Regisztráció Blogot indítok
Adatok
én-te-ő-mi-ti-ők

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Greenpeace-nél rohadtabb, undorítóbb faszszopó társasággal, bár láttam már sokat, sőt, őszinte élvezettel olvasok mindent, aminek köze van a politikához, nem találkoztam még. A céljaik még rendben lennének, de az a cinizmus, ahogyan kihasználják az átlagember hitét egy jobb,…..
én-te-ő-mi-ti-ők 2012.04.25 16:19:42
o, mely nekilendült iromány!
igazi durva lelki felindulás, földindulás!

(csak pakson nehogy legyen egy ilyen, mert akkor ki tudja, mi lesz itt.. mert a szeizmológusok sem tudják, hogy mikor, s lesz-e a tervezettnél akár jóval nagyobb földrengés akár itt a Kárpát medencében is.. --nb: mielőtt erre visszapöcköltök valamit, kérdezzétek meg a magyar szizmológiai társaság elnök professzrát arról, hogy mi is az egyik fő "tulajdonsága" a nagyobb földrengéseknek... hogy hány évente ismétlőd(het)nek...)

az írással többek között az a baj, hogy az írója valszeg' nem itt él, illetve halvány lila gőze sincs arról, hogy mit is kritizál - vagy éppen ne adj-isten öncélúan akart egyet hátsólépcsőháziasan odamondani valakinek?

csak pár klikk kellett volna, hogy az általa hiányolt "néhány fellengzős mondaton kívül semmilyen alternatívát nem mutatnak." helyett megtalálja, amit már évek óta egyre többen, köztük az IPCC, a The Economist, és pl a Nemzetközi Energiaügynökség is már egyre inkább magáévá tesz, s a Greenpeace "szülte" nem éppen pár mondatos alternatíva, lásd: energyblueprint.info , azaz az EnergiaForradalom forgatókönyvsorozat.

Azaz a paksi atomerőművet igen is ki lehet igen gyorsan váltani, erről pl az ELTE is kiadott egy könyvet nemrégiben (nyilván ők is agyament hülyék, öncélú stb stb stb...)

S ha a GP "egy öncélú, exhibicionista körforgás" (ami amúgy igen szép kép lett, le a kalappal), akkor tán ugyan ilyen öncélú hülyék társaságának tekinthetjük az atomenergiával nem élő, jóval több, mint 150 ország összes lakóját éppúgy, mint a németeket, illetve a 127 millió japánból az északi szigeten élő 5,5 millión kívüli összes többit is, akik már egy ideje kvázi atomenergiamentes életet élnek. HOgy-hogy? Hát hogy az 54 japán reaktorból napjainkban 1 db üzemel Hokkaidón.

Na de nem is érdemel sokkal több szót egy ilyen trágár vakszerelmes (amúgy éljenek a paksi lányok és ifjak!), aki ugyan ne dumáljon már itt cinizmusról, meg öncélúságról, amikor azzal (is) érvel a paksi atomerőmű mellett, hogy jaj, 'fél órával korábban kellett kelnem, hogy kávézhassak' egy előre tudható áramszünetecske miatt... szemben azzal a 100-160 ezer japánnal, aki mégmindig csak vár bármiféle kárpótlásra az "ottani pakstól", a TEPCO-tól vagy a japán kormánytól, cserébe, hogy evakuálták, vagy el kellett egészsége és gyermekei egészsége megörzése miatt költöznie otthonából, fel kellett adnia állását, kocsiját, gyereke iskoláját, tradicionális közösségeit, stb, stb... (hogy azon sok-sok százmilliókról ne is beszéljek, akik nem, vagy csak alig használnak napjainkban áramot -- bár, tegyük hozzá, amúgy úgy is teljes életet élnek).

Arról, hogy miért nem házakatépít valahol a sok aktivista: azért a Greenpeace igen sok emberrel odament a helyszínre Fukusimában (környékén), nagyon komoly méréseket, jelentéseket, híreket adott onnan, segítet rengeteg helyi károsultnak... ahogy tette azt már számos katasztrófa során szerte a világban.

Ja, és csak még egy apróság, hogy milyen szintű eme trágár írás: írója nem tudja, hogy bizony a napelemmel is áramot termelnek, jé! :-) ÁRAMOT! "árammal világítják meg, nem pedig valami csodálatos napelemes akármivel."
Bocsássanak meg. Képtelen vagyok Széll Kálmánnak nevezni azt a teret.Szóval a minap leszállok az 59-es villamosról, és belevetem magam a jó öreg moszkva téri szubkultúrába, hogy átkeljek a Combinókhoz. Csakhogy ezúttal az utamba került egy Greenpeace kiállítás, közvetlenül az…..
én-te-ő-mi-ti-ők 2012.03.13 22:38:45
hú, láttátok? a The Economist is tökre hirtelen teljesen
sötétzöld lett! Épp, mint a Greenpeace!
www.economist.com/node/21549098
Nuclear power. The dream that failed.
(persze csak annak, aki tud angolul)
Hm.
hm.
A németek is, most már a japánok is (ha csak részben átmenetileg is, de 54-ből per pillanat 2 db reaktoruk megy), ja meg a svájciak, meg úgy összesen vagy 150 ország, ahol nem termelnek atomerőművekkel áramot : jesszum, mennyi sötétzöld!Ezek mind a barlangba akarnak minket visszavinni! S tuti, hogy egy se használ mobilt,meg villanyt, mi? Sőt, valszeg az utcán fognak szülni - hogy egy moszkva téri bácsikától idézzek én is...
Egyszerűen annyian vannak ezek a sötétzöldek, és egyre többen lesznek, jujj, a legjobb közgazdászpoktól kezdve a legtöbb tehetséges mérnökig, emberi jogi szakértőktől kezdve egyes nukleáris mérnökökig, sőt, egy volt paksi vezérigazgató is már köztük van (Petz Ernő tavaly leírta, hogy amint lehet, ki kéne vezetni az atomenergiát.. s hogy felelsleges más veszélyekkel összevetni a nukleárisakat, mert utóbbiak annyira durvák... de hát ő is tök sötétzöld, tényleg...), s mások is a humán oldaltól kezdve a tech-őrült képzettekig, SEGÍTSÉG!! EZEK EGYRE CSAK SZAPORODNAK!
Már alig látom a napot!
Ja, hogy közben ezek a sötétzöldek pont a napról (meg szélről meg energiatakarékosságról és energiahatékonyságról, stb) beszélnek.. - hm
hm.
hm.
Lehet, hogy végül is nem is ők a pejoratíve értett "sötét"-ek, hanem azok, akik folyton ezzel jönnek velük szemben?
....
bocs a kifakadásért, s légyszi, válasz előtt: érdemes elolvasni az Economist-összeállítást!
Nemcsak emlékezni, hanem elgondolkodni is hívja minden érintett polgártársát a Védegylet, a Greenpeace és az LMP március 11-én vasárnap este 7 órára a Deák Ferenc térre, a fukusimai kataszrófa egyéves évfordulójára.   2011. március 11-e örökké emlékezetes nap…..
én-te-ő-mi-ti-ők 2012.03.13 10:04:28
Csaknem egy évvel a fukusimai katasztrófa után megérett az idő, hogy megnézzük, mit is hagyott örökül, és szolidaritásunkat fejezzük ki azokkal, akik még most is szenvednek a következményektől. A fukusimai atomkatasztrófa után maradt csendről és sugárszennyezettségről…..
én-te-ő-mi-ti-ők 2012.02.24 17:14:22
1. masdar azert olyan draga - mert A) ez az "elso", B) felvagosan epitik; lehetne sokkal olcsobban is;
2. mint irtam, a nuki ipar 6 evtizede kap, tan egy nagysagrenddal is nagyobb tamogatasokat, mint amiket rovid ideje (pl a feed in tariff formajaban) a megujulok - szoval meg mindig kornat sem fair a verseny, a az atom kap tobbet;
3.aram-ar kulonbsegek: inkabb azt kene megnezned, hgy hol mennyit koltenek energiara- ill hol mennyi egy atlagos csalad villanyszamlaja: s JEEE ott nincs nagy kulonbsag - mivel a nemetek sokkal hatekonyabban hasznajak az aramot, pl sokkal kevesebet es kevesebben futenek vele;
4. a fel nemet ipar az a megszokott durva tulzas; par ceg lehet, hogy inkabb menne, de a nemet ipar, koszoni szepen, eleg jol elvan. Sot, a nemt ipar, koszonhetoen a megujuloknak, megint csak a vilaggazdasag egyik huzpoagazataban ott van az elen, s ott is akar maradni. ,Alegnagyobb cegek, ipari tomorulesek (acel-ipariak, stb) tamogatjak az atomernegia kivezeteset(tobb nagy ceg direkt ki is adott errol sajtokozlemenyeket);
NEm kene tok hulyenek nezni a nemeteket - se pedig a magyarokat. Szerinted nem egyeztetett a politika a nagyiparral? mar 10 eve tavolodnak az atomenergiatol, ember! Pont az a jo nekik, hogy van tisztan kijellotl ut, igy jo aterep a beruhazasoknak, fejleszteseknek, egyre inkabb biztositodnak a lehetosegek a gazdasag felporgetesere, stb, stb. Persze neha sirnak kicsit paran, egyes cegek, hogy amit lehet, kisajtoljanak az allambol - ez mindenhol igy van, a nagy cegek igyekszenek jol jarni.

ja, es az energiaszegenyseg kerdeset koszonom, hogy behoztad: ebbol a szempontbol plane erdemes megnezni a tok nukis Franciaorszagot- hogy ott hogyan szokik fel a EWD, vagy hogyan roviditett teli, a hideg/elegtelen futes miatti extra elhalalozasok szama... stb- ---

meg Pandavanak: nem kell ezeket kiszamolni most es itt: mar sokan kiszamoltak: lehet, hogy mindenki, de tenyleg, MINDENKI, AKI SZELEROMUVEKET EPIT ( pl Kina tavaly szintem minden oraban 1 db-ot), illetve kb 75 orszag, ebbol 22 tobb, mint egy GW-al mar most bir) - szoval LEHET, HOGY OK MIND MIND HULYEK? HOGY EZ NEM IS ERI MEG? ..hmmmmm, hat igen, valoszinu, Pandava tudja jobban, higgyunk neki - - higgyuk, hogy mi, itt Mo-on, a pro-nukis oldalnak hala, mi lehetunk azok, akik sokkal jobban tudjak, hogy mi kell a vialgnak. Elmondhatjuk majd, Pandava vezetesevel, mi mind magyarok, hogy, ahogy Weores Sandor irta: "csak en vagyok okos, mert nekem meg a seggembe is fejem van" ---
Jávor Benedek és Pogány Anikó (LMP-s képviselők) írása a paksi bővítés leállításáról. index.hu/velemeny/olvir/2011/06/17/miert_kell_azonnal_leallitani_a_paksi_eromu_bovitesere_iranyulo_munkalatokat/..
én-te-ő-mi-ti-ők 2011.09.22 17:37:49
hello,
Nem hozta vissza paks 10szeresen az arat-- ez tevedes. Mire alapozod ezt? tudod, hogy mennyibe kerult anno a megepitese? mert akkor nagyon sokat tudsz - s tok jo lenne, ha megirnad ide is!
***
kersz rendes adatokat: csak Mo erdekel? vagy, ha tudsz angolul, ajanlom ezt a weboldalt, s ott a tanulmanyokat, ugy tunik, hogy egyre tobben (koztuk az IEA - nemzetkozi energiaugynokseg is ) mar teljesenkomolyan veszik a(z akar kozel 100%ban) megujulos jovo lehetoseget --

GONDOLOD NALUK NEM DOLGOZIK EGY PAR MERNOK?
***
S A NEMETEK KOZOTT IS, GONDOLOM, NINCS EGY MERNOK SE, ARROL HIRESEK - HISZEN HA LENNENEK NEMET MERNOKOK, TUTI MEGTATANAK AZ ATOMEROMUVEIKET, UGYE?
***
JAPANban ma az ottani 54 reaktor 80% le van allitva - s az elet megy tovabb. ez is egy TENY.
***
az is biztos, hogy a nuki eromuvek egyre dragabbak lesznek, mig a megujulok ara nagyon gyorsan csokken.
***
az is biztos, hogy nuki eromuvet nem lehet tomegtermelesben gyartani --mig amegujulos technologiak tobbseget lehet: es ebbol szuletik az innovacio, s a piaciu verseny - s onnan a tovabbi areses - olcsoosodas.
***
egy mostani nuki eromu ararol nezd meg,m nt mondanak a legnagyobb piaci elemzok: kockazatos, nagyon! nem eri meg, stb - ha 10szeresen tuti viszahozna az arat, szerinted nem mindenki ebbe fektetne a penzet? de megis, TÉNY, hogy az elmúlt sok évtizedben SEMMI, azaz semmi, nulla magantőke ment nukis beruhazasokba - s csak kozponti beruhazasokkent valosulhatnak meg nuki projektek.
***
a megujulokba viszont oriasi osszegeket fektet a magantoke - s pl Mo-nak ha jol tudom, eppen nincs tul sok penze, nem?...se nem is lesz meg egy darabig.
***
aztan ez az "en lattam paks 95%at" is tokre erdekelne! tenyleg, milyen helyeken voltal? a hermetikus terekben is az 1es blokk alatt? s voltal a reaktorcsarnok felso szintjen nyomasprobakor?
***
erdemes , ha mar erdekel a tema, figyelni arra, ami most folyik svedorszagban: hetfotol egy idore leallitanak meg 3 reaktort - ha minden igaz, mar 3 all - 2 rendes felulviszgalaton, s egy azert, mert most fedeztek fel, hogy 20 evig nem vettek eszre, hoyg vmi tormelek maradt az egyik alapfontossagu rendszerben - baromi nag ymakjuk van, hogy nem lett eddig baj - de most e miatt atnezetik ott a tobbi ottani telephelyi blokkot is...... lenyeg: a 10 sved reaktorbol 6 db fog allni egyszerre! s nem hiszem, hogy megallna majd tt az elet - illetve mit nem mondjak, ennyit a megbizhato aramforrasrol...
***
arra, hogy mindjart - 50 ev - elfogy a gaz- ez tok nem igy van. Mondja ugyan ezt egy atomban meg eppen bizo-hivo az alabbi linken (aki veletlenul nagyon otthon van a gazos cuccokban - ha eppen a nuklearis kerdest nem is latja at melysegeben):
www.fn.hu/makro/20110324/varro_szisztematikus_olajhiany_lesz/
***
erdemes par komoly megujulos weboldalt megnezni, hgy lasd, hogy pl hogy alakul a napelemek ara--- s akkor meg, ha immar par even belul (Mo-on 2017re mondjak) eleri a napelemes aram ara a halozati aramet - --onnan kezdve nem nagyon fogja meg megerni barmi mast is telepiteni, mint azt, nem?.. s meg ha most bele s tudna vagni Mo egy uj atomeromu epitesebe: addigra max a tervezesig jutnanak, max vmi alapig (íDE NEM FOG belevagni - se penz, se lehetoseg) - szoval akkro meg miert megyunk elore eme zsakutcaban??
***
s ha erdekelnek Paks veszelyei, tenyleg erdemes beleolvasni - elolvasni az elkeszult elozetes nemzeti jelentest (oah oldalrol - vag yakar a paksi augusztusit)-- s akkro meglathatod - hogy bar az elejen -s a fejezetek bevezetoiben tul-optimistan "minden rendben van" tipusuan kommunikalnak: a reszletekbol kiderul, hgy roppant bnagy bajok vannak - meg szinte minden, fukusima nyoman felmerult kerdes viszgalata folyamatban van - nehanyat meg csak most terveznek.. s megoldasokrol ezekre nem nagyon esik szo...---csak korabbi dolgokrol regelnek. szoval bajok vannak, s kozben sok mas hianyossagra is kezd feny derulni, mulasztasokra, stb. hm.

en nem biznek meg bennuk - mert bar lehet, hgy tok jo szakemberek dolgoznak pakson (is), sajnos a fejuk felett olyan vezetok ulnek, akiket hajt a profit-ehseg, illetve nem a biztonsag, hanem a penzcsinalas irant elkotelezettek ----s ha igy en is, mint allampolgar viselem a roppant kockazatokat-- akkro inkabb ebbol nem kerek.
***
plana, mivel lehet ma mar mas iranyba is menni - ahol nem egy egy nagy ceg zsebet tomom.
addict 40 éve szivat a Greenpeace 2011.09.19 10:00:00
Idén 40 éve vágott neki pár elszánt hippi egy szakadt halászbárkán, hogy leállítsák az amerikai kísérleti atomrobbantásokat. És mi lett belőle? Mára a Greenpeace a világ legnagyobb független természetvédelmi és környezetvédelmi szervezete, amely 41 országban rendelkezik…..
én-te-ő-mi-ti-ők 2011.09.19 15:08:23
Úgy látszik, itt is túltengenek a fizetett pro-atomos kommentelők, illetve azok, akik a zöldek anyázásában lelik örömüket: sokszor teljesen függetlenül a témától.

Nem is nekik, hanem a többieknek írok: akit komolyan érdekel, hogy milyen szakmai érvei vannak a greenpeace-nek az energiagazdaság átalakíthatóságáról, azoknak ajánlanék pár tanulmányt:
-
srren.ipcc-wg3.de/ --ez egy IPCC-s,azaz ENSZ-es cucc;
- www.nirs.org/alternatives/battleofthegrids.pdf
- www.europeanenergyreview.eu/site/pagina.php?id=3120

Arról, hogy a közép-kelet európai térségben, így nálunk is, mennyivel rosszabb a helyzet, arról itt olvashattok:
- www.boell.de/downloads/Energy_of_future_questionmark_final.pdf
...s utóbbiból egy idézet: "Looking at International Atomic Energy Agency statistics, it is not immediately evident that the countries
of Central and Eastern Europe would constitute a promised land for nuclear energy. In the European
states of the former Eastern Bloc only two reactors are actually being built – in Mochovce, Slovakia.
However, no one who follows the public debate, the legislative process or political parties’ preelection
programmes would doubt that nuclear energy occupies an exceptionally strong position in the
region.
In most of the Central European countries examined, politicians from across the political spectrum
support this industrial sector and are working actively to create the conditions for building new nuclear
power plants. Public opinion polls show that this does not detract from their popularity; to the contrary.
While in Germany the government’s decision to extend operations of nuclear power plants triggered
mass protests, plans to construct new units in the Czech Republic, Slovakia and Hungary are either
passively accepted or considered beneficial – even essential – by a majority of the population.
Journalists and pundits in the mainstream media mostly restrict their reporting to actions taken by
governments and energy companies in preparing to build new units, without investigating this issue critically.
The debate on the negative aspects and risks of nuclear energy is being supplanted by one-sided
assertions about its advantages from the perspective of energy security and the prognosis for electricity
prices, which of course do not reflect hidden economic costs and subsidies. While no one knows yet what
to do with nuclear waste, this problem is not considered an acute one, and in debates on constructing
nuclear power plants this issue is generally set aside on the assumption that the future will bring a solution.
The critical view, pointing out the risks of a large-scale accident and the resulting destruction, is
often characterised as groundless dissemination of alarmist reports.
An expert debate on whether, when and to what extent nuclear power plants can actually contribute
to a reduction in greenhouse gas emissions is supplanted by the assertion that nuclear power is emissions-
free. Unlike their colleagues in Western Europe, energy strategists in the Czech Republic, Poland,
Hungary, Bulgaria and Slovakia do not address the fundamental question of whether connecting new
nuclear power plants to the grid may limit options for developing renewable sources."
Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
én-te-ő-mi-ti-ők 2008.10.02 10:30:42
W.W.-től sorolok sorokat ide, ha nem is mind idevágó:
"
S amit én elfogadok, te is elfogadod majd,
Mert minden atom, mely enyém, éppúgy a tiéd is.
...
Hitvallások és iskolák elmaradoznak,
Félreállnak egyidőre, érték szerint becsülve, de sohasem feledve,
Jónak-rossznak szállást adok én, tőlem mindenki kénye-kedve szerint beszélhet,
Akadály nélküli őserejű természet.
...
A tiszta alt felcsendül az orgona mellett,
Az asztalos deszkát igazít, gyaluja vadul emelkedő sziszegéssel sípol,
A házas és nőtlen gyermekek hazatérnek hálaadó ebédjükre,
A kormányos megragadja a kormányt erős karjával,
...
A kacsavadász lassú és óvatos léptekkel halad,
A kulcsolt kezű lelkészeket felszentelik az oltárnál,
A fonólány a nagy kerék zúgása mellett hátrál és lép előre,
A farmer vasárnapi sétája közben megáll és nézi a zabot és rozst,
...
A gépész nekigyűrkőzik, a rendőr cirkál, az ajtónálló az elmenőkre ügyel,
A fiatal fickó a postakocsit hajtja (szeretem őt, noha nem ismerem),
A félvér könnyű cipőt húz, hogy részt vegyen a versenyfutásban,
...
A duda a táncterembe hív, az urak táncosnőikhez szaladnak, a táncosok meghajolnak egymás előtt,
Az ifjú ébren heverész a deszkatetős padláson és hallgatja a dallamos esőt,
A lesivadász tőrt állít a folyónál, mely segít kitölteni a Huront,
A rézbőrü nő sárgaszegélyű ruhájában mokaszint és gyöngytáskát kínál megvételre,
A szakértő félrehajolva félig zárt szemmel mustrálja a kiállítást,
A fedélmunkások megrögzítik a gőzöst és kidobják a deszkát a partra szálló utasoknak,
A fiatalabb leány kitartja a pamutot, míg nénje gombolyagba sodorja és helyenként megáll a csomók miatt,
Az egyéves asszony felépül és boldog, hogy egy héttel előbb megszülte első gyermekét,
A tisztahajú yankee-lány varrógépénél, vagy a gyárban, vagy a malomban dolgozik,
Az aszfaltmunkás kétmarkolatú ütőkosára támaszkodik, a riporter
irónja gyorsan siklik a notesz lapján, a címfestő kék és arany betűket mázol,
A csatornatisztító a kötélpályán halad, a könyvelő asztalánál számol, a cipész fonalát enyvezi,
A karmester dirigálja a bandát és az összes zenészek követik,
A gyermeket megkeresztelték, a kikeresztelkedett először tesz hitvallást,
A regatta kiterül az öbölre, megkezdődik a verseny (hogyan villognak a fehér vitorlák!)
A hajcsár nyájára vigyáz és rárikolt az eltévedő barmokra,
A házaló izzad a hátán vitt batyu súlya alatt (a vevő lealkudja a páratlan fillért);
A menyasszony kigöngyöli fehér ruháját, az óra percmutatója lassan mozog,
...
A tömeg neveti trágár szitkait, a férfiak gúnyolják és egymásra pislognak,
(Nyomorult! Én nem nevetek szitkaidon, sem ki nem gúnyollak);
A minisztertanácsot tartó elnököt az államtitkárok környékezik,
A piacon három matróna sétál méltóságteljesen és barátságosan karonfogva egymást,
A halászbárka legénysége halakból halmokat rak garmadába a hajóűrben,
A missouri átszeli a síkságot, áruját és állatjait szállítva,
A kalauz, amint végigmegy a vonaton, aprópénze csörgetésével ad jelt,
Az ács deszkapallót rak; a tetőfedők bepalázzák a tetőt, a kőművesek malterért kiabálnak,
A munkások vállukon a lapáttal egyes sorokban haladnak;
Az évszakok egymást követvén, összeverődik a leírhatatlan sokaság,
...
Öregeké is vagyok, fiataloké is, bolondoké éppúgy, mint bölcseké,
Mással nem törődő, mindig mással törődő,
Anyai éppúgy mint atyai, gyermek éppúgy mint férfi,
Telítve durva anyaggal és telítve finom anyaggal,
Sok nemzet egyikéből egy, a legkisebbé és a legnagyobbé egyaránt,
Déli éppúgy mint északi,
...
Társa tutajosoknak és szénhordóknak, társa mindenkinek, aki kezet fog és inni-enni invitál,
A legegyügyűbbek tanulótársa, a legbölcsebbek oktatója,
Kezdő növendék, aki milliárd évszak tudását ismeri,
Minden színű és rendű vagyok én, minden rangú és vallású,
Farmer, gépész, művész, úr, tengerész, quaker,
Fogoly, selyemfiú, békebontó, ügyvéd, orvos, pap.

Önnön sokféleségemnek nem állhatok ellent,
Belélegzem a levegőt, de eleget hagyok magam után..."