Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julianus barát

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
Julianus barát 2009.03.23 21:27:28
Árpád, mindig csodálkoztam hogy bírod ezt a sok műveletlen, politikailag analfabéta írogatót. Anno Bethlen István az ilyenek miatt szűkítette a választójogot, mert tudta, hogy az ilyen agyatlanok csak a nyilasokra vagy a kommunistákra szavaznának. Mára ezek lepték el a fórumokat, így azokat a baromságokat, amiket anno a sarki kocsmában üvöltöztek, most beleordíthatják a világba. Mevalósult a proletárdiktatúra - Lenin végre megnyugodhat... Ezekkel az IQ-kkal nem fogják megérteni (mert nem ismerik a történelmünket), hogy a szokásos magyar átverés áldozatai lettek: a tömegeket mozgósító gyűlöletpolitika ismét jól működött. Működött ez már Szálasi, majd Rákosi alatt - az ordító, hörgő tömeg nagyrészt ugyanaz volt. Ma is. Ezek fognak majd választani, ha eljön az idő. Persze tény: Gyurcsány sikertelen kormányfő volt, mennie kell(ett volna már hamarabb is). Parlamenti demokráciában jön a másik erő - így van rendjén. De az nincs rendjén, hogy azt a másik erőt olyasvalaki vezeti, aki rühelli a demokráciát és ugyanennyire megosztja a társadalmat. Ha valamelyik demokrata vezetné a Fideszt (ha így lett volna, már az előző ciklus óta a Fidesz lenne a kormánypárt), nem lenne semmiféle veszély (mert sajnos nagy és ezt még sokan nem érzik, mert elvakítja őket a gyűlölet). De az, aki 20 éve kirobbanthatatlan a pártvezetői székből, aki Sztálini módszerekkel tüntette el a pártbéli konkurenciát, aki a parlamentet teadélutánná változtatta a 3 heti üléssel és a 2 éves költségvetéssel...stb., aki elkezdte az árokásást és ezzel végzetesen megosztotta a nemzetet, aki a másik megsemmisítésére buzdítja híveit, akinek nincs programja, csak valami zavaros hunos-árpádos-tarsolyos-keresztény-nemzeti víziója..., aki a kivénhedt Patakival kampányol(!) az maximum a "cseber után a veder" esete. Sőt, ne legyen igazam, de nem hiszem, hogy 4 éves demokratikus kormányzásban gondolkodik... Nincs senki a valódi polgári jobboldalon, aki észlelné a veszélyt? Szerintem ez a Gyurcsány kormány legnagyobb bűne, hogy béna kormányzásával ekkora helyzetbe hozta a szélsőséges ellenfelét és újraélesztette azt az alantas politizálást, ami 1945-ben egyszer már megbukott.
Julianus barát 2009.03.24 09:50:27
@adamka2: Nem érted a mondandóm lényegét. Leegyszerűsítem.
1. A gyűlöletpolitika még ennyi választás és utána pofáraesés után is működik. Nem valamire szavaz a plebs, hanem vmi ellen. 1990-a kommunisták ellen, 1994-a bénázó, piacosító konzervatívok ellen, 1998-a pufajkás, bokrosos Horn ellen, 2002-a fölényeskedő Viktor ellen, 2006-az agresszív Viktor ellen, ma az elkúró Gyurcsány (és persze a "kommunisták") ellen. ÉBRESZTŐ! Nem lehet mindig tagadni vmit, mindig legyőzni az ország másik felét! Másként kéne politizálni!
2. Jöjjön végre a másik párt, mert minden szempontból erre van szükség, DE NE OV, mert ő veszélyes. Nem demokrata, hanem hatalommániás néptribunus. Rengeteg tehetséges és demokrata politikus van ott (is) - Rogán, Kósa, Szita... nem gyanús, hogy mind félre lettek téve és csak a Szíjártó maradt, aki már a gesztusaiban is másolja a Vezért - lásd a tegnapi parlamenti összefoglalót??
Julianus barát 2009.03.25 01:06:42
@jaegtoer: Pontatlan voltam, bocs. Természetesen akkor még nem voltak nyilasok, csak radikális jobboldaliak. Érdemes lenne viszont neked olvasgatnod Bethlen életrajzi könyvét. Nem kell feltételezgetésekbe bocsátkoznod, hisz Bethlen maga mondja el, hogy a könnyen radikalizálható tömegeket akarta kizárni a szavazásból. Vagy egy idézet az akkori francia követtől, mit is akart Bethlen: "...Agressziót és felfordulást három irányzat idézhet elő: a magyar fasiszták (irredenta és antiszemit szervezetek), a karlisták és a kommunisták. Bethlen gróf mindeddig féken tartotta őket..." A legitimistákról ugye ma nem beszélhetünk (bár lehet, hogy egy király oldaná meg a helyzetet?:-), így maradt a két csoport. Szóval az egy baromság, hogy a kommunistáktól tartott volna csak. A Szocdemekkel meg ki is egyezett. Gondolatom lényege változatlanul érvényes: Ránk férne egy nagy formátumú politikus, mert jelenleg egyik oldalon sincs és fennáll a veszély, hogy a bénázástól, a megosztottságtól csak a szélsőségesek járnak jól. Abból meg ugye eddig nem igen jött össze egy sikeres ország, sőt...
  Vállalva a hadüzenet ódiumát, a magyart írtam előre, sőt a helyiségneveket is magyarul fogom írni ha előkerül valamelyik, táplálva a bennem lakó elvakult irredentát, a sovén kispolgárt, aki b*ik megtanulni ezeréves magyar települések újdonsült szlovák nevét. Újabb…..