Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pilu Death Valley 2010.07.24 13:47:00
 Zűrös ez a hétvége. A hajnal a főtéren ért, ahogy egy padon kortyolgatom ezt a lónyál ízű dobozos kávét. Tekerek hozzá egy cigit, imitálva a napi rutin első szertartását, miközben kisült agyam kósza gondolatai között próbálok fonalat találni. Bámulom a várost,…..
tomas 2010.07.28 07:59:50
Egy dolgot azért nem szabad elfelejteni. A Dunakanyarból bejárni Bp.-re 42 000 Ft-os Máv bérlettel, Bp.-en közlekedni 10 000 Ft-os bérlettel lehet. A munkahelyek egyre kevésbé engedhetik meg maguknak havi 50 000 forintos utazási költségek finanszírozását.

A közeli városok Szob, Nagymaros, Vác nemhogy teremtettek volna munkahelyeket, hanem rohamos ütemben felszámolták azokat. Mivel drága az utiköltség és a közelben nincsenek munkahelyek nem lehet elsődleges szempontnak tekinteni a Dunakanyarban villákban, nyaralókban élő Jómódú Nyaralók csend és nyugalom szempontjait, mert a helybeli lakosoknak is meg kell élni valamiből. Megélni pedig, munkahelyteremtéssel lehet!! Persze, ha az a szempont, hogy a nagy csend és nyugalom közeppe elszegényedő helyi lakosok sorra eladják "bagóért" a lakásaikat és a városokba áramoljanak munkáért, akkor azt sikerült elérni. Elég körül nézni az utcákon, szinte minden harmadik ház eledó! De biztos, hogy a módosabb dunakanyari nyaraló tulajdonosok (akik a betöltött posztjaik révén a környék fejlődési irányát is erőteljesen befolyásolni tudják!!)csend-nyugalom szempontja az elsődleges és nem a helyi lakosok megélhetése??

A villákban élő helyi Módos, Bp-ről kiáramló tulajdonosok nem nagyon igénylik a helyiek szolgáltatásait. Úgy érkeznek, hogy a nagykerekben bevásárolnak, és a nagy csend és nyugalom vágya közepette a mi programjainkat se igénylik, megvan az ő saját kis baráti körük, saját baráti vacsorákkal és programokkal. Ezek szerint mi, a helyi lakosok leszünk a jómódú kitelepülők áldozatai, azaz adjuk el mindenünket, költözzünk a városba munkalehetőségért, hogy a helyi csend, nyugalom és biztonság megmaradjon a kitelepülő Jómódűaknak? A kettő közötti helyes utat kellene megtalálni, de nehéz, mert az egyik sajnos, kizárja a másikat!