Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orsi0509

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyáltalán hol kezdődik a sok gyerek? Vajon tényleg van közös ismérve a nagycsaládosoknak? Egyszer poén szinten sorolta fel egy barátnőm, amit ő közösnek lát bennem, és a többi három illetve négy gyerekes barátnői között, és gondolkodóba ejtett.   Visszatérve, van, akinek már a kettő is „sok”, de…..
orsi0509 2015.11.25 14:14:46
Mi most készülünk összehozni a negyediket :) és egyben beszerezni a szárítógépet ;)

Mindenben egyetértek, talán ezekkel egészíteném ki:

- Az egyik legnehezebb feladat számomra az, ha nagy ritkán mindháromra pesztra kell. Nekünk nincs bébiszitterünk, vállalkozó vagyok, ezért viszonylag kötetlen munkaidővel. A nagyobb már itthon maradhat egyedül (11, 6, 4 éveseink vannak). De ma pl lebetegedett a recepciósom, be kell ugranom este 8- ig helyette. Szóval a kisebbet lepasszoltam a kis barátnőjéhez, anyukája hazaviszi őt is az oviból. A nagyom átmegy a barátjához (mert azért estig, sötétben ne maradjon egyedül), a középső 17.45- ig görkorin van, őt meg az ő barátnője anyukája veszi fel és viszi haza. Szval ha végzek, háromfelé rohanok, összeszedni őket :) Sajnos egy- két kinevelt barátnőn és unokahúgon kívül nincs az az ember, aki bevállalná egyszerre a 3- at :)

Amihez még hozzáfűznék, az a délutáni elfoglaltság. Valóban, amit tudok, megoldok a suliban- oviban. De azt gondolom, megérdemli mindegyik, hogy a vágyainak megfelelő külön órára elhordjam. A lányok így járnak táncolni (szerencsére átfedésben, egy időben, egy iskolába, csak külön csoportba), a fiamat pedig hordom egy programozó suliba. Próbálom ellenben kihasználni ezeket a fuvarozós- várakozós időket :) A nagyobbal tanulunk, míg a lányok táncolnak, a kisebbeket meg lovagolni viszem, amíg a nagy programozáson van (közel van egymáshoz a két helyszín). Valóban logisztika és heti 3x így fél 7- kor érünk haza, de az én döntésem volt, hogy ennyien legyenek... Nem szenvednék ezzel, ha csak hobby lenne ez nekik, de mivel tehetségesek abban, amit választottak, így kötelességem tenni azért, hogy fejlődjenek :) Sokkal nehezebb inkább ezeket finanszírozni... Na, az már nem kutya... Simán elmegy egy szárítógép ára havonta a plussz foglalkozásokra, magántanárokra és a benzinre...

A saját mozgásomat meg úgy oldottam meg, hogy Anya- Lánya hastáncra járunk. Így nem csak együtt vagyok a csajokkal és remekül szórakozunk, sokat nevetünk közben, de észrevétlenül karban tartom a testem is :)

Esti mese is macerás, különböző korosztályú gyerekeknél, hiszen így 3 különböző könyvből mesélek esténként. Most még nincs vita, a kisebb ül az ölemben, a nagyobbak hozzám bújva, nem tudom, 4 gyereknél ezt hogy oldom meg majd :)

Amit még nagyon fontos kiemelni, hogy mekkora hatalmas segítség nekem ez a 3 gyerek. A középsőm egyedül lefüröszti a kicsit, a rendrakásban, kertápolásban mindenki aktívan közreműködik. A nagyobb tanítja a kicsiket írni, számolni, a kicsi meg a nagyokat szórakoztatja vagy vigasztalja, ha éppen arra van szükség.

Szép kerek, boldog az élet ennyi gyerekkel :)
Innen is hadd gratuláljunk Fábián Barnának és annak az anonim felmérés készítőinek, amit idézve a Ma Reggel műsorvezetője akkora L. Simon Lászlót dobott, mint ide a Déli Áramlat. Fábián Harrach Péterrel beszélgetett a gyerekétkeztetésről, amikor egyszer csak eljutott egy…..
orsi0509 2014.12.04 01:59:46
Szerintem nem azt kellene felmérni, hogy éhesek- e reggel a gyerekek vagy sem. Mi értelme az ilyen felméréseknek? Azt várják, hogy azt mondjuk erre, hogy ja, ha nem éhesek a kimutatás szerint, akkor innentől ne is adjunk nekik!
A lényeg az, hogy legyen lehetőségük dönteni.
Akár otthon, akár az iskolában, oviban, de adjanak nekik enni! Amiből aztán majd ízlés szerint ők eldöntik, mennyit bírnak/akarnak elfogyasztani.
Szánalmas, hogy ezzel próbálják magyarázni azt, hogy sok gyermek miért nem eszik, ahelyett, hogy tennének valamit azokért, akiknek nincs lehetősége enni!

Mi sem reggelizünk otthon. 3 gyereket így is több, mint 1 óra, mire összekészítek. Kakaót/teát isznak ébredéskor, az oviban pedig folyamatos reggelivel indítanak, ahogy beérnek. A suliban választhatunk, hogy kérek- e a gyereknek napi 3x étkezést vagy én oldom meg. Mi kértünk. Reggeli az első óra után van. Van úgy, hogy éhes reggel a fiam, mivel van szája, ilyenkor szól, szemben a pékség, veszünk neki gyorsan reggelit, de általában nem kér. 9.00- kor nincs még késő reggelizni... Büfé nincs, így nem csokit fog enni a gyerek. Nyugodt vagyok.

Hétvégén viszont látom is, hogy valóban éhesek és esznek is reggelit. Ami nem mindig közvetlen ébredés után van, mert néha elhúzzuk a reggelt, így 9.00 előtt nem is nagyon szoktunk reggelizni. Tehát miért baj, ha hétköznap se eszik 7.00- kor? (mielőtt bárki belekötne, hétvégén is korán kelnek- gyerekből vannak, nincs bennük hétvégi vekker!)

Egy gyerek általában azért nem szokott leülni enni, mert hívja a sok kaland... játékok, barátok, ami miatt nem akar időt pazarolni az evésre. Ez nem keverendő össze azzal, hogy valójában éhes- e, ha enni kapna, enne- e!