Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eremita_a_parigi

76 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepő döntést hozott a konklávé: a 2005-ös konklávé ellenjelöltjét, a Buenos Aires-i érseket választották meg pápának. Bergoglio bíboros nézeteit tekintve a választó testület balszélén helyezkedett el. Egyébként nem ő az első európai kontinensen kívüli pápa, hiszen az…..
Nem tudom, talán megint kéne írni. Egy biztos. Szeptembertől újra Párizs. Újra blog? Lenne miket mondani,..
Napok óta tudom, hogy újra írni fogok ide. Épp egy hónap telt el, teljes némaság, blognyáriszünet. Rámfért. Most aztán meg teljes erő, teljes bedobás. Azóta mi is történt. Semmi. Minden. Kirúgtak állásinterjúkról, nem hirdették meg a hiányzó egyetemi szemináriumot, nem…..
eremita_a_parigi 2009.10.02 13:04:47
@mrcz: jajj, csak kései válasz, néztük a stadionban
eremita a parigi tanya reloaded 2009.08.23 23:33:45
A hosszú hétvégére keleti irányban hagytam el a várost, végig a miskolci autópályán, egész a 205-ös kilóméterig vagy meddig, ahol meg jobbra a tehenészetnek, majd az érkezés. Mitikus helyszín, emlékekkel roskadásig, eddig inkább múlt, most pergő napok: jelen. Évek óta épp…..
Esküvőn voltam, szép volt. Újra láttam sok-sok régi ismerőst, némelyeket akár négy-öt év után, biztos lesz akivel eztán majd néha újra együtt. Ma meg a szigetre készülök, ki. Semmi sem lesz, ami nagyon érdekel, egyedül a civil sziget, meg az a néhány barát, aki ott van,…..
Kedves olvasók!Nyár van, uborkaszezon. Internet meg sehol. Viszont nagyon meghat, hogy azért olvastok. Itt most nincs más, csak nosztalgia, ismétlés, emlékezet. A nyár meg egyre csak kurtul. Lakást újítok, bútorokat vadászok, festek, kaparok, sikálok, huzogatok, rendzek, fanyalgok és…..
eremita a parigi otthon 2009.07.19 00:22:00
Idestova majd' öt év után újra otthonom van. Kicsit túlzás persze, mert sokszor, sok helyen érzetem már ezt a ma esti megérkezettséget, annyi viszont tény, hogy mától van, hogy a világon csak 1 ágyam, csak 1 ruhásszekrényem, és abban az összes ruhám, eddig mindig minden…..
Nem könnyű néha. Én sokszor hipp-hopp átesem nagy drámákon, amiktől nagyon félek, már előre aggódom, hogy na ez biztos nem megy majd, ebbe tuti belebukom, vagy legalábbis előre szenvedek a majdani még nagyobb szenvedéstől, aztán semmi extra, végül mindig minden sikerül. Vagy…..
eremita a parigi ismét, megintcsak 2009.07.13 00:55:11
Kedves emberek, akik ezeket olvassátok.Először is szíven üt, hogy így, nyáridőben is mennyien kitartotok a remeteblog mellett. Ilyenkor persze nehéz írni, mert az ember itt, meg ott, meg amott van, net meg ugye ezek közül sehol sincsen. El vagyok vágva a világtól - tőletek.Sokat…..
eremita a parigi finito 2009.07.02 14:42:39
Sikeresen átestem életem utolsó érdemi vizsgaidőszakán, kivéve ha a B, C, vagy D tervek lépnek életbe, vagyis ha valamilyen formában folytatom, vagy újrakezdem. Vagyis. Pénteken letettem életem elvileg legnehezebb szigorlatát, jókat húztam, ötös lett. Nekem mindig a nehéz megy,…..
eremita a parigi újra bejegyzés 2009.06.29 09:54:45
Napok óta próbálok írni ide, de volt valami giggszer, most látom, hogy az elmúlt három írás nincs is publikálva, persze mentve sem, úgyhogy ha akarok valamit akkor kezdhetem elölről. Mélységes mély az informatikai szkepszis kújta.Itthon vagyok már két hete. Beleszoktam. Már nem…..
eremita a parigi első napok 2009.06.19 17:37:06
Budapest. Dögmeleg. Izzik az aszfalt, a gang és a belső udvar. Le van betonozva. A vonat néha meg megy ki Csabára, vizsgák, sör, szép kilátás, majd az út vissza Pestre. Nyugati pályaudvar, Eötvös utca. Itt lakom, ezentúl itt fogok élni. Furcsa, semmi ünnep, hétköznapok. A…..
