Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-RS-

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Nagy segítség 2011.09.09 18:01:00
A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a…..
2006. október 23-án a legdurvább rendőri osztagot Vágó László őrnagy vezette, a csapatban három mesterlövész is volt. Ez egyetlen parancsnok, akire rendőr terhelő vallomást tett ... -Zajác Lászlót 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el Vágó…..
-RS- 2010.12.17 10:43:57
Szomorú, csendes tudósítás arról, hogy Magyarország 27 vasútvonalán ma közlekednek utoljára személyvonatok.Hiába a Zemberek, az ombudsman, a VEKE tiltakozása, hiába van itt minden, bekaphatjuk. Sőt Antali Károly átalakításért felelős kormánybiztos szerint tulajdonképpen még…..
-RS- 2009.12.14 13:10:22
Vastagbőr Legrosszabb esetben 2009.03.06 14:01:00
Addig is, míg Zero elkészül az argentínás poszttal, nézzünk egy másik, kicsit távolabbi jövőképet hazánk számára. Ízlelgessük: "A kormánypárti Népszabadság tizenkét oldalon méltatta a 70. születésnapját ünneplő Gyurcsány Ferencet. Az újság kiemelte a 27 éve az…..
-RS- 2009.03.07 14:12:19
Nem találkoztam vele.
Volt helyette más: egy kis Sundy Times (
kuruc.info/r/20/36261/), Wall Street Journal (www.gazdasagiradio.hu/cikk/15897/)...

Nem tudok németül: a "der Staatsbankrott heißt" konkrétan azt jelenti: államcsőd van?
-RS- 2009.03.07 14:50:54
@belzebubó:
Azt, hogy államcsőd VAN, gyakorlatilag tudjuk. Azért nincs még Argentína, mert az IMF - EU alánk nyúlt. Jelen pillanatban azonban úgy tűnik, ez is kevés lesz, ezért próbált meg Gy. oly szánalmasan tarhálni.
Nem tudhatjuk pontosan, mire elég, és meddig tart ki az IMF hitel. Egy pár hónapig még, talán. A gazdasági visszaesés oly nagy mérvű, amire nemhogy a kormány, de még a külföld sem számított.
Ha jól látom, a külföld egyfajta kísérleti nyulaknak tart most minket. Egyrészt félnek tőlünk (nehogy bedőljünk), másrészt kíváncsian nézik, mi lesz itt, mit tudunk lépni. Ugyanis - ha így mennek a dolgok - egy-két év, és Amerika is sok tekintetben hasonló cipőben lesz.
-RS- 2009.03.07 18:19:17
@Jozicsenko, aki inkább lenne pék...:
Ha tavaly nincs népszavazás, akkor nem vonták volna vissza az egészségbiztosítási törvényt. Megkapták volna a TB-kasszát azok a befektetők, akik most sorra csődölnek.
Elmondhatatlan szerencsénk volt.
Vastagbőr Egy tanár levele 2009.03.06 11:01:00
A Független Újságírók Szövetségének honlapján jelent meg ez a levél:   Egy tanár levele   "Ez most rasszizmus..  Egy magyarországi általános iskolában tanítok középkorú tapasztalt kollektívában. Településünk nem Borsodban található, még csak nem is a…..
-RS- 2009.03.07 11:08:50
Régi olvasóként, új regisztrálóként üdvözlök mindenkit!

Nagyon fontos: higgadtnak kell maradnunk.

Nem hiszem, hogy bárki is ma már józan ésszel azt gondolná, véletlen, ami ebben a
társadalomban a cigánykérdésben történik. Nem véletlenek a különböző
bűncselekmények, nem véletlenek a felháborító provokációk (M.V.), az impontens rendőrség, a tapasztalhatóan pozitív megkülönböztetése a cigányoknak. Itt valakik tudatosan szítják a feszültséget, és ma már eljutottunk odáig, hogy csak egy szikra kell csupán, és a - jogosan - felháborodott, elkeseredett emberek majd tényleg
elkezdenek egy-két durva dolgot csinálni.

Azt hiszem, egyesek csak erre várnak.

Ezért mondom még egyszer: higgadtság.

Mielőtt bárki összeesküvés-elméletekkel vádolna meg, előrebocsájtom, hogy én sem tudom, kokrétan ez az egész cigányvédősdi, cigányfelcukkolósdi kiknek áll érdekében. Zsidók, komcsik, szabadkőművesek? Vagy egyszerűen csak mindenre elszánt gazemberek? Ki tudja... Mindenesetre a dolgok mögött nem észrevenni a tudatos manipulációkat: vakság.
A cigányság részben maga is áldozat. Eszközzé, fegyverré változtatták.

Ellenünk,"normálisok" ellen.

Gondoljunk csak bele: olyan nehéz lenne a problémákat megoldani? Persze, a cigányok tényleges felzárkóztatása, európai értékrendbe történő integrálása valóban nem megy máról holnapra. Na de a bűncselekmények felszámolása? Az csupán kőkemény rendőrséget, határozott fellépést, kellő jogalkalmazást kívánna. A cigányok nem csecsenek, akik polgárháborúzni kezdenek, annál gyá... szóval megosztottabbak. Nagyon is gyorsan "elfogadnák" az új rendszert. Mint az Szlovákiában is történt.
A lényeg: a jelenleg hatalomban lévők - és akik mögöttük állnak - mindezt nem akarják. Tökmindegy, mit szövegelnek (úgyse hisz már nekik senki). Ezért a megoldások kezdete: valódi, de tényleg valódi politikai változások kikényszerítése.
-RS- 2009.03.07 12:49:04
@epres négercsók:
Menthető, de ahhoz minimum kormányváltás kell. Talán helyesebb lenne "elitváltás"-t írnom.
Történelmi példákból kiindulva, sohasem tudták a cigányokat teljesen "megjavítani", de bizonyos keretek közé kényszeríteni őket igen. De a legjobb talán, amit egy székely bácsi mondott nekem Gyergyószentmiklóson:
"Olyanok a cigányok, mint a kártevők a fákon. Szükség van rájuk, de nem szabad hagyni túlszaporodni őket."