Erről már bemutattunk az azóta a rádiók által is sűrűn játszott Stealing The Sunt, most pedig itt az új kislemez, a Woman, amit szintén videóval együtt adott ki a zenekar. A klipet alább…..
Az Eiffel-tér nincs fent a Google Mapson, és a legtöbben azt sem tudják, hol keressék. Ez azért van, mert nem egy régi térről van szó, legalábbis nem a mostani állapotában. Az Eiffel-tér a Nyugati pályaudvar és a Podmaniczky utca között található, a tavaly átadott Eiffel…..
A Dimmu Borgir jelenleg három tagú metálzenekar. Nem black metal ugye, mert azt mindenki tudja, hogy az igaz fekete fém nem ilyen. A Dimmu Borgir károgó vokálra, sok-sok billentyűfutamra, és thrash vagy klasszikus heavy metal elemekre épül, és persze az igazsághoz tartozik, hogy a…..
Tomi from Space történetének tanulsága, hogy mindig észnél kell lenni, mert most már aztán mehet a fogyasztóvédelemhez, hogy szerinte nem is volt annyi az a tarja meg csirke, amiért szemre 4000 forintot fizetett a Szigeten.Történt, hogy sajnos megéheztünk Barátnőmmel a Sziget…..
B-oldal TOP5 Sziget 2010 élmény 2010.08.18 07:40:00
Nos, ez is megvolt. 1-2 nappal a vége után persze sok gondolat kavarog bennem. Egyfelől az, hogy PONT elég volt. A Muse-koncert után már úgy éreztem: több hangot már nem tudok befogadni, elég az impulzusokból. Másfelől tudom jól, még 1-2 nap és újra hiányozni fog,…..
The Dead Weather – Sea Of Cowards (Third Man) A Tennessee állam fővárosából, Nashvilleből származó The Dead Weather valóságos szupergrupp. Születése 2008 nyarára tehető, amikor Jack White épp nem a White Stripesot, hanem egy másik projektjét, a Raconteurst turnéztatta. A…..
A Finntroll tagjai nyilván nem voltak tisztában vele, de amikor 1999-ben kiadták első lemezüket, a Midnattens Widundert, pusztító vírust eresztettek rá a világra: a folk metalt. Nem, nem őrültünk meg, tudjuk, hogy léteztek folk metalt játszó zenekarok a finn erdőlakók előtt is,…..
Subba Kaland Játék Kockázat!! 2010.06.02 12:45:00
Ki ne emlékezne a KJK könyvekre? Az 1982-ben indult sorozat, amit végül 21 nyelvre forditottak le és 16 millió példányban kelt el, ma is kultikusnak számít.  A zagor.hu-ról az összes itthon megjelent könyv letölthető pdf-ben, sőt iPhone-ra vagy iPod Touch-ra is szedhetünk le ha…..
w Return of the Takarodj 2008.10.09 06:00:00
Lesz Takarodj 2, a nagysikerű akciómusicalnek készül a második része. A folytatást Orbán Viktor jelentette be, aki azzal számol, hogy megkapja a főszerepet. Orbán Viktor a róla elnevezett OV TV-ben mondta ezt, egészen pontosan abban a pózban, ahogyan a limuzinszocialista Gyurcsány…..