Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aster-x

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a sorozatban a befolyásolás pszichológiájáról írok. Az első részben a csoportnyomás jelenségét jártuk körül, a másodikban a csoportnyomás elleni védekezésről volt szó. A harmadik részben a nagy manipulátorok trükkjeit muttatam be, ebben a részben pedig az agymosás ellenszereiről…..
aster-x 2021.12.22 17:38:48
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Csak ismételni tudom magam: nem annyi van, csak azoknak, akik valamelyik félhez kötődnek, azok képzelik csak így, mert hát kell egy ellenség, akit lehet utálni egyiknek is, meg a másiknak is. De kívülről szemlélve ez elég szánalmas és tragikomikus. Ez nem "utána nézés" kérdése, hanem józan, független tisztánlátás.
aster-x 2021.12.22 17:50:18
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Újabb bizonyíték: ténykérdés nincs, csak saját nézőpont, mivel nem ténykérdés, hogy hány opció van. Mondom: te nem láthatod, hiszen be vagy zárva ebbe a ballib-nem ballib burokba, így esélyed sincs kívülről szemlélni a dolgokat. Így teljesen értelmetlen mindenféle vita erről.
aster-x 2021.12.22 17:57:57
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Lsd előző hsz utolsó mondata.
Robin Williams nagyszerűségét az adta, hogy amellett, hogy kiváló komikus és vígjáték-színész volt, aki zseniálisan tudott játszani az arcával és a hangjával, ugyanilyen jól megállta a helyét komolyabb, drámaibb szerepekben is. Mindkét műfajból sokat megtalálhatunk filmjei között, ha végignézzük a…..
aster-x 2021.05.15 17:15:26
@Koós István: Teljesen hibás következtetések.
- "Szívd ki az élet velejét" - tudod, a költészet pont azért az, ami, mert nem szó szerint kell értelmezni. Nem rőfre mérik, ahogy a filmben is elhangzik. Ne is legyen semmi konkrét egy versben, mert pont az a lényege, hogy szavakkal leírjon olyat, amin elgondolkozol, úgy, hogy nem tényszerűen írja le, hanem művészien.
- "Egy tanárnak nem feladata, hogy megmondja a diáknak, hogyan kell élni." - De, ez IS feladata, pont az lenne a lényeg, hogy az iskola valóban az életre neveljen, ne csak száraz lexikai tudásanyagot adjon. A tanárok munkaköri leírásában is az van: "oktató-nevelő munka...", érted, "nevelő" :)
- Semmilyen égetés nem történt. Egy jelenet, ami épp a túlzó viselkedéssel akarja rádöbbenteni a diákot, hogy merjen végre kilépni a komfortzónájából.
- "Az önálló gondolkodás az alázattal kezdődik." - tévedés, nem azzal kezdődik. Azzal végződik.
- "Mit tenne, ha valamelyik diák azt mondaná neki, hogy ő igenis a tankönyvvel ért egyet?" - valószínű brilliáns tanárként megoldaná a helyzetet és rávezetné a diákot, ahogy a félénkből is előhozta a "barbár rivallást".
- rajongás nélkül elég nehéz bármivel is komolyan foglalkozni
HA VALAKINEK MEGVAN, ÜZENHETNE, ÉS FELTÖLTENÉM A KÖZ JAVÁRA, KÖSZI. Szerk.: Ego. [ifj. Pánczél János] - 9 szám. - Veresegyház, 1992-1998. - 40 p. : ill. ; A/5 . - http://d-eyes.jpte.hu/-mozgalom   Letölthető az egykori Mozgalom-honlap tartalma aster-x jóvoltából (köszi!), html fájlok stb. Néhány…..
Decemberben ismét a nagyközönség elé lépett a Vágtázó Halottkémek – eredeti nevével ráadásul, hiszen ne feledjük, hogy az utóbbi években Vágtázó Életerő néven működött a formáció aktuális felállása. A zenekar ott folytatta, ahol éppen abbahagyta, a lendület…..
Ha plüssállat-kereskedő lennék, akkor feltétlenül a Raleigh Studios Budapest közvetlen közelében, a szemétégetőtől jobbra állítanék fel egy bódét, legalábbis addig mindenképpen, míg az egyik hatalmas épületben a Tv2 a Megasztárt forgatja. Kies környéken található az…..
Egy Svédországban dolgozó hölgytől kaptam egy e-mailt, amiben nagy szeretettel és önzetlen odaadással mesél: önkéntes lett egy stockholmi macskaotthonban. Nagyon tanulságos egy mondata, amiből le lehet vonni a következtetést: így is lehet... "Nemrég felcsaptam önkéntesnek a…..
update: a téma népszerűségére való tekintettel a ma esti granturizmó!-ban is tárgyaljuk a témát, hallgatható BP+60km-es körzetben a radiocafé 98.6-on 21-22h-ig, mindenhol máshol online! A Mercer csoport minden évben kiadja a toplistáját a világ legélhetőbb városairól. Az…..
  Pénteken, az 1. szabadedzés közben ment a pályára az állatka, épp nem jött kocsi, megúszta. Kis gondolkodás után egy menekülőnyíláson hagyta el a pályát.  Montrealban nem ritka az ilyesmi, három éve Ralf Schumacher majdnem elütött egyet, centiken múlt.…..
A Zugügyvéd az alábbi történetet azért teszi közzé, mert az internettel kapcsolatos jogi szabályozást még jóval sötétebb köd lengi körül, mint a jog egyéb területeit. A bejegyzéshez a Zugügyvéd csak annyit fűz hozzá, hogy a  jogsértő tartalom eltávolításának…..