Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gellertgabor

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzés egy furcsa eseményből született. Estefelé értem haza. A piacok már zárva. A hűtőszekrényben se kolbász, se szalonna. De még egy füstölt tarjavég sem bújt meg valamelyik szegletében. (Kérlek, ne javítsatok ki, hogy a hűtőszekrény szegletében nem lehet…..
gellertgabor 2014.12.21 13:42:43
@namármosthogyne: Szalmát még hidrogénezés nélkül sem szívesen fogyasztok. Keresni fogok egy élelmiszermérnököt, és kicsit tobzódunk a rengeteg műanyagban, amit megetetnek velünk.
 CoCoRAD: teljes siker!Hazai kutatóhelyek és űripar, Korszerű oktatás - 2011.09.29 07:35. A magyar CoCoRAD diákcsapat svédországi ballonkísérletét az időjárás csak késleltetni tudta. A mérések kitűnően sikerültek. Szeptember 27-én (kedden) küldetésünk teljes…..
Az oktatási kormányzat politikájában különös módon keverednek a konzervatív és a liberális elvek. Ami önmagában természetesen nem lenne baj. Egyrészt igyekeznek (legfőképp szavakban) erősíteni a tanárok tekintélyét, ismét középpontba akarják állítani a…..
Mint cseppben a tenger...A mai évnyitó tantestületi értekezleten egy meglepően érdekes előadás hangzott el a tehetséggondozással kapcsolatban. A tanárnő, aki a beszámolót tartotta, elmondta, hogy például Izraelben minden tíz tehetséges gyerek közül…..
Az PR tevékenységnek nevezett mellébeszélés és hazudozás az iskolák világába is befészkelte magát. És most nem a nagypolitikáról beszélek. Tavaly év végén ígéret hangzott el, hogy kifestik a beázó, omladozó vakolatú esti tanári szobát, és a több évtizedes…..
Most, a mai nap reggelén érzem azt a bizonyos szorongást, azt a fajta szomorúságot, amit annyiszor átéltem diákként, majd tanárként is egy-egy új tanév kezdetén. Pedig már a múlt héten voltak konferenciák, megbeszélések az iskolában (melyeknek jórészt a világon semmi, de…..
  Az Ipswichben található Northgate Gimnáziumban a jövőben a lányok nem hordhatnak szoknyát. A döntés talán nem is lepte meg a város lakóit, ahol is immár a harmadik tanintézményben vezetnek be hasonló tilalmat. Korábban a Kesgrave Gimnázium és a St. Albans Gimnázium…..
 Immár több mint három hónapja (!) zajlanak a diáktüntetések Chilében. A lányok és fiúk kitartónak tűnnek, és a jelek szerint eszük ágában sincsen abbahagyni a demonstrációkat és hazamenni. De hát mit akarnak tulajdonképpen? Nos, követeléseik tanulságosak lehetnek…..
 Ma van a szünet utolsó előtti napja – hiszen a szombaton, vasárnap nem számít, hétfőn pedig már „be kell menni az iskolába”. Egyelőre fogalmam sincs ugyan, hogy lesz-e egyáltalán állásom, meglesz-e a kötelező óraszámom, mint ahogyan arról sincsen a…..
 Először is, amióta az eszemet tudom, gazdasági válság van. Én még emlékszem az 1973-as olajválságra, mely egy idő után „begyűrűzött” a szocializmus paradicsomi világába, majd jött az 1979-es „ár-és bérrendezés”, azután kezdetét vette a…..
 Évről évre semmi sem változik, két dolgot kivéve: az egyik az, hogy a tanárok egyre jobban félnek a munkanélküliségtől, a másik pedig, hogy egyre jobban félnek az anyagi ellehetetlenüléstől. Egyébként köszönjük szépen, azért valahogy csak elvagyunk, mi, pedagógusok.…..
    Én mindig azt gondoltam, hogy a földrajz az egyik legkönnyebb tantárgy. Ha egy diák tanácsot kér tőlem arra vonatkozóan, hogy milyen tantárgyból érettségizzen a kötelező tárgyak mellett, általában a földrajzot szoktam neki javasolni. Erre most mi derül ki? Egy…..
Augusztus 11. és 18. között.Budapesten tartja éves konferenciáját a Fizikushallgatók Nemzetközi Szervezete (International Association of Physics Students). A rendezvényt minden évben másik országban rendezik. A magyarok igazán büszkék lehetnek, ugyanis a nemzetközi szervezetet…..
 Van-e vajon bármiféle összefüggés az angliai utcai zavargások és az iskolai fegyelem meglazulása között? Fogas kérdés. Mindenesetre Michael Gove angol oktatási miniszter ma reggel a BBC reggeli hírműsorában hangsúlyozta: a szeptembertől életbe lépő, a diákokat…..
 Újabb tervezet került ki a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárság boszorkánykonyhájából. Az új közoktatási valamint felsőoktatási törvény koncepciója, valamint az új nyelvoktatási stratégia kidolgozása után, íme itt a tanárképzés reformjának „szakmai…..
 Augusztus 5-én az alábbi közlemény jelent meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának honlapján: „Légből kapottak azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az Oktatásért Felelős Államtitkárság a nyelvi előkészítő osztályok…..
    A tanévkezdés minden évben remek lehetőség a mindenkori ellenzéki pártnak arra, hogy a mindenkori kormány orra alá dörgölje: tűrhetetlen a beiskolázás költségeinek rohamos növekedése, melynek megakadályozása érdekében semmiféle intézkedés nem történik. Az…..
  Igen, ma már lehetséges úgy elvégezni a középiskolát, hogy a diák be sem jár, csak otthon ül a számítógép előtt, és tanul. No, azért ez egy kicsit túlzás. Ugyanis legalább egy héten egyszer be kell menni a „konzultációs órákra”, ahol előadást…..
  A kormányzó Brit Konzervatív Párt a napokban nyilvánosságra hozott egy jelentést, melynek készítői leszögezik: a 16-18 éves angol fiataloknak kötelezővé kell tenni a matematika tanulását. A dokumentum még a legutóbbi brit parlamenti választások előtt született, most…..
Én készültem Beköszöntő 2011.08.10 20:56:00
 A most induló új blog címe hűen fejezi ki szándékunkat: mindenféle mellébeszélés, köntörfalazás nélkül szeretnénk bemutatni az oktatás világát Magyarországon és a nagyvilágban. Célunk továbbá, hogy hasznos információkkal lássuk el a diákokat, tanárokat és…..