Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naív lélek

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
Naív lélek 2010.02.10 08:28:56
Én egy kis faluban lakom Nógrád megyében. Nálunk is évente egyszer. Mikor megvettük a telket, ahol késöbb építkeztünk , állt rajta 2 kis ház 1-1 kéménnyel. Az állapotuk miatt bontásra itéltük őket. Minden szabályos , mindenkitől engedély, még a kéményseprő vállattól is. Aztán bontottunk. Tavasszal a bontási munkálatok alatt jött is a bácsi , ő kér 2 kémény tisztításáért x összeget. Mondtam neki bocs, de kémény már nincs és ezt a cég felé bejelentettük, elfogadták, nem fizetek. Elment nagy morogva. Következő évben már az új építmény új kéményét húztok fel, mikor ismételten jön a bácsi tavalyi év elmaradás + idei év 2 kémény. MOndtam neki régi kémény nincs engedéllyel, új kémény még nincs és különben is csak 1 kémény lesz úgyhogy megint nem fizetek. Aztán már kiváncsi lettem a vállalat munka ütemtervére , ezért ellátogattam hozzájuk. Kiderűlt sem azt nem vezették be a nyílvántartásukba, hogy bontási engedéllyel bontunk, sem az építkezés voltát.Pedig Náluk is maradt egy híteles terv , ami ugye nem kis pénz. Szóval a nyílvántartásuk egy nagy 0. Az átvétel simán ment ( nem borítékoltam semmit ). Következő év jön a bácsi 2 kémény a papirján, mondtam neki , ha megtalálja a tetőn a 2 kéményt Isten ugyse én kifizetem.. Hát nem talált csak egyet, így csak egyet fizettem :) Azóta ezt minden évben eljátszuk már amikor találkozunk, egyébként pedig még soha nem söpörtek nálunk kéményt. Minden évben többször magunknak elvégezzük. Ja és még egy dolog, ha a kémény miatt történik valami biztosítási dolog a házzal , a biztosító csak abban az esetben fizet, ha díj fizetve van.
Tékozló Homár Trehány Allianz 2008.10.03 12:50:00
Közeleg a biztosítóváltás szezonja, úgyhogy a Homár kezdi gerjeszteni a hangulatot. Minker azután döntött úgy, hogy lepattintja az Allianzot, hogy az elmúlt egy évben egyszer sem sikerült maguktól kiküldeniük a kötelezős igazolást: Furcsa kalandom volt ma. Az autóm kötelező…..
Naív lélek 2008.10.03 15:17:27
Sziasztok! Lelkes olvasója vagyok egy ideje a homárnak, sokat tanultam belőle. Most éreztem, hogy regisztrálnom kell. Velünk a következő történt meg az aegonnál. Egy éve, mint eddig minden évben neten váltottam biztosítót. Tavaly ütött be először a villám a rendszerbe. Túl sokan válltottak, fújta ezt a média és a net mindenhol , legyenek türelemmel az emberek. Én türelmes voltam, csak neten irogattam az új biztosítónknak leveleket február vége felé, hogy még nem kaptunk semmit , szeretnénk fizetni. válaszra sem méltattak. aztán kaptunk egy levelet március vége felé, hogy halasztott fizetést alkalmaznak , de biztosításunk van. A következő levél április közepén jött, hogy felmondták a biztosításunkat nem fizetés miatt. Elvették a b5-et. Na szépen mentem is ajtót csapkodni, kifogás az volt az ő rendszerük szerint ők mindent kiküldtek nekünk... Csak valahol elveszett az éterben , gondolom én. Leveleztem a központtal , az első levél a szokásos gépi szöveg, nem áll módjukban visszaállítani a bónuszunkat, de kötelesek vagyunk náluk megkötni visszamenőleg a biztosítást A0-ban. Ja és fizetni még + 6000-t a felügyeletnek, mert én álnok nem fizettem be azokat a csekkeket amit meg sem kaptam...
Aztán írtam nekik egy levelet , hogy az fel se merűl bennük, hogy elveszhettek azok a levelek a postán is, esetleg mért nem ajánlva adják fel az ilyen dolgokat. Ja és persze, hogy amint lehetséges minden szerződésemet felbontom náluk. Elküldtem a levelet ( természetesen ajánlva ) minden fönöknek nevezett egyénnek az egonnál. Jött is a válasz ( ami már nem gépszöveg volt) , hogy ők sajnálják, de akkor is én vagyok a híbás. Befizzetük a díjakat, vártuk a viszzaigazoló zöld papirkát, nem kaptuk meg... Ismét mentem ajtót csapkodni. Szemlesütve nyomtatták. Most várom az utolsó negyedévest.. ( az ügynök előre szólt már, ha ez sem jönne meg akkor mehetek be ismét és ő kinyomtatja nagyon szívesen) Hát ennyi... Én biztos , hogy váltok novemberben... Bocs, hogyha túl bőlére eresztettem. :)