Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozminauta

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta támadják rakétákkal Izrael déli részét, egymillió ember életét és biztonságát veszélyeztetik! A Gázai övezet teljes kiürítése után a hatalmat megragadó Hamasz katonai szárnya fokozta a támadásokat. A megkötött tűzszünetet decemberben a terroristák nem…..
Szombatblog Miféle logika? 2009.01.08 11:40:00
Izrael 2008. december 27 óta háborúban él megint.A világ figyel és mérlegel. És feltesz néhány kérdést. Talán néha egy kicsit kevés kérdést tesz fel...Éppen a hatos villamoson utazom, délután fél ötkor Budapesten, amikor a Kossuth rádióra kapcsolom át mobiltelefonom…..
Nincs olyan állam, olyan kormány a világon, amely tétlenül tűrné területének folyamatos támadását, lakosainak folyamatos veszélyeztetését, és ne tenne meg mindent védelmükre.A modern zsidó államot megalakulása óta folyamatosan fegyveres fenyegetések, támadások érték az…..
A média beszámolói a gázai harcokról túlnyomó részben politikai és spekulatív jellegűek. (Kinek az érdeke a háború, meddig tart, mit mond az Európai Unió, stb.) Az alábbiakban egy tűzközeli beszámoló olvasható.Hétfőn az izraeli hadsereg mintegy 80-100 Hamasz fegyverest ölt…..
Szombatblog A reménytelen Gáza 2008.12.28 11:32:00
A gázai helyzetet a folyamatos instabilitás jellemzi. Ez nem pusztán a határhoz közeli, illetve rakétával elérhető izraeli települések folyamatos ágyúzását jelenti, hanem azt is, hogy a Ciszjordániában kialakult középosztály helyett, itt – 360 négyzetkilométeren, a…..
kozminauta 2009.01.06 00:21:14
A londoni Times magazin mai ( január 6. hétfő) számában számol be arról, hogy az izraeli hadsereg több olyan fegyverfajtát is bevet, mely fegyverek használatát a nemzetközi megállapodások tiltják, s felhasználásuk így súlyos háborús bűncselekménynek számít.

Első ezek közül az úgynevezett "fehér foszfor", a napalm modern változata, mely a bőr-hámsejtek elpusztításán túl a belső szervek megmérgezésére is alkalmas. A foszforbombák igen impozáns "tűzijátékát" a CNN adását figyelők folyamatosan láthatják...

A második az amerikaiak által Szerbia bombázásakor már szintén kipróbált csökkentett uránium-tartalmú bomba. E fegyverek a környezet, a termőföld, a lakóhelyek stb, igen hosszú távú megmérgezésére is alkalmasak.

A harmadik a "Dence Inert Metal Explosive"-DIME-lövedékek, melyek a repeszlövedékek) csoportjába tartoznak-, s nem csupán a csontokig lecsupaszítják az áldozatok testét, de különleges pusztítóhatásuk mellett mérgező nehézfém-pornak ( konkrétan: wolfram-pornak) az emberi szervezetbe történő befecskendezését is nagy hatékonysággal végzik el.

Egy, a sebesült embereket ellátó francia orvos a fent említett fegyverek alkalmazását kommentálta a Times munkatársának: " Mindez a nemzetközi jog durva megsértése-, mindannak a megtagadása, ami ez embert emberré teszi..."

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy háború esetében az ellenérdekelt fél pszichológiai nyomásgyakorlással is próbálja rákényszeríteni akaratát a másik félre (lásd Pallywood) de ha ezek a hírek igazak akkor a nagyobbnál is nagyobb baj van. A fehér foszforfegyver alkalmazását magam is láttam a televízió közvetítésében.
kozminauta 2009.01.06 00:43:56
www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5447590.ece

Íme a cikk ha valakit érdekel.

Izrael azzal védekezik, hogy nem tiltja nemzetközi egyezmény a fehér foszfor használatát akkor, ha az a csapatok azon érekét szolgálják, hogy erős megvilágításba helyezzenek bizonyos területeket a sötétben.

A világ legsűrűbben lakott övezetében a fent leírt "mellékhatásokkal" rendelkező gyilkot polgári lakóházak fölé lövöldözi a hadsereg!
kozminauta 2009.01.06 14:38:34
@NovákAttila: A Gázában élő Palesztín népnek természetesen megvan a maga felelőssége: hatalomra juttatta azt a szervezetetet, mely ártatlan civilek haláláért, és egy vállalhatatlan ideológiáért felelős.

Érdemes azonban a kérdést abból a szempontból is vizsgálni, hogy egy történelmileg kisemmizett nép, és annak leszármazottai körében az ilyesfajta gondolatok elültetése sikerre vezethet; mert hamis látszatot nyújt, a hazájukért vívott harc "megnyerésének" lehetőségét. Az én álláspontom szerint a Palesztín nép, nem cinkos, nem tudatos ereje ennek, hanem átvert, bepalizott szerencsétlen áldozata, ebből kell kiindulni.

A történelmi felelősség, az arab vezetőké és Izraelé közösen, hogy ezen mérges ideológiák ellenében tudjon felmutatni olyan gondolatokat, olyan párbeszédet, melynek végén közös cél látható.

Ha sikerül is most végletekig meggyengíteni a Hamaszt, még mindig ott van "tartaléknak" a Hezbollah, ott van Irán amivel valamit kezdeni kellene. Szerencsére "beszélni", asztalhoz ülni azért van kivel.

Adja az ég, hogy sikerüljön.
Szombatblog Csereszabatos termékek 2008.12.30 07:03:00
Avagy: két publicisztika a gázai háborúról A veterán Aczél Endre a Népszabadság, az ifjú titán Sitkei Levente a Magyar Nemzet hasábjain fejtette ki álláspontját a gázai harcokról. Álláspontjuk lényege maradéktalanul egybecseng:Itt ez a demokrácia, amely most Izrael…..
kozminauta 2008.12.30 19:00:08
@NovákAttila: Izrael ez alatt a négy nap alatt nem megölte hanem kiképezte a következő 20 év terroristáit.

A szomszédom aki belő; nos ő kifizette ugyanúgy a lakását mint én, csak valahogy mégse jegyzik be a tulajdonjogát a földhivatalban, sőt a fiaim néha befekszenek az ágyába.
kozminauta 2008.12.30 19:17:55
@NovákAttila: Nem, nem lőhet, nincs hozzá joga, mert ezt gyilkosságnak vagy terrornak hívjuk. Ebben a házban azonban akadnak közös képviselők (kettő van belőle, egy az enyém, egy az övé). Az ő közös képviselőik között belső harcok folynak. Nevezzük Fatah bácsinak a normálisabbikat, és Hamasz bácsinak a gonoszabbikat. Az én páncélszekrényembe alig fér a dollár, odaát páncélra se futja. Fatah bácsi pénzt kér, hogy megvívja saját harcát, Hamasz bácsival. Na de George bácsi, a mi közös képviselőnk (akit hamarosan Barack bácsi fog váltani) naponta telefonál, hogy ugye mehet a következő csúzliszállítmány? (No de nem is kérdőjel van a mondata végén) Fatah bácsinak valahogy megint nem jutott semmi.