Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d_zs (törölt)

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami egészen zseniális következik most, hasonló a tíz kurzor játékához, de annál jóval kiforrottabb. Főhősünk egy robot, akivel egy elérhetetlen helyen levő modult kell megszereznünk, működtetve a megfelelő kapcsolókat, ládákból emelvényt építve, és így tovább.…..
Vannak helyzetek, amikor a Zugügyvéd nem nagyon tud mit hozzátenni egy ügyhöz, legfeljebb okulásul közzéteszi. A következő történet páldául ilyen: tanmese arról, hogyan ne vegyünk semmiképp autót. Még ha van egy teljesen szabályos előszerződés is. Szia Zugügyvéd!…..
d_zs (törölt) 2007.10.16 09:03:21
d_zs (törölt) 2007.10.16 09:03:27
d_zs (törölt) 2007.10.16 09:04:43
Inti képes volt haza- és visszamenni a budaörsi Praktikerbe, csak hogy bebizonyítsa az eladónak, márpedig ő náluk vette a lámpát, amit keres, és az igenis létezik. A túlfűtött lelkesedésben viszont nem osztoztak az alkalmazottak, akik közül a kiválasztott a levél szerint egy idő…..
d_zs (törölt) 2007.10.15 12:54:24
www.realm.hu/products_list12full.php?id=3


Esetleg egy e-mailt megér a forgalmazó felé, hogy a Praktikerben szívatnak, de neked mindenképp ez a típus kell. Lehet, hogy nem hajtanak el. Ki tudja...?
Isteni érzés, hogy van egy nemzet, amelyik néha még a magyaroknál is viccesebb, például amikor angolul próbálnak beszélni. Ismerkedjenek meg az olimpiára pályázó Prága hivatalos oldalával, amit mintha kizárólak geek pólófeliratok teremtése végett hoztak volna létre. Csodás…..
Óriásország bekk. Csütörtök este, 21.45. A Hamburg immáron 3-0-ra vezet a Honvéd ellen, itt tehát minden elveszett. Ekkor toppanok be, közel 33 órás utazást követően. Nem, nem Aucklandből jöttem (bár az eltelt órák számából valaki erre a következtetésre is juthatna), hanem…..
w Banánnépköztársaság 2007.08.01 05:45:00
Jé, a Civilization óta nem is volt itt játékosság. Pedig tanulságos az, ha nekiül az ember. A nagyszerű Victoriát kiismerni (masterelni) talán sohasem lesz már időm, de van egy másik kedvencem, amit szerintem legalább középiskolában, egy-két állampolgáriismeretek-órán oktatni…..
Menő álrokkantak sorozatunk páneurópai darabja következik: A mellékelt képeket a hetedik kerületi Dohány utcában lõttem a mai délután során: egy olasz rendszámú VW Touareg, a biztonság kedvéért magyar rokkantigazolvánnyal felszerelve. Hozzáfûzni én se sokat tudok.…..
A Homár ismerőseivel is csinált már ilyet a T-csoport, úgyhogy bár unjuk, kénytelenenk vagyunk rögzíteni az újabb szériaszivatási módszert. Ügyfél megrendeli a T-Home élőben bétatesztelt IPTV-jét, mindenki, többször felmérik, hogy lehet-mehet-mennek bekötni, majd amikor kiér…..
d_zs (törölt) 2007.07.27 12:54:49
Ez a T-szopás az aki régebben Axelero volt? Előtte meg Matávnet?

Úgy váltogatja a nevét mint kurva a bugyiját. No meg persze egyúttal az e-mail címet. (x.y@matavnet.hu ->
x.y@axelero.hu -> x.y@t-online.hu)
És akkor még nem beszéltünk a magenta-Westelről. Hányinger egy szín.

Ehhez csak gratulálni lehet.

És nincs igaza Troppauernek, aki szerint nem vágja földhöz a szolgáltatót, ha nem vele szerződik. De, földhöz vágja, én nem fogok a T-mittoménhogyafaszbahívnakkal szerződni, így már ketten vagyunk, talán lesz még több is.
w Igaz történet 2007.07.27 04:30:00
Elfogyott a tömlőssajt, úgyhogy lefáradtam a boltba, ahol persze került még a kosárkámba néhány apróság. Néha rámtör a háborús romantika, meg a konzervek iránti kíváncsiság, tehát páncélosételből is bevásároltam. No, még a pénztárhoz vezető soron egy jókora…..
d_zs (törölt) 2007.07.27 08:16:00
Okostojáskáim, ez a példamese már volt.
index.hu/velemeny/glossza/nepszav06/

Körülbelül nektek is annyi eszetek van, mint a két pénztáros tyúknak.
w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
d_zs (törölt) 2007.05.30 10:18:42
Nem értem, nem megy a fejembe, hogy az öszödi beszéd egyik hibája állítólag az, hogy nem a választások előtt hangzott el.

Ha most, miután belekezdtek valamibe Gyurcsányék, tehát már valamit azért letettek az asztalra és nem mellébeszéltek, hogy így nem lehet meg úgy nem lehet, és ezek után úgy látszik mégis tutira vehető, hogy elbukják 2010-et, akkor miért lett volna egyértelmű, hogy egy választások előtti öszödi beszéd következtében megnyerik a 2006-ost? Vagyis ha nincs az öszödi beszéd, ha egyáltalán nincs, akkor honnan tudnánk, hogy ki mit mikor hogyan kúrt el?

Vagy mégsem biztos, hogy a 2010-es bukta lesz? Ha biztos lehetek abban, hogy a zebrán parkoló 7-es BMW-t egyrészt nem minimálbérből vették, másrészt 5 perc múlva úgy elszállítják, mint a pinty, ha ki merem vinni a fiam egy focimeccsre, ahol nem fogom azt a kérdést kapni tőle, hogy "Apu, miért éneklik, hogy indul a vonat...", ha ugyan ez a gyerek miután délután 6-kor bukik egy akkorát a bringával, hogy nekem fáj, és nem éjjel egy után kerül csak haza, mert annyian vannak azon a kibaszott balesetin, talán mégsem biztos, hogy akkora bukta lesz a 2010-es választás.

Ide tartozik talán, két adalék a tegnap estéről. Boross Péter, nem csípem, sőt, azt mondja tegnap este, hogy kocsmai verekedést nem lehet az érvelés erejével megszüntetni. AZT A BRUTÁLIS RENDŐRTERROR NÉNIKÉJÉT. :)
Aztán Fridike, az a drága benyalós emberke, napokat tölt egy 90 %-os cigány etnikum körében, és kijelenti, bele a kamerába, polgármester, meg területfejlesztési miapöcsöm, meg Bajnai Gordonka, meg szociológus, meg közjegyző, meg a fene tudja hány okos és művelt és nagytudású ember előtt, hogy addig innen haza nem mennek, míg ki nem ötlik a kitörési pontokat, hogyan lehet ezeknek az embereknek ebből a szegénységből kiszabadulni. Szóval Fridike, akinek baromira semmi köze nincs hozzá, mégis MEG AKAR OLDANI valamit. Hát akkor, kérdem én, ezt a kibaszott Orbán Viktort meg a még kibaszottabb bólogató kórusát minek tartjuk? Nem Orbán doktor dolga megmondani, hogy valamit hogy NEM LEHET megoldani. Neki csak egy dolga van: KITALÁLNI EGY JOBB MEGOLDÁST, MINT AMIT A HATALMON LÉVŐK TUDNAK. No, majd ha Orbán és bandája tudja a megoldást, akkor majd rájuk szavazok. De addig NEM!
A szívat a hivatalos közeg kategóriába tartozik az alábbi kis történet. Végül is van valami sátáni rendőri  logika abban, hogyha a büntetni kívánt személy él a jogi kiskapukkal, akkor csak azért is toljunk ki vele rendesen. Tisztelt Zugügyvéd! Egy időben arra…..
A Zugügyvéd az egyetemen mindig attól irtózott, hogy szomszédok közötti jogvitában kell képviselnie valakit. Ez a viszolygás egészen addig tartott, amíg egy közeli barátja nem kért segítséget egy jogos telekvitában. A következő történetre is lenne ötlete, de kíváncsi az…..
d_zs (törölt) 2007.04.17 14:50:38
Szép jónapot!

Ugyan nem vagyok jogvégzett, de pont egy birtokvita kapcsán szinte hazajárok az egyik pesti kerületi bíróságra - épp holnap is -, talán tudok egy-két gondolatnyi ötletet adni.


Szerintem ketté kellene választani a dolgot. A szomszéd vagy szolgalmi jogot szeretne, vagy tulajdonjogot. Nem derül ki egyértelműen számomra, mint ahogy a folyamatban lévő per tárgya sem (bár lehet, hogy ki lehetne következtetni, de sajna nem vagyok jogász).


Ha a szolgalmi jogról van szó, akkor valószínűleg - ha komoly érdeksérelem érné a szomszédot ha nem használhatná a telekrészt - megítélné a bíróság. Persze, mi az, hogy komoly érdeksérelem? Majd a bíró eldönti... Viszont ebben az esetben nem feltétlenül kell hagynia a vevőnek, hogy ingyen, illetve ellentételezés nélkül használják a tulajdonát. Feltételezem erre van valamilyen bírói vagy egyéb gyakorlat. (Pl. egy elektromos szolgáltató egy trafóház miatt kb. 2000,- Ft/év/nm használati díjat fizet.)
Persze arra a bírói kérdésre, hogy eddig (az elmúlt öt évben) miért nem tűnt fel, hogy a telekrészt valakik használják, annyit kell mondani, hogy "mert csak". Nem tűnt fel, és kész. Nem tűnt fel, mert csak most a kerítés megépítése kapcsán tudatosult, hogy a szomszéd által használt rész is a vevőé. Ezért is nem tette eddig szóvá a vevő a szomszéd ki-be járását. De MOST viszont szóvá teszi. Mert életszerűtlennek tartom, ha van egy 2,5-3 méter széles csík, amit a szomszéd használ, arról azt higgyem, hogy az az enyém. Mert különben minek használná a szomszéd?
És mert a tulajdonjog a vevőé, lehet körbekeríteni! Csak biztosítani kell a szomszédnak a szolgalmat. Kulcs a kezébe, nyitogassa csak a lakato(ka)t.

Ha viszont a szomszéd a tulajdonjogra hajt, akkor két dolog lehetséges: vagy a szomszéd tulajdona volt a telekrész - elbirtoklás miatt - már az adás-vételkor is, vagy nem. Ha az előbbi, akkor az a gond, hogy az eladó olyat adott el a vevőnek, ami nem is volt az övé. Na most ez az öt év érzésem szerint talán pont az az időtartam, amin túl már nem lehet sok mindent tenni (visszacsinálni, felbontani, megtámadni, stb..) ezzel az adás-vételi szerződéssel. Buktuk a telekrészt.
Bár fogalmam sincs mik az elbirtoklás törvényi feltételei, de a másik esetben, vagyis ha valós adatokat tartalmaz az adás-vételi szerződés, akkor az elbirtokláshoz szükséges időtartam úgy érzem újra indul az adás-vételkor. Lehet, hogy nem így van, de nem érzem erősebbnek az ingatlan használójának jogát az ingatlanhoz mint a mindenkori tulajdonosét. Sőt! Mint már említettem, a jelenlegi tulajdonosnak is csak most "esett le", hogy amiről eddig azt hitte, hogy nem az övé, az mégiscsak az.


Az, hogy az önkormányzat kinek miről milyen igazolást ad, az egy dolog. Bíróság útján megtámadható. Az, hogy az eladó mennyire sáros a szokásos "per-, teher- és igénymentes" kitételben, az egy másik dolog. Öt év eltelt az adás-vétel óta, neccesenek érzem az eladó esetleges felelősségre vonását. Bár ne legyen igazam! És az, hogy mi szerepel a tulajdoni lapon, az egy harmadik dolog, hiszen a bíróság hozhat olyan ítéletet ami a szomszédnak kedvez.
A Fidesz kezdeményezi, hogy a parlament kezdje tárgyalni a párt korábban benyújtott közpénzügyi javaslatcsomagját. A párt javaslatára szigorítanák a büntető törvénykönyv azon passzusát, ami a közérdekű adatokkal való visszaélést - így a közérdekű adatok eltitkolását -…..
d_zs (törölt) 2007.03.27 14:14:31
"A párt javaslatára szigorítanák a büntető törvénykönyv azon passzusát, ami a közérdekű adatokkal való visszaélést - így a közérdekű adatok eltitkolását - bünteti."

Kedves Polgártársaim!
Meg tudná nekem mondani valaki, mi az a közérdekű adat? Például a munkanélküliségi ráta? Vagy a foglakozattotsági százalék? Ahány nyilatkozó, annyi adat!
Esetleg a "rosszabbul élünk mint négy éve" szlogen alapjául szolgáló adatok? De hisz mások azt mondták, hogy 30%-kal jobban élünk, mint négy éve. Melyik az igaz? Mindkettő? Egyik sem?
Közérdekű adat-e az MNB inflációs célja? És ha csak direkt mondanak más szmot, mint amit szeretnének, hogy önbeteljesítő módon mégiscsak az eltiitkolt adat valósuljon meg?
Közérdekű adatok-e a pártok számítógépen tárolt adatai? Ha nem, miért van mégis szüksége egyik pártnak a másikéra?
Közérdekű adat-e az államháztartási hiány akkor, amikor állítólag a szakadék szélén vagyunk? Nem mindegy mekkora az összeg, ha 13. havi nyugdíj, 50%-os köztisztviselői béremelés meg egy nagy csomó autópálya épült a "hiányból"?
Közérdekű-e az, hogy ha a TB-járulék 30%-os csökkentése után mennyivel csökkenne az állam bevétele? Közérdekű-e az, hogy a multik mennyi adót fizetnek az államnak, és mennyit NEM FIZETNÉNEK, ha nem kapnának adókedvezményt?
És közérdekű-e az adat, ha az a több milliós képviselői költségtérítésre vonatkozik? Esetleg kampányfinanszírozásra?
w Az ügynök halála 2007.03.22 11:30:00
Jó reggelt kívánok. Reggeli, kávé megvolt? Csak mert lehet, hogy még viszontlátod. Azt sejthettük mindig, hogy némely kollégák bensőséges viszonyt ápolnak a nekik kedves politikusokkal. Bevonódnak. Nehogy aztán felszisszenjenek. Amit most látni fogunk, az azonban minden eddiginél…..
d_zs (törölt) 2007.03.23 08:41:03
Tisztelt Tóta úr!

Engedje meg, hogy ne olvassam végig mind a 330 bejegyzést, ezzel egyidőben elnézést kérek Öntől, és a tisztelt blogozóktól, ha már felvetett témát hoznék fel újra.

Úgy gondolom, Pilhál meg Lovasi urakat - legyenek urak, bár nem mindig nevezném őket annak - sem azért kell utálni, gyűlölni, megvetni, figyelmen kívül hagyni, mert olyan érdeket szolgálnak, mely ízlésünk szerint nem való. Mert nem az érdek a viszolyogtató, hanem a demagógia. Mely időnként véresszájú stílusával csak ront a dolgon, már amennyire lehet a demagógián rontani.

Először a demagógia helyett a stílus szót akartam írni. De ez félreérthető, két okból is. Az, hogy a megszólalás külalakja számunkra elfogadható vagy sem, egyéni megítélés kérdése. Nem hiszem, hogy az öszödi-, vagy Tóta-stílus, vagy úgy általában az index.hu (ideértve többek közt a Totalcart) stílusa bármit levonna a mondandó értékéből. Miközben Pilhál úr meg Torkos úrhölgy megszólalásaira a minősíthetetlen stílust használom, miközben nem is igazából a stílusról van szó, hanem arról az ézelmektől (mondjam inkább, gyűlölettől?) fűtött, dogmaszerűen előadott, vitathatlanságot sugárzó, provokatív mondanivalóról. Nem az a bűne Pilhál úrnak, hogy olyan emberek, témák mellett áll ki, akiket és amiket nem szívlelek. Hisz mindenkinek legyen meg a saját véleménye, sőt, hiba lenne, ha mindenkinek ugyan azon a véleményen kellene lennie. A gond számomra a megmásíthatatlannak, vitathatatlannak tűnő előadásmód. Mely azt sugározza, hogy aki más véleményen van, az nem nem számít, sőt ha lehetne, el is hallgathatnák.

Éppen ezért Bodor Pálnak, vagy bárkinek a politikai állásfoglalása nem jelent számomra gondot. Nem jelent gondot, ha megadatik számomra, hogy vitassam az állásfoglalását. Mint ahogy itt és most teszem, és tehetem. Mint ahogy nagyon sokára és nagyon halkan, de kimondatott a Terror házánál: nem lehet, hogy diktatúra van, mert nem lehetnénk akkor itt. Vitatkozzunk arról van-e demokrácia vagy sem, mennyire demokratikus 2007-ben Magyarország, de mondassék végre ki, hogy nincs diktatúra!
Az előbbi bejegyzéshez tartozik ez a levél, amelyet egy peches, vagy inkább látványosan nemtörődöm olvasó küldött be. A Zugügyvéd mindenesetre kiváncsi lenne, tud-e valaki olyan jogerősen lezárult perről, amit a parkolási társaság vagy a behajtócég veszített el. Tisztelt…..
w Kergekór 2007.03.19 04:00:00
Jó cucc ez a forradalomünnep, mindenkinek hatalmas poénok jutnak eszébe, nagyokat röhögünk, még fel is írjuk. Másnap aztán értetlenkedve nézegetjük, silabizáljuk, és nem is értjük, mi volt ezen olyan vicces. Megvan a kormánybuktatás menetrendje, jelentem örömmel. Elárulta a…..
w Tűzszínű pizsama 2007.03.14 06:30:00
Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes…..
Az ORFK megint ötletel, javaslatuk szerint például hét büntetőpont járna egy bekapcsolatlan biztonsági övért. Az ittas vezetők is jobban reszkethetnek. A Zugügyvéd tart tőle, hogy az ennek is annyi lesz a gyakorlati haszna, hogy közlekedési rendőrök gyorsabban megszedik magukat.…..
A Zugügyvéd egy autóátírással kapcsolatos rémtörténetet kapott egy lelkes olvasótól.  Kicsit terjedelmes a levél, de mindenképp érdemes végigrágni magát az olvasónak, mert gyakorlatilag minden gyomorforgató jogi anomáliáról szó van benne, ami egy autóeladás során…..