Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajdutom

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs még egy olyan ünnep az évben (na, jó, talán még a Valentin-napon és Húzsvétkor befigyelhet hasonló), amikor a dekorációt illetően ilyen könnyen csúszhatunk a giccses tartományba. Előkerül pár csillogó gömb, egy mindenféleszínű színes lámpafüzér a régi…..
Már megint bizsereg a talpam vagy a talpam alatt a föld vagy a nemtomivammán, de mehetnékem van.Szóval ott akarok lenni. Hogy hol? Máshol.Ma olyan pihenőhelyeket hoztam a nagyvilágból, ahol igazán nomád, mégis kulturált körülmények között engedheted ki a fáradt…..
Egy korábbi posztban volt már hasonló mintájú óriás ólomüveg ablak, bár ott a katedrálisban keményebben zummoltak a hangyalagzira.   Amott a vallásos emelkedettséget hivatott elérni az elvontság... itt pedig? na? vajon mi célja lehet egy ekkora,…..
hajdutom 2009.07.19 10:00:00
Apád nem volt üveges! LED-Fashion 2009.06.26 11:25:00
Miközben a LED öles léptekkel masíroz előre a világítás-megoldások területén, és a gyártók a teljesítmény határait feszegetik (a szórakoztató-elektronikáról nem is beszélve), a divatszakmában is megvalósulni látszik a régóta áhított elképzelés: egy-egy kollekció…..
Mindennapi inspirációnkat add meg nékünk ma...  ...amit ezúttal az ausztrál Aesop super-cool bolthálózatának Adelaide-i üzletéből kapjuk. (a cég növényi alapú bio-kozmetikumok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik)   A (minden boltjára) jellemző…..
A KLM Holland Királyi Légitársaság, és a Leo Burnett Budapest Kft. által nemrég közösen meghirdetett „Journeys of inspiration” - Koffer Art 2009 pályázatára küldtem be az itt látható anyagot... ... szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a témán…..
A rendhagyó üvegépületek lassan voltmár kategóriává növik ki magukat (kapnak is ezennel egy új tag-et)...de különösen izgalmas a helyzet, ha jó nagy port kavar a körülöttük zajló építészeti vita.   (Már megint) Mexikóban vagyunk, ahol a város pályázatot írt ki a…..
hajdutom 2009.07.16 14:59:57
@RustySpoon: Ha ott is úgy mennek a dolgok, mint mifelénk.... Gondolok itt - többek között - a Margit-hídi töketlenkedésre.
200 millió? Már most borítékolhatjuk, hogy az ötszöröse is kevés lesz.
Különben meg Mexikó földrengésveszélyes.
 Szökőkutak A nagy zuhék miatt úgy érzed, mintha nap mint nap egy láthatatlan szökőkúton kellene átmenned ruhástul?......avagy a rekkentő 50 fokban már csak az mentené meg az életed, ha beállhatnál valamelyik alá? Összeszedtem párat a világ minden…..
Ha bejött a múltkori Monica Bonvicini-s tükrösfalú utcai illemhely fizimiskája, gondolom ez is tetszeni fog.   Joshua Callaghan, urban-art sorozatában digitális nyomatokat tett olyan utcai tárgyakra, amelyek nem éppen szemet gyönyörködtetőek.... ...mint például…..
Végülis ezmiez?  Beleng a gagyiszkóp, ha egy lakásban ilyesmit láttok? Szánalmas hendi(kepp)-homedecor?  ... vagy az enteriőr egy kedves színfoltja? ... van benne csettintés? és jobb helyen nem is lehetnének ezek a jó érzésekkel megtöltött palackocskák?   Fotók…..
Az megvan, amikor lehúzott ablakkal hajtasz át egy erdőn? Fel tudod idézni azt a zamatos, gazdag, hűvös illatot?   Philippe Rahm építész és designer egyik új munkája egy olyan cool levegőcserélő (a Maison & Objet 2009-en debütált Párizsban),…..
Mai architekt-csemegénk Selgas Cano építész saját, madridi (2007-ben átadott), természetlágyölibe kifektetett, hiper-minimalista, Jetson-fóliasátor irodája. (tulajdonképp' szinte hiányolom a benne dolgozókról az egyen-ezüst-overállt)   Egyik oldalon: no privát tér,…..
Kivételesen 2 sztorit szeretnék megosztani veletek, amelyek azóta a baráti társaságunk szinte anekdota-szerű mondatai lettek...(Ríderdájdzsöszt-szerűségükért én kérek elnézést, de trú sztorik.)   Egyik barátnőm egy időben olyan szűk utcácskában lakott, hogy a…..
hajdutom 2008.11.15 19:04:01
Hétköznapi haladó - hacsak nem buzgó templomjáró - legtöbbször a filmekben találkozhat színes üvegbetétekkel.Klasszik csókjelenet a kellően romantikusra karikírozott helyszínen..vagy családi drámák szőnyegalásöprés közben......avagy főhős katedrális tetejéről…..
A természetből ihletet meríteni asszem kábé annyira egyszerű képlet, mint az, hogy A-ból B-be az egyenes út a legrövidebb.Hogy lehet ezt kreatívan megoldani úgy, hogy azok szeme is megakadjon rajta, akik a hamburgert is késsel, villával eszik?Egy torontói cég - a CBG Glass Studio -…..
Kevés olyan tárgyi emlék akad gyerekkorunkból, amely annyira képes megőrizni időtállóságát, mint a kaleidoszkóp.Ha le kellene feküdnöm egy analitikus kanapéjára, secperc alatt felfedezné a gyerekkori kaleidoszkóp-élmények mostani munkámra gyakorolt hatását...de az az igazság,…..