Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReményHal

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terminus Technicus Szabadesés 2008.10.23 13:53:17
A Világ tőzsdéi folyamatosan zuhannak. A Forint az Euróval szemben az elmúlt hetekben 230 Ft-ról, 280 Ft-ig gyengült. Az olaj, a kukorica és a búza ára megfeleződött. Zuhan az ezüst és az arany, szárnyal a dollár. Mi folyik itt?A magyarázathoz egy kicsit vissza kell mennünk az…..
ReményHal 2008.10.28 14:07:30
Mivel fűtsünk télen, ha nincs olaj és kifizethetetlen mind a villany-, mind a gázfűtés? Az egyik megoldás a tűzifa. Gyujtósnak használhatjuk az évközben, már szokás szerint is, szelektíven gyűjtött papírhulladékot, azzal a különbséggel, hogy zsebkendőt, szalvétát, és…..
ReményHal 2008.10.18 14:00:44
csipkerózsa: Fa formájában még én sem találkoztam vele. A fenti táblázatot Gerhard Buzek könyvéből másoltam, a csipkerózsa, mint viszonyítási alap szerepel. Én sem tartom valószínűleg, hogy valaki csak és kizárólag csipkerózsával fűtene, viszont gyújtósnak nyugodtan lehet használni.

száradás: Mi is szoktunk fával fűteni, szerencsére eddig akár 5 évet is tudtuk száradni hagyni. A 2-3 éves száradási időt más honlapról vettem, az tény, hogy minél tovább szárítjuk, annál kisebb a víztartalma, ami a fent említett szempont miatt előnyös. További infó: [3]

fabrikett: Elsősorban olyan fűtési lehetőségre gondoltam a bejegyzés írásakor, ami megoldható saját kertből. Biztosan jó, de nem hiszem, hogy egyszerű körülmények között megoldható a gazdaságos, házi előállítása. Összeszedegetni a forgácsot, azután otthon préselgetni... Akkor már inkább fa.

akác: Való igaz jó fa, szerepel is a kemény fák közötti felsorolásbanm, mint jó tüzelő, de a táblázatot nem én írtam, így nem módosítottam.

kalória: Termodinamikában egyszerűbb használni, mint a Joule-t.

étolaj: Nos igen, az használt étolajat sem célszerű hosszútávon fűtésre használni, olajkályhában meg pláne nem, de néhány alkalommal gyujtósnak felhasználni még nem gondolom, hogy egetverő probléma lenne. Ha már valaki tényleg erre vetemedne, érdemes papírt átitatni vele, és úgy használni, mintsem hagyni, hogy lecsöpögjön és a hamutálcából kelljen később kitakarítani.

pellet: Biztos jó, de ugyanazok a problémák léphetnek fel, mint a fabrikettnél.
MedIQ Ken Jeong: Orvosból komikus 2008.10.13 21:24:49
Nemrég írtam Arnold Kimről, aki nefrológusból lett hivatásos blogger. Íme egy másik hasonló, történet, mely Ken Jeonggal esett meg, aki belgyógyászból lett komikus. Elvégezte az egyetemet, majd megnyerte a Big Easy Laff-Off nevű komikusok számára kiírt vetélkedőt. Néhány…..
Génhibás szuperemberek (Index.hu): Néha egy-egy génhiba különleges képességhez vezethet. Kezdik feltárni a Down-szindróma molekuláris hátterét (Origo Egészség) Nem kódoló genom és mikro-RNS-ek: új fejezet a genetika történetében (Lege Artis Medicinae ) Forradalom a…..
ReményHal 2008.10.07 22:29:11