Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moltisanti

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt igazán jó meccs az El Clasico, ha valaki gólparádéra, látványos támadásokra számított. Bebizonyosodott azonban, hogy játékerőben, egyéni kvalitásokban és csapatmunkában is sokkal előrébb tart a Barcelona, mint a Real Madrid. A bajnokság folytatódik egy hétközi…..
Felemás érzésekkel vágunk neki a szezon második felének, ugyanis rövidpályás kínai úszóbajnokságot megszégyenítő mennyiségű rekord dőlt meg, míg sajnálatos módon másfelé vette az irányt a liga egyik legjobb gólvágója, és szombatig teljesen másféle szezon nézett ki a…..
A mostoha időjárás ellenére a spanyolok nem rettentek meg a La Liga folytatásától, és a hó mellett gólok is estek bőven. Több csapat bánhatja azonban, hogy pályára kellett lépni a zord időjárásban is, ugyanis sok sérülés történt, igaz némelyiket nem az időjárás…..
moltisanti 2010.01.13 17:58:12
@rizla:
"Los pitos del otro día a Chigrinskiy fueron más dolorosos para Guardiola que para el propio jugador. De eso no tengo ninguna duda."

Chigrinskiy múltkori kifütyülése fájdalmasabb Guardiolanak, mint magának a játékosnak. Efelől nincs kétségem.

"En el fondo, si se critica a Chigrinskiy, se critica al técnico."

Ha Chigrinskiyt kritizálják, akkor alapvetően az edzőt kritizálják.

Egyenesen Cruyfftól.
Az átlátható kormányzás elvét hirdető Barack Obama szakított elődjei hagyományával, s nyilvánosságra hozta a Fehér Ház látogatóinak listáját. A hagyományokkal szakítva, idén este tízkor kezdődött a karácsonyi mise az Szent Péter bazilikában. Nem kisebb jelentőséggel…..
Katalónia - mint bizonyára minden földrajzban jártas ember nagyon jól tudja - Spanyolország észak-keleti részén helyezkedik el, központja a modernkori metropolisz, napjaink egyik legnagyobb városlátogatási úticélja, azaz Barcelona. Ugye mindenki hallott a csodás katalán…..
A naptári év utolsó fordulója előtt, illetve félig-meddig már közben jelentkezünk a soros spanyol mérkőzések rövid beharangozásával. Emellett akár oldalakat szánhatnánk a budapesti közlekedés méltatásának, illetve a dugóban rostokolás feledhetetlen háromórás élményének…..
Rangadó rangadót követ a spanyol bajnokság hétvégi, 14. fordulójában. Lesz városi derbi, dobogósok közötti párharc, alsóházi-kiesőhelyről elmozduló célzatú és olyan is, amely két többre hivatott csapat között zajlik, akik a táblázat első harmadába igyekeznek. Szóval…..
moltisanti 2009.12.12 22:42:58
@rizla: Ez a Camp Nou.
A 12. fordulóban lezajlott a hónapok óta várva várt El Clásico, pályára lépett az Aranylabda-szavazás első 10 helyezettje közül 6. Európa csúcsrangadója előtt és után is mindenki elmondta véleményét, aki számít a futballvilágban. A szuperlatívuszokat, amiket ilyenkor…..
Mármint, hogy miért is esett ki. Ennek a se íze, se bűze csapatnak semmi keresnivalója a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, és ugyanez elmondható a látottak alapján az Interről is, bár lényeges különbség, hogy utóbbi azért valószínűleg ott lesz. Az Arsenal is…..
Adott esetben akár mind a négy kedden pályára lépő csoportban kialakulhat a továbbjutók névsora. Az E és F csoportokra szegeződik a legtöbb tekintet, hiszen a címvédőnek egyszerűen muszáj megvernie az Inter, ha nem akar nagy bajba kerülni, a legutóbb is nyolcba jutó Liverpoolnak…..
moltisanti 2009.11.24 20:21:21
@Matteo_B: Henry lesz középen.
Van igazság? Annyi, ahány ember. Mindegyiknek igaza van. A sok igazságból meg lehet alkotni egy csillogó, hideg, okos, márványszerű igazságot, melyet az emberek igazságnak neveznek. Kosztolányi idejében még csak futballutópia-regényekben bukkanhattak volna fel olyan szavak, mint…..
A spanyol bajnokság 10. fordulójában, az eredmények tekintetében nagyrészt a papírforma érvényesült. Az első öt helyezett győzött, míg az utolsó hat helyezett egyike sem szerzett egynél több pontot. A madridi városi rangadó remek szórakozással szolgált, persze főként a…..
Az A, B és C csoportokban is sorsdöntő meccseket rendeznek a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, Olaszország és Németország teljes lakossága rettegéssel vegyes reménykedéssel cumman a képernyőkre. Az A csoportban a Juventusnak kötelező nyernie Izraelben, következésképpen a Bayern…..
A legutóbbi BL-fordulóhoz hasonlóan bolond játéknapot rendeztek a Serie A-ban, alig volt olyan meccs, ahol a papírforma érvényesült volna. Most nem számoltuk ki, mennyit lehetett volna kaszálni az eredmények eltalálásával, de a Livorno római győzelme mellett biztosan jól fizetett a…..
moltisanti 2009.10.29 17:46:43
@heinrich: "Keita és Touré emberemlékezet óta nem kezdett együtt."

2009.10.28. Cultural Leonesa - FC Barcelona
2009.10.17. Valencia CF - FC Barcelona
2009.09.29. FC Barcelona - Dynamo Kiev
2009.09.26. Málaga CF - FC Barcelona
2009.09.16. Inter Milan - FC Barcelona
2009.09.12. Getafe CF- FC Barcelona
2009.08.28. FC Barcelona - Shakhtar D.
2009.08.23. FC Barcelona - Athletic Club
2009.08.16. Athletic Club - FC Barcelona
Sajnos mostanra szinte hagyománnyá váló kései összeharangozónkban - kissé nehéz nehéz fejjel - felidézzük a Premier League lassan a feledés homályába tűnő 7. fordulóját.  Olvashattok persze az előttünk álló hétvégéről is, amit a hitchcocki suspense jegyében…..
Két bombabiztos továbbjutónak vélt nagy is az Európa Liga felerősítése felé tett jelentős lépéseket, ráadásul egyikről sem mondható el, hogy érdemtelenül állna kiesésre a csoportjából. A Sevilla és az Arsenal várhatóan minden kihozhatót kiprésel BL-szinten nehezen…..
A Primera Division harmadik játéknapja után már csak három csapat őrzi hibátlan teljesítményét. Baszkföldön régen hallott oroszlánüvöltés rémisztgeti az arra járó ellenfeleket, eközben Spanyolországban a címlapfotósok és a notórius zsenimániások nagy örömére C. Ronaldo…..
moltisanti 2009.09.25 16:11:22
@pancho_sanza: "a Zambrotta- Alvés csere következtében az egyik középpályásuknak alig van támadószerepe"
Feltételezem itt Toure posztjára gondolsz, ott viszont korábban is a védekezés volt a fő feladat.

"Ellenben, míg az elefántcsontparti középpályás váltótársa sokszor Marquez volt, addig Guradiolának Keita személyében jobb tartalékja akadt."
Toure cseréje Busquets volt (akivel előtte a negyedosztályban küzdött a feljutásért), Keita csak 1-2 alkalommal játszott azon a poszton. Iniesta cseréje volt Keita, legtöbbször a középpálya bal oldalán tűnt fel.

"A dolgok úgy alakultak, hogy a BL döntő volt az egyetlen eltérő taktikai variáció, amit Guardiola tavaly kipróbált."
Azért annak Messi-Eto'o helycserének Madridban tartották a főpróbáját, de erre te is biztosan emlékszel.
Két forduló telt el eddig a spanyol élvonalbeli bajnokságból és nem maradtunk események nélkül. Gólok, cselek, szurkolói öröm és bánat legalább annyi van, mint bármely más ligában. Témát szolgáltatnak a sztárok, az edzők, újonnan vagy ismét felfedezett játékosok,…..
Hát megkezdődött. Az első látásra langyos párosítások nagyon komoly tétet hordoztak bizonyos esetekben, volt ahol csak a presztízs, máshol akár a továbbjutás szempontjából is, és végül a nagyok többé-kevésbé hozták is magukat. Egy komoly pofára esést láthattunk, az…..
Nou San Trafford A katalán gödör 2008.10.01 22:00:00
Nem pusztán a rossz ítéletek miatt negatív a spanyol bírók renoméja. Még a tetemes mennyiségű tévedéssel sem lenne különösen nagy baj. Az igazi probléma a következetlenséggel van. Túlságosan tisztelnek játékosokat és csapatokat, ellensúlyozni próbálnak bunkónak vélt…..