Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spqr

2 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel elég lusta vagyok, ezért az a koncepcióm, hogy néhány képet feltöltök és ezeket kommentálom. Először az egyetemről mutatok képeket. A University of Michiganről azt érdemes tudni, hogy ez egy állami egyetem ellentétben, olyan híresebb egyetemekkel, mint például a Harvard…..
Újabb próba Az utazás 2014.08.12 22:17:58
Az a helyzet, hogy nem tudom mennyire leszek képes rávenni magam rendszeres blogolásra, de legalább elkezdem. 1. Az utazás Budapestről Varsóba 1 órás volt az út, ami nem vészes. Ott két óra volt az átszállásra a Chicagóba tartó járatra. Az út kilenc és fél óra, ami eléggé…..
hogyvolt Trónok harca 3x10 - Mhysa 2013.06.11 07:04:15
Az Ikreknél A Vörös Nász utáni percekkel nyitunk, Roose Bolton sztoikus ábrázattal nézi a várfalról, ahogy odalent irtják a Stark katonákat, remélem majd akkor is ilyen feje lesz, amikor az északiak cserébe kibelezik valamikor, mert ugye "az észak nem felejt." A mayhem képei elég…..
Mandiner blog A reménység jele 2011.04.24 08:01:00
Rembrandt: A sírhoz siető asszonyok üresen találják azt   „Az üres sír a végleges győzelem jele, az igazságé a hazugság fölött, a jóé a rossz fölött, az irgalmasságé a bűn fölött, az életé a halál fölött. Az üres sír a reménység jele, amely nem csal…..
spqr 2011.04.24 19:57:26
@Tilikov: Ha ennyire érdekel a megváltástörténet, akkor lehet, hogy érdemes elkezdeni olvasni az ezzel kapcsolatos Biblia részleteket és egyéb vallásos írásokat, katekézist. Biztos vannak a blogon néhányan, akik tudnak tanácsolni valamit, amivel érdemes kezdeni. Egyébként semmi jóval nem biztatlak; valószínűleg csak több kérdésed lesz, mint most van. De hát ez egy ilyen műfaj. :)

Egyébként a felvetett kérdések tényleg relevánsak, bár szerintem, ha feltételezzük, hogy Krisztus feltámadt, akkor annak az értelme nem szorul magyarázatra.
(Amúgy ha jól tudom, ő az egyetlen, aki testi valójában feltámadt és az ő halála és feltámadása tette lehetővé a mennybe kerülést az emberek számára is. De ebben tényleg nem vagyok túl művelt, úgyhogy ez részben a saját értelmezésem.)
A Georgetown University amúgy szlovák nemzetiségű diákja, Marek Hlavac az európai országok lakosainak értékeiről írt MA disszertációt. A legfontosabb eredményeket színes térképeken foglalja össze. Meg kell-e lepődnünk azon, hogy vizsgálata szerint a magyarok azok, akik a…..