Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem nemsiker_s

0 bejegyzést írt és 719 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociálpolitika tanszékének adjunktusa, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója Szikra Dorottya szerint az Orbán-kormánynak nincs egységes szociálpolitikája, a fősodort jelentő közmunkaprogram a gazdaságnak is rengeteget árt, a…..
Mandiner blog Mi a baj a Jobbikkal? 2015.02.19 07:01:00
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztőjének írása. Párját ritkító mutatványnak lehetnek szemlélői azok, akiket érdekelnek a magyar belpolitika fejleményei. Miután a Fidesz egyetlen évben három országos választáson meggyőző fölénnyel győzött (az…..
nem nemsiker_s 2015.02.20 14:33:08
@Sexual Harassment Panda:

szerintem a nem radikális oldalon van a nagyobb szelet a tortából.
A cigány kérdésben majdhogynem össztársadalmi konszenzus van, annak farvízén lehet nyomulni, míg a zsidózásra sokkal kevesebben vevők.
nem nemsiker_s 2015.02.20 14:39:40
@Sexual Harassment Panda:
Arra a kb. 5 %-nyi kőagyúra gondolsz?
Azzal szemben a jobb és bal oldalról be lehet gyűjteni 20%-ot a bizonytalanokról nem is beszélve (lásd ózd)
nem nemsiker_s 2015.02.20 15:28:30
@Khonsu:
"Mellesleg, akik tartanak a Jobbiktól, de a bukott "baloldalt" sem kívánják vissza, azoknak ajánlanám figyelmébe a PKP-t, mint lehetséges alternatívát."

Ja, akik a cigány kérdésben pl. szinte egy az egyben libsi dumát tolnak?
Szerintem a PKP libsik trójai falova.
A világ új befolyási övezetekre való osztásának folyamatában célszerű értelmezni a magyar kormányfő sasszézásait. (Új: a végén értékelheted a cikket.) Teljes joggal vádolja Orbán Viktort az európai közösség elárulásával az a Gyurcsány Ferenc, aki korábban maga is…..
nem nemsiker_s 2015.02.20 15:22:09
@Baszkikám:
"Azt a részt linkeld már be légyszi, ahol a CIA, vagy egy USA kormányzati emberke beismeri, hogy az a mesterlövész az ő utasításukra lőtt."

Ahogy azt a részt se lehet ide linkelni, amikor egy Ruszki államférfi nyilatkozik hogy a szakadárokat ők fegyverzik.
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
nem nemsiker_s 2015.02.18 19:04:23
@midnight coder:

"Na ja. Mert ha Orbánék helyett a szocik maradnak hatalmon, akkor a nemzetiség nem csinálja meg a nyolc meglévő gyerek mellé a kilencediket és a tizediket, és mára a nyolc elemis cigányoknak egytől egyig kiválóan fizető bankigazgatói állásuk van. "

Hát ez az, azt sulykolja mindenki, hogy ennyivel meg ennyivel több mélyszegény, de miért ?
És milyen megoldási javaslat van az asztalukon erre vonatkozóan?
Több segíl?
MIIIBŐŐŐL !!!

Nagyon sürgős megoldások kellenek ebben a témában, mielőtt az egész ország el ózdosodik.
Annak politikai következményeivel
nem nemsiker_s 2015.02.18 20:17:46
@HaFr:

Én úgy gondolom, az emberek konkrét problémákra konkrét válaszokat várnak.
A társadalom integrációja, már a Kádári rendszerben is toposz volt, amely mögött, most már látjuk, valós tartalom, a szoc. segélyeken és a bujtatott munkanélküliségen kívül nem volt.
Ezt a retorikát vette át a rendszerváltás után a szocialista, és liberális oldal is.
A jobboldali konzervatív felfogás sem mond ugyan ellent ennek a törekvésnek, azonban ezt az öngondoskodás keretébe helyezi, mondván, dolgozz keress pénzt, tanittatsd ki a gyereket, mi annyit segítünk, hogy csökkentjük az adókat.
Ronald Reagen ismerős ez a név ? Rendbe tette az amerikai gazdaságot.
Vagy a szlovákok, akik talán nem túlzás, de így indították be a gazdaságuk rakétáit, és tudjuk, a lendületük azóta is tart.
Konkrét problémákra, adekvát választ adtak.
Az eredmény sem maradt el.
Engem nem lehet ilyen szólamokkal amelyek ráadásul döbbenetesen összecsengenek a szoclib retorikával, megvenni, de úgy vélem, ezzel rajtam kívül is nagyon sokan így vannak.
Gondolkodó emberként úgy vélem, már rég túl vagyunk azon, hogy klisékben éljünk.
Ha azt látjuk, hogy egy adott kormány tevékenysége kimenetének eredője + míg az előző kormányok idején ez nem így volt, úgy gondoljuk, hogy hibái ellenére még mindig jobb a jelenlegi, mint egy bizonytalan, ködös elképzelésekkel operáló alternatíva, mely ráadásul retorikailag szinte azonos a balliberális politikai vonulattal.
Proszektúra A magyar Tienanmen 2011.12.24 13:01:00
Sokan emlékszünk még a Tienanmen-téri esetre. Amikor egy egyetemista fiatalember fehér ingben a harckocsioszlop elé állt, kockáztatva minimum sok év börtönt, de akár azt is, hogy a tankok átgázolnak rajta. De  ami ott világraszóló hőstett volt, s a kép bejárta a…..
Varánusz Orbán: mindenki hülye! 2011.10.01 05:41:00
Ha bulvár blog lennénk most azt írnám: Matolcsy György villantott! Aztán gyorsan hozzátenném, hogy na nem szőrös mellkast, göcsörtös férfivádlit vagy erőlködéstől méretes heresérvet, de nem is értelemnek szikráját vagy elfogadható gazdaságpolitikát. De, mivel nem…..
nem nemsiker_s 2011.10.01 21:18:05
@kvasztics47:
"még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl."

A vagyon, amit a szocik a seggük alá tettek, milliószorosa annak, amit a "munkájukért" kaptak volna, sikertelenségi díjként.
Az M6-os alagútjai impozáns emlékművei az ő kártékonykodásuknak.
  Novemberig zárják ki Gyurcsányt az MSZP-ből, javasolja az ATV-ben Horváth Csaba. Mára odáig fajult a helyzet, hogy a volt miniszterelnök leghűségesebb politikai fegyverhordozói, az elmúlt évek politikai haszonélvezői, az ő farvizén tovább evickélő politikai…..
Varánusz Még adót, még! 2011.09.24 04:02:24
Tovább folytatódik a kormány gazdaságpolitikai gegparádéja. A Nemzeti Mazochizmus Rendszere hű kárdereinek köszönhetően épül tovább, pedig ami ebből következik annál csak egy kínosabb dolgot ismerek: azt, mikor Clinton bevallotta a népnek, hogy bőrtrombitán fújatta Maúnika…..
nem nemsiker_s 2011.09.24 13:03:58
@sulcus:
"Emberek,leesett már az a műhold,vagy meddig üljek a pincében?"

Már le. :)))
Gyurcsány Ferenc. Személye és politikája még ha nem is egyenlőre arányban, de annyira megosztja a hazai baloldalt, hogy az Egyenlítő TV szerkesztősége nem tudott egységes álláspontra jutni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a pro- és kontra véleménynek is teret adva, egy cikkben…..
 Az Obama- és az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának összehasonlítása  Magyarország miniszterelnöke hétfőn bejelentett „országvédelmi” akciótervében Obama elnök szinte párhuzamosan bejelentett munkahelyteremtő programjára hivatkozott, mintegy…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
nem nemsiker_s 2011.09.20 19:26:57
Ok látom itt sokaknak eldurrant az agya, a poszt írójának véleményétől.
A poszt helyenként szerencsétlenül, már már provokatívan fogalmaz.
Azonban az írás tartalmaz sok olyan szempontot, amit érdemes fontolóra venni. Vegyük mindjárt a feketegazdaság problémáját. Még mindig magasak az adók járulékok, de az egykulcsos adó szerintem jó irány. Miért virágzik nálunk az adóelkerülés és a feketegazdaság ? Megmondom, mert a magas adóterhek miatt sok vállalkozás nem is tud másként fennmaradni, mint fekete munkások foglalkoztatásával, borítékban csúsztatott bérkiegészítésekkel stb.

Más, de ehhez kapcsolódik. Egy Balos beállítottságú emberrel beszéltem még a Medgyessy kormány idején. (Tudjátok, amikor 1500 milliárdra ugrott az államadósság.)
Nos az én balos barátom kifakadt, hogy adóztassák csak meg keményen a vállalkozókat, azok úgyis elcsalják a jövedelmüket.
Megkérdeztem tőle, hány vállalkozó van az utcájukban? Azt mondta 5. És hányan laknak sacc az utcában? Hát kb. 150-en, mondja. És abból hány a nyugdíjas, és munkanélküli ? Kb 100.
Szal az az 5 nyamvadt vállalkozó , meg az a 20 minimálbéres dolgozó fogja eltartani a többi százat, + fenntartani az úttest állapotát, az iskolát stb?
Az egykulcsos adóval, és járulékok csökkentésével, talán fel lehetne pörgetni kicsit a dolgokat, a vállalkozó forrástöbbletét fejlesztésre költhetné, további új munkahelyekkel, stb.
Van azonban egy bibi. Ez az államadósság csökkentése nélkül nem megy, mivel a magas államadósság olyan kamatterhekkel jár, melyeket nem lehet a bevételi források csökkentése mellett finanszírozni. Ezért van most egy kis gatyaösszehúzás.
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
nem nemsiker_s 2011.09.19 19:21:44
@Battlestar Galactica:
Figyu ! Nincs könnyű helyzetben az ország, köszönhetően a 8 évi szoclib károkozásnak. Lehet a háttérből "részeg vagy menj hazázni", de a lehetséges mozgástér, ami költségvetési szempontból rendelkezésre áll egyenlőre még elég szűk.
Egy olyan csónakra hasonlítunk, amelynek lékeit nehéz tárgyakkal torlaszolták el, hogy ne törjön be a víz. Ha kidobjuk a nehéz tárgyakat, (Magas adók) igaz hogy könnyebb lesz a csónak, de mégtöbb víz tódul be, tovább terhelve a hajót.
A jelenlegi kormányzat láthatóan a víztől akar megszabadulni (államadósság), és amikor már feljebb emelkedik a csónak, akkor dobja ki a nehezékeket, és javítja meg a hajótestet.
Én sokféleképpen hallottam már fikázni a jelenlegi kormányzatot, de értelmes ötletet még nem hallottam senkitől.
Nem igazán hiszem, és a környezetemben lévő emberektől sem hallottam olyat, hogy azt gondolták, hogy ha a fidesz kormányoz majd, akkor kolbászból lesz a kerítés. Nem, ezt senki sem gondolta. Egész egyszerűen elég volt a szoclib kártékonykodásból. Ennyi.
Meghatódottságtól, könnyes szemeim árnyékában megbúvó szeretettel kívánok minden olvasónak, nyugodt, békés és áldott Őszöd napot! Ezen a napon 5 éve este 5 óra árnyékában érkezet meg a futárok által, az öszödi beszéd hangaanyagai minden szerkesztőségbe, innentől…..
nem nemsiker_s 2011.09.18 10:18:50
@kvasztics47:
"még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl."

Te is tudod jól, hogy az általad védelmezett két politikus hogyan szerezte kapitális vagyonát, az elvtársaik egyszerűen a seggük alá nyomták a kapitális vagyont. Persze erkölcsileg erősen vitatható technikákkal.
A fenti megjegyzésed olyan volt, mintha azt mondtad volna egy bankrablóról, aki több milliárdot lenyúlt, hogy milyen korrekt volt a fickó, hisz egy kétszázast azért otthagyott a bankban.
Ne má.
nem nemsiker_s 2011.09.18 10:26:55
@blasiusii:
"Az Őszödi beszéd az, amiről mindenkinek megvan a véleménye, mégis kevesen olvasták, urambocsá', ÉRTELMEZTÉK a szövegét.
A baloldaliak legszívesebben nem is akarnának róla tudni, jobboldalról meg a hazaárulás vádjáig menő fröcsögés habosodik a szájakban. Pedig le kéne ülni, el kéne normálisan olvasni, mert nem arról szól, amit a jobbo. mindig meglovagol."

Viccesek vagytok ezzel az erőlködéssel.
Olyan mintha azt mondanátok, hogy a bivaly tulajdonképpen fehér, csak az embereknek le kéne végre ülni, és alaposabban megnézni.

Veeehhheheheeee !
nem nemsiker_s 2011.09.18 10:48:27
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
"Ellenben amellett nem lehet elmenni, hogy legalább a sajátjai elé odaállt lebaszni őket, miközben Viktor még magának se hajlandó beismerni, ha valami nem igazán úgy megy ahogy kéne"

Ezt honnan veszed ?
Fikázod azokat akik benyalják a sajtó hazugságait, közben meg tolod itt azt, amit a ballib sajtó terjeszt Zorbánról.
Ezután nem csodálom, hogy ahány választás van, te mindíg másra voksolsz.
Én már megtanultam, hogy a médiák tartalmát szelektálni kell. (Még a jelenlegi kormányhoz közeli médiát is.)
A legbiztosabb pont azonban a saját tapasztalat. Annál megbízhatóbb információforrás nincs.
Választani meg nem az alapján kell hogy ki a szent, és ki az ördög, hanem ki áll közelebb ahhoz az értékrendhez, amit sajátunknak érzünk. Vagy szkeptikusan, a rosszak közül ki a kevésbé rossz.
Megfogadtam, hogy nem foglalkozom Kertész Ákos amerikai Népszavában megjelent nyílt levelével – a nyílt levelekről általában is elmondtam már lesújtó véleményem. A legfőbb okom erre az volt, hogy a közélet ezen a szinten, pontosabban egy bizonyos szint alatt nem érdekel. Az…..
nem nemsiker_s 2011.09.15 14:30:17
@majomkutya:

"egyszer, csak egyszer Magyarországtól is bocsánatot kérhetne valaki."

Asszem arra várhatunk, sajnos elég rossz a sajtónk, és ebben oroszlánrésze van az ilyen Kertész féléknek.
Csak mert nem az ő szájíze szerint történnek itt a dolgok, már mindjárt szolgalelkű nép lettünk.
Persze ez a jelző eszébe nem jutott, mikor 2002-ben a Fidesz elbukta a választást.
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
A nap izéje Virág elvtárs rulez! 2011.08.25 09:31:00
A pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója betiltotta Kodály Zoltán egyik művét, mondván: a Fölszállott a páva vármegye házára kezdetű dal és az abból készült zenemű sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja a Blikk. Horváth Zsolt szerint „a…..
nem nemsiker_s 2011.08.26 11:55:36
@Steppenwolf:
"Látom, nagyon képben vagy, hogy ki az a Horváth Zsolt. Olyan apróságok ne is zavarjanak, hogy Horváth soha nem volt fideszes, 2003-ban, Tollerék nevezték ki a Pannon Filharmonikusok élére. "

Hagyd őket,
Ezek kommentelő gépek.
Kiket nem zavarnak tények. :)
A márkás és menő cuccokért vívott forradalom már megért a Konzervatóriumon egy posztot, amely fontos kérdésekre irányította rá a figyelmet, talán leginkább a fogyasztói világ legaljaként vagy végállomásaként mutatva be az „agyatlan forradalmat”. Van egy-két pont,…..
nem nemsiker_s 2011.08.24 16:44:20
@xstranger:
Angliára mindig ugyanúgy hivatkoznak, mint nagy múltú és hagyományú polgári demokrácia. Ez nem akadályozta meg őket abban, hogy a gyarmatbirodalmukat véres kézzel tartsák össze.

Egyébként a liberalizmus, és az egyén korlátlan szabadsága illúzió, a jóléti társadalmak, szociális hálón, és magas életszínvonalon alapuló hamis békéje.
Miért hamis béke ? Azt majd megtapasztalhatod az elkövetkező évtizedben, vagy évtizedekben. Hozzá kell tennem, remélem nem lesz igazam.
Nem mindenre recept a demokrácia, gondolj a római birodalom történetére.
nem nemsiker_s 2011.08.24 17:07:36
@kingStreetboyz:

Kevés rasszista ellenesebb ember van ebben az országban mint én.
De ha rendesen elolvastad a kommentemet, nem is találhattál olyan megjegyzést.
Az egyén érdekét közösséggel szembeni előnybe helyezése nem mindig alkalmazható. Maradjunk angliánál. Ha jól tudom, a második világháborúban általános hadkötelezettség volt, szankciók terhe mellett . Mi ez ? A közösség érdekének, az egyén érdeke elé helyezése. És ez rendben is volt.
Na ez hiányzott teljesen a Károlyi kormány intézkedései közül. Ami Angliának
kovásza, az nekünk méreg. Ennyi. Más a történelmünk, és, igen, talán másképpen is gondolkodunk. (Vagy talán a globális konzumkultúra miatt már nem is annyira?).
Sajnos a liberalizmus, és kozmopolitizmus közé (főleg nálunk) egyenlőségjelet tesznek, és ez a környező országokban pl. nem volt, és most sincs így.
nem nemsiker_s 2011.08.24 17:34:15
@krüger:

"Ezeréves nemzetállamról értelmes ember nem beszél, mivelhogy a nemzet a mai értelemben 1848-ban alakult ki.
Viszont előtte létezett a hungarus nemzet, ami kb. olyan volt, mint mondjuk a mai svájci nemzet. "

Ez jogos, bár ilyen alapon kevés európai ország beszélhet magáról történelmi távlatokban nemzetállamként.