Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bé mint esz

17 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vészhelyzetben láttam a minap. A 9-10 éves, napjainkban még gyógyíthatatlan betegségben szenvedő srác úgy dönt, őt ne kapcsolják lélegeztetőgépre. Mert nem akar vegetálni, nem akar tovább fájdalmat okozni a mamájának.Ilyenkor persze az ember, a nőember, az anyanőember…..
Nekem már tegnap gyanús volt az időjárás. Bolyongtam a Móricz Zsigmond téri felfordulásban, aluljáróban le-fel, deszkapallókon által, és fáztam.Mondom a Kicsinek, hú a mindenségit, a vékony kabát van rajtad, a kesztyűd meg ki tudja, hogy hol, mire ő ragyogó szemmel azt…..
Csomagot hozott tegnap a postás. (Megjegyzendő: a csomagos postást a mi kis falunkban nem pofozza meg senkisenem, különösképp nem a pap.) Bedobott egy értesítőt, hogy azt mondja a küldemény a Bodnéréknál van, szemben velünk.Bodnárékat nem ismerem, pedig már hét éve, hogy…..
hé, 68! Postást vert a pap 2008.11.10 14:49:00
Mondjuk elhiszem, hogy olykor, egy nálam erkölcsi kérdésekben jóval elhivatottabb, életesebb korú ember is dühös lehet a postásra. Mondjuk még azt is, hogy ezt meg is jegyzi. Talán valahogy így:- Na ide figyeljen postáskám! Ha nekem még egyszer a Kocsis Ica parkolási bírságainak…..
Fél órája is van annak, hogy lefőtt a kávé.Egy budai bérház körfolyosós lakásának konyhájában kotyogta ki magát a főző, amolyan régi megbízható darab. Lehet rá számítani, ha víz is van, meg apróra darált kávé, akkor tényleg csak néhány perc az egész. Még is alig…..
hé, 68! Apának a krizantémokról 2008.10.29 08:21:00
Rácsöppen a gyerek kezére a gyertya, és ahogy ott állunk a temetőben, pont a ravatalozó előtt és próbáljuk leválasztani az ujjairól a rátapadt, vékony, hártyaszerű viaszt, hát egyszeriben minden világossá válik, és rájövök,hogy valójábanMENNYIRE GYŰLÖLÖM A…..
Jó lenne, ugye, ha lenne valami szer? Amit a nescaffe mellett feloldva, egyszerűen csak lenyelnénk, és kész.És akkor megoldódna minden: nem fájna a gyerek torka (sohasenem), a kutyám egyedül járna az állatorvoshoz, amikor toklász megy a lábába, és a szőlőt sem kellene szüretelni,…..
Nézem a plakátot.Nézem a plakátot itt, ott, villamosmegállóban, az újságosbódénál. És most könnyű lenne azt mondani, hogy nem hiszek a szememnek.Sajna, ez amolyan könnyű kis fordulatocska lenne ebben az írásban. Mégis, valami ilyesmire gondolok.Nézem a legújabb, az RTL Klub…..
hé, 68! Az álmok nem hazudnak 2008.10.22 11:56:00
Néhány napja egy barátnőnk családjával álmodtam. Teljesen szokványos, hétköznapi helyzet, a papa épp lovaglópálcáját keresi, lovasoktató. Mosolygunk egymásra, mondom, meglesz az Kornél, ne idegeskedj. Snitt. Reggel, felébredés után eszembe jut az álom, mesélem. Majd…..
 Csütörtökön kaptam egy ajánlott levelet az APEH-től.  Persze be kellett menni érte a postára. Persze aznap még nem adták oda, mert nem ért vissza a kézbesítő. Egy útMásnap reggel újra elballagtam.Második út.Az értesítés felszólított, hogy a mellékelt csekken, 8…..
  Ezt muszáj elmesélnem. Megtaláltam ezt a képet az egyik folderemben. ( Mi az a folder, kérdezné anyám)  Erről eszembe jutott mekkorát vitatkoztunk hétvégén ezeréves barátommal.Én azt mondtam: addig volt jó. Mire ő: a diktatúrában?Ott.Amikor az országon kint lógott a tábla: a…..
Kutner és Big Love randiznak, vagyis egy bűvész show-t tekintenek meg, ami legalább olyan abszurd, mintha randin lennének, és Kutner lelkes, mint egy öt éves gyerek. Amikor a bűvész segítőt kér a következő trükkhöz, Hermione-üzemmódba kapcsol (én, én én!!!), a bűvésznek meg…..
hé, 68! Kelemen Anna okos ám! 2008.10.14 09:46:00
Lehet, hogy lemaradtam valamiről? A múltkor a celebeket vacsoráztató reality showban, nem a mentsük meg a celebeket-ben, sose tudom megjegyezni ezeket, de talán a Hab a tortánban a tv2-ön vagy az RTL-en, láttam egy lányt. Meg egy csomó pasit az Irigy hónaljmirigyből.A lány kedves volt,…..
A világválság továbbgyűrűzése miatt csak most indul nálunk a péntek, de hogyan! CyberDj klasszikusan térdre roskasztó szóviccel helyettesíti a divatjamúlt kávét és croissant-t. Mit főz Kelemen Anna a Hal a tortán műsorában?Szilikon carnét....Remeg a csöcsünk a borzalomtól...
Új Lipót Tetőterek 1. 2008.10.13 17:25:00
  Nem új építésű lakópark tetőszintje. Ez a Szent István park egyik, a harmincas évek végén épült házának emeletráépítése. Örök körpanorámával a Hármashatár-hegytől a Gellért-hegyig. Az ilyen penthouse lakásokat ma szinte lehetetlen megfizetni.   Ki lehet az a nagyon gazdag…..
hé, 68! Éljen a Pozsonyi út! 2008.10.14 09:32:20
Itten szeretném megjegyezni, hogy egy gyönyörű blogba botlottam. Az újlipótvárososiak beszédeznek egymással. Nézzétek csak meg! http://ujlipot.blog.hu. Egy kis múltidéző a jelenben.Longdrink szerintem még a házszámokat is tudja pontosan.....
Találkoztam ma egy történelem tanárral. Általános iskolában tanít, egyébiránt osztályfőnök, de leginkább Judit néni.Ötvenhatról beszélgettünk - aktuális munkám szerint egy ált. iskolai tanárt kellett erről faggatnom - , arról, mit tudnak a gyerekek 12-13 évesen ebben a…..
hé, 68! Karslbadban szép az ősz 2008.10.09 12:16:00
 Na gyerünk promenádozni Karlsbadba! Ha létezik város, olyan város, amely még az apró ráncokat is kisimítja az ember lelkéből, az minden bizonnyal a cseh Karlsbad. A gyógyvízeiről ismert, szecessziós hangulatú fürdővárosban ugyanis örökre megállt az idő.…..