Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrosius

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Hitel, világ, stádium 2008.10.07 11:55:00
Bájosan, ismerősen visszhangzik Magyarországon, amikor az aktuális világválságról megmondják, hogy az ide nem gyűrűzik be. Mintha felraktuk volna a Kárpátokra a táblát, hogy Begyűrűzni hatóságilag tilos. Haha, hallottuk már ezt! Az olajárrobbanásra is ezt mondták a…..
petrosius 2008.10.07 14:02:29
Ajánlanám mindenki figyelmébe Dr Szegő márta cikkétt (Libaröptetés, www.nol.hu, vélemény rovat).
A helyzet ennyire talán nem egyszerű, ahogyan az fentebb részletezve van. Az USA-ban nagy hagyománya van a túlköltekezésnek. Ez viszont igen komoly világgazdasági tényező. Globális növekedést generál(t). Szegő Márti sokkal szebben leírja, mint én. Ebből nagyon sokan részesültek, picit mi is. Hogy a pénzügyi szektor konszolidációjának költségei ehhez hogyan arányulnak, azt nem tudom.
Azt viszont tudomásul kell venni: túlköltekezés nélkül nincs növekedés, vagy nem számottevő. Persze a jövő útja ez kell legyen: a fogyasztás visszafogása, ami viszont a munkanélküliség növekedését, az életszínvonal csökkenését hozhatja. Viszont legalább nem tennénk tönkre ilyen tempóban a környezetet.

Azt hiszem könnyen pálcát tör mindenki az amcsi bankárok felett, miközben a hókuszpókuszaik pozitív hatásait éveken át természetesnek vette. Ami biztos:
a piac önszabályozó mechanizmusaiban vakon bízni badarság.