Már vagy húsz órája itthon vagyok. Budapesten. Az öcséméknek hála a 100 kilós poggyász és a bicikli is velem utazott a repülőn, hazajött ő is. Ma reggel már ki is zötyögtem a Pázmányra, és lenyomtam az első vizsgát. Egész jól ment. Fura érzés ez, így hirtelen mindenbe…..
Utolsó nap. Holnap ilyenkor már Ferihegy, otthon.A városok? Kicsit mint a nők. Az olaszban la citta, a franciában la ville: nőnemű szavak. Együtt kelünk együtt fekszünk, közös a lélekzet is. Észrevétlenül egyszercsak otthon lesz az ember valahol, valaki mellett. Párizs megölel…..
Tanulás, kaparok az otthoni vizsgákra. Közben meg reménytelen komoly eső napok óta. Párizs sirat bennünket. Erről a mondatról a tavaly lelőtt Lazio szurkoló jut eszembe, vagyis inkább a plakátok utána városszerte: Gabriele, Roma ti piange! Velem nincs semmi baj, szereztem dobozt a…..
eremita a parigi választás 2009.06.08 13:29:36
Nem egyszerű a helyzet, túlnyerte magát az európai jobboldal. Ahol a szocik kormányoznak, ott nagyon, ahol ők, ott csak kicsit, de ott is megverték a baloldalt. Európai egypártrendszer. A tavalyi olasz választásokkor, a két évvel ezelőtti francia voksoláskor érezni lehetett, hogy…..
Nyugodt, szokásos hétvége, tanulgatás és mozi. Esti séta. Sajnos az eső miatt nem biciklizhettem, ma meg ugye Roland Garros döntő, nem hagyhatom el a várost, szóval tovább rostokol szegény meridám a sarokban. Két film. Őszi szonáta, igazi Bergman, mint egy gimnáziumi…..
Túl vagyok a pihenés első napján. A városháza előtt nagykivetítőn megy a tenisz, az emberek salak színű műfüvön feküsznek, és mi is. Napozunk és bámuljuk a meccseket. Roland Garros. Hajrá Federer! Nem tudom, ez hogy van, nekem megrázó ahogy  játszik, ha nagyon kimerült…..
eremita a parigi megúsztuk... 2009.06.04 18:25:52
Túléltük hát, bár igénybe vett. Letettem a francia viszgáimat. Immár semmi más dolgom, mint megemészteni a búcsút, és amennyire lehet, jelen lenni még két hétig. Sajnos közben diszkréten készülnöm kell az otthoni vizsgákra, meg szerencsére a könyvhét kapcsán legalább…..
eremita a parigi elhalo szavak 2009.06.03 21:08:07
Koszonom a renduletlen latogatast. Jol esik. Sajnos tanulnom kell, ketsegbeesetten kuzdenem, igy csak a nemasag marad, de holnap vege az itteni vizsgaknak, egy szusszanas. Irni is fogok.Volna mit...
Annyit beszélek a hazamenetelről, hogy a bejegyzések olvastán néhányakban felmerült, hogy már otthon is vagyok. Igaz, tegnap éjjel óta a holmim egy része már úton van, a lakás is fájadalmasan furcsán kiürült, de én még maradok. Több mint két hetet. Persze már minden a…..
eremita a parigi Tosca 2009.05.27 17:13:45
Rohanunk, rohanunk Budapestre. Nem is annyira nagy baj, igaz: fáj a párizsi búcsú. Amúgy egyre több hasonlóságot fedezek föl az otthon és az itthon között: építészet, városszerkezet, kultúra. Itt is van Nagykörút, és itt is ezerféle változó neve van, csak épp az nem, ahogy…..
Arra számítottam, hogy ma már Párizsban ébredek. Gondoltam, visszajövök legkésőbb az utolsó vonattal, időben lefekszem, reggel újra végigjárom a szokásos kört: a péket szemben, a közértet mellettünk, a zöldségest a másik oldalon, az újságost a kereszteződésnél; aztán 11…..
Fényes délelőtt. Torcy. Néhány napra visszatértem a kollégiumba, felebaráti szeretet, pajtási cinkosság, ma hagyom el végleg. Kedves emlékek és barátok mindenütt, gitározás, közös főzés, sörrel-borral folyó folyosó. Az utolsó vonat is tőlünk zeng, hazafelé a véget nem…..
Tennék egy kitérőt.Hosszú idő után maradtam újra kint éjszakára: pár barátommal egészen az első vonatig róttuk az utcákat. Bámulatos volt és megrendítő. Nem tudok nem a közeli búcsúra gondolni folyton, itt minden a városról, így most minden az elszakadásról szól. Furcsa…..