Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ficolandi

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A réz kémiai vegyjele Cu, rendszáma 29, de ez senkit sem érdekel, hiszen nyilván az aranyra hajt mindenki. Különösen igaz ez a május 29-én feldübörgő NST-kupára, melynek sikerült méltó helyszínt találnunk. Így most felszabadult egy kis időnk, melyben rendületlenül tovább…..
ficolandi 2010.05.11 09:43:27
Az E és az F csoport mérkőzéseivel tegnap végetért az egyiptomi U20-as világbajnokság csoportköre. 16 válogatott - köztük a magyar csapat is - készülhet a kieséses szakaszra. Kiszámíthatatlan mérkőzések, angol bukta és magyar feltámadás eddig; egy ágon sűrűsödő európai…..
ficolandi 2009.10.06 09:35:23
@nadivereb: Nem azt mondom, h. Eb-t akarok a vb helyett latni, csak azt vetettem fel, hogy valoban a legjobb csapatok jutottak-e ki?

Avagy ugy is feltehetjuk a kerdest: ha mi (a magyar U20-as) 9. legjobb europai csapatkent nem jutottunk volna ki a mostani vb-re azert, mert csak 6 europainak van ott helye, s helyettunk mentek volna pl. ki a Szent Alfonz es Barbarella Szigetek vagy az Egybesult Arab Muftisagok valogatottja, akkor is ugyanezt mondanad-e?

Mert szerintem azert van meg Europaban par U20-as csapat, amely siman verne a mostani vb-resztvevok felet, csak hat a kvotak miatt nekik otthon kellett maradniuk.

A vilagbajnoksag nem azert vilagbajnoksag, hogy mindenunnen szocialista alapon (=mindenkinek egyenloen osszunk elven) ugyanannyi valogatott jusson ki, hanem azert, hogy a legjobbak legyenek ott. Ha pedig a vilag legjobb