Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nap12345678

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rémálom blog Segítségkérés 2008.10.01 11:12:00
Az alábbi levél kommentben érkezett, nem változtattam rajta semmit, csak tördeltem a könnyebb olvashatóság érdekében. Kérlek benneteket, segítsünk a hozzászólónak, adjunk tanácsot, bár a szcientológusok mentalitását ismerve tudom, hogy ez sokszor süket fülekre talál. A…..
nap12345678 2008.10.05 08:08:11
any01!

Ha a párod bajban van, akkor mellette a helyed, ha szereted. Arra figyelj, hogy lebeszéléssel nem sokra mész:
- A párod azért a párod, hogy támogatsd, ha szembe mész vele, akkor az nem javítja a kapcsolatotokat
- Akik hívogatják még több órán keresztül fogják győzködni

Sztem próbád megérteni a párod, hogy mi az, ami miatt ez a helyzet fenn áll. Próbálj meg tárgyilagos maradni. Érzelmekkel nem fogsz előre jutni. A helyedben én összegyűjtenék infókat, és megkérdezném, hogy mit gondol róluk, de nem a lebeszélés miatt, hanem csak azért, hogy minél jobban megértsem őt.
Láthatóan bizonytalan a párod, különben már régen elhajtotta volna a telefonálgatókat vagy elsőre vett volna tőlük. Bizonytalan, és ha igazán szereted, akkor belátod, hogy inkább szorul a segítségedre, mint a csesztetésedre.
Elég sok infót, linkeket kaptál már itt, amik bemutatják a veszélyeket. Biztos utána néztél olyan oldalaknak is, amik meg akarnak győzni a pozitív dolgokról. Tegyétek közösen egymás mellé ezeket a dolgokat, vizsgáljátok meg az információk hitelességét és tűzzetek ki egy reális dátumot, amikor közösen meghoztok egy közös döntést. Ez Benneteket fog erősíteni, mert együtt, egyetértve tesztek valamit.
Sajnos/szerencsére nekem nincs elég infóm ahhoz, hogy határozott igent vagy nemet mondjak a szcientológiára. Általában viszont igaz, hogy a valamiben való hit erősíti az embert, és sokkal több dologra válik képessé ezáltal. A kérdés nem az, hogy miben hiszünk, hanem az, hogy az mit eredményez hosszú távon. Az, ha egy vállalkozó hisz abban, hogy beválik az ötlete, a megvalósításért akár évekig keményen küzd, aztán élvezi a hasznot, sztem jó dolog. Az, ha valaki a hit és a hit terjesztésének nevében embereket, köztük gyerekeket öl, sztem rossz dolog. Direkt írtam végleteket.
A párod bizonytalan, segíts Neki, Magatoknak.