Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoli-

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
Zoli- 2020.01.21 12:04:42
@havrilla: Szia!

Engem jó pár éve akartak átverni a következő trükkel:
Benzinkútnál fizetek 6000 Ft alatti összeget húszezressel.
A dekoratív, szolizott, szépen sminkelt pénztáros csaj a pult mögött leszámolja a visszajárót, sok ezres, kétezres, és kiteszi nekem a pultra, majd szépen néz engem.
Én NEM egyből zsebregyűröm, mint az emberek 80%-a, hanem ott helyben elkezdem leszámolni.
Erre a pénztáros még gyorsan egy ezrest hozzátesz.
Nyilván nem tudok reklamálni, mert igaz fáziskéséssel, de ott volt az egész visszajáró, csak nézünk egymásra, leszámolom, megvan a 14 ezer, és elmegyek.

Aztán azon gondolkodom, hogy

- Ezzel naponta mennyit tud lenyúlni? Ha naponta csak 100-an fizetnek ott kp-el, (autóút melletti forgalmas, nem valószínű, hogy az emberek nagy része gyakran visszatérne pont ugyanoda), és ha csak a fele nem számol egyből utána, és a csaj csak 1 db ezrest vesz ki belőle, az 20 munkanappal számolva havi 1 Milla.

- Azért nézett annyira, (biztos nem azért mert tetszem neki), egyrészt a trükk része lehet, hogy a pasira szépen néz, akkor kevésbé tud a pasi racionális lenni, és nem számolgatni van kedve... :) másrészt, hogy az arcomat megjegyezze, hogy legközelebb ne próbálkozzon nálam, ha újra ott vásárlok, mert 2-3 alkalomnál már biztos gyanús lenne hogy ez nem véletlen volt, (az a buta ezres véletlenül mindenkinél letapadt neki a pult mögött az asztalra...)

- Ha zsebre tettem volna, akkor soha nem jövök rá, hiszen akkor már utána sem gondolkodok, hogy hol, mennyit mire fizettem, és mikor mennyit kellett volna visszakapjak, és hol keletkezhetett a gap.

Ebből a tanulság, hogy sajnos időt kell szánni az alaposságra, a visszajáró megszámolására, itt valóban igaz a mondás, hogy "az idő pénz".

Persze elhiszem, hogy van akinek ez az 1-2 ezer nem számít, és egy kedves, mély női pillantás simán megért ennyit :)
Zoli- 2020.01.23 14:09:32
@azbest: Szia
Igen, ez legalább okosabb volt, mert nálad megvárta míg megszámolod, és utána elnézést, elszámoltam.
Nálam azzal, hogy akkor amikor elkezdtem megszámolni, még gyorsan hozzátette a hiányzót, kvázi beismerte, hogy tudja hogy át akart verni, csak sajnos nem jött be.
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
Ha a Barátok közt a TV2-n menne, akkor már réges régen tudnánk, hogy mi lesz a Fodor Zsóka által megformált Magdi anyus sorsa. A Jóban Rosszban karaktereiről ugyanis már hetekkel a terrortámadás előtt kiderült, hogy melyik nem fogja túlélni. Az RTL Klub ennél profibb, így ma…..