Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hópötty

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezárult az Indafotó történetének első komoly fotópályázata. Amikor belevágtunk, nem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeres lesz! Július 15. és szeptember 15. között közel 8500 fotót neveztek az indafotósok a pályázatra összesen 5 kategóriában. Az 5 kategóriából 4 dedikáltan…..
hópötty 2008.10.03 16:44:19
Vicavica: a fotózás nem feltétlenül jelenti egy az egyben a természetfotózást. Attól ez a műfaj sokkal szinesebb és változatosabb, úgy gondolom. Bár én is töltöttem fel természetfotókat (és szeretem is ezt a műfajt), a kategóriák láttán nekem nem feltétlenül ez ugrott be elsőre.
Egyszer érdemes végigülni egy pályázat zsürizését (ha történetesen az nyilvános)és akkor az ember mindjárt másképp látja a történetet. Én egyszer tettem meg, soha többet! Pedig az csak 700 fotó volt... Saját szememmel láttam, ahogy általam kiválónak tartott fotók, -némelyeket ismertem és volt időm elmélyedni bennük- tűntek el az előválogatás során a süllyesztőben és olyan fotók nyertek, amelyeken én 1 mp alatt léptem volna túl, mert nem fogott meg. Sajnos egy ilyen pályázat nem futóverseny, nem lehet mérőszámokat felállítani; csak érzések vannak, előítéletek, divatirányzat, szakmai előélet, ízlés. Adjuk meg a jogot a zsürinek az ő szubjektív ítéletéhez.
Azzal is vitatkoznék, hogy a természetfotózás senkit nem érdekel. Nézz végig egy amatőr fotósoldalt, ahol a képek 80%-a természetfotó. Mert sokan úgy gondolják, hogy ez a legkönnyebb, a naplemente vagy a hegy nem szalad el, és ebben némi igazságuk is van. Tanulásnak tökéletes. De hányan vannak ezek közül, akik úgy tudnak megfogni egy természeti témát, hogy az több legyen egyszerű dokumentálásnál? Rendkívül kevesen... szerintem két kezemen meg tudnám számolni ebben az országban azokat az (amatőr) fotósokat, akik igazán képesek erre.