Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csucsu2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarka Magyar Sajtóközlemény 2008.10.06 11:08:00
"Tarka itt az ég és föld, sőt még az ember is, mert a magyar sehol sincs egyedül." Babits Mihály: A magyar jellemről (1939)  Örülünk, hogy a szombati kedvezőtlen időjárás ellenére több ezren vettek részt az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából megtartott…..
Ma volt egy nagyon jól sikerült, több ezer fős pártfüggetlen Magyar Tarka demonstráció. Ma volt egy nagyon jól sikerült, több ezer fős MSZP-s demonstráció. Ma volt egy nagyon rosszul sikerült, pár száz fős MSZP-s demonstráció. Nagyjából ezek a narratívák hallhatók…..
 2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor…..
csucsu2 2008.10.05 19:22:47
Nem a nagyközönséget szeretném heccelni a felvonulás ellen a véleményemmel, szóval inkább itt írom le a szervezőknek.

Ám először is: persze sajnálom, hogy erre a Gyurcsány Ferdegerincre tolódott a figyelem. És külön gratulálok minden szervezőnek, amiért megpróbálta ( és valamennyire sikerült is, ha nem is “éppen úgy” ) összehozni ezt az egészet.

Felvonulni az erőszak és a kirekesztés ellen nem könnyű, hiszen könnyen szembe találja magát az ember a jó öreg “kirekesztjük-e a kirekesztőket” kérdésnél. Bármely hasonló esemény szervezésekor ezt kellene letisztázni legelőször.

1. Mint civil szerveződés, megtettétek a különbséget a civil és a politika között, ezért kértétek többek között Ferdegerinc távollétét is.

2. mint az erőszak és kirekesztés elleni eszmét képviselők, nem volt különbségtétel elkövetők és támogatók között.

Itt most nem a jelvényekről van szó, hanem a valóságról. Ferdegerinc vonulhatott, árpádsáv nem ( A slussz poén, hogy a színes rongy rázogatásnál így előkerült a vörös kendő Feltó nyakából, ha az árpádsávosok ott vették volna elő piros-fehérjüket, akkor mi van ? )Pedig, ha feltételezzük, hogy ezen húsz árpádsávos BIZTOSAN dobálózótt már sörösüveggel, biztosan mesél cigányvicceket, biztosan vert már meg pár embert, stb - hozzátenném, utóbbit nem tartom túl valószínűnek-, akkor, ha kirekesztjük a kirekesztőket, helyes, hogy nem engedték be őket.
De mi van a másik oldallal????
Gyurcsány Ferdegerinc közvetlenül és közvetve is felelős:
1., A 2006-os rendőri erőszakos akciókért, illetve utólag is mellette foglalt állást.
2., A magyar emberek ellen (értek ezalatt minden itt élőt) kirekesztő beszédeket mondott nem egyszer: elküldte az országból a a) fiatalokat
b) bölcsészeket
c) kisvállalkozókat
A mezőgazdasági termelőket halálra ítélte (magyar termelők szembeni diszkriminációnak nyugodtan nevezhető, amikor az eu találkozón kijelentette, a magyar termelőknek nincsen szükségük további eu-s támogatásra, holott a többi tagállam termelői már most is a többszörösét kapják, mint mi - ez az igazi versenyhelyzet és hazafi hozzáállás ).

Több éves kormányzása alatt döntéshozatalaival megkeserítette és megnyomorította több millió állampolgár életét, elvette jövőképüket, rosszabította életkörülményeiket, sokakat a bűnözés útjára léptetett, és sokaknak kell ezek következményeit viselni, nem neki. Hamvas ezt (is), ha jól emlékszem, létrontásnak hívja. Az állampolgárok beleegyezése nélkül, sőt, azoknak kifejezett tiltakozása ellenére, ERŐSZAKOT téve rajtuk és jövőjükön, követte el mindezeket. Minden egyes cselekedete, bár nem lengetett sem árpádsávot, sem mást, a kisebb, önálló csoportok és gondolatok megölésére irányult, mindehhez természetesen felhasználva a globalizmusnak nevezett öngyilkosságot. SE NEM TARKA, SE NEM MAGYAR. És ezt nem lehet leválasztani a személyétől, hogy “magánemberként” esetleg mégis..
Nem pártpolitikáról van szó, ha valaki ettől távol tartja magát, hanem egy kifejezetten erőszakos és kirekesztő emberről, aki pozícióját fel is használja, hogy kiélhesse ezen aberrációját, teljesen mindegy, hogy melyik párt tagja.

Fentiekkel azért vessük össze az általam egyébként nem támogatott sörösüveg dobálókat, ki követett el több erőszakot, ki mondott több kirekesztő, kisebbségeket sértő beszédet (az öregecske feleségekről még nem is beszéltünk), és tegyük fel a kérdést - miért vonulhatott ő, és ha már vonulhatott, miért nem vonulhattak a kossuth-tériek? ILLETVE: A JÖVŐBEN KIKET ÉS MILYEN SZEMPONTOK ALAPJÁN FOGADUNK EL, MINT FELVONULÓKAT? KIKET REKESZTÜNK KI A KIREKESZTÉS ELLENI MEGMOZDULÁSOKON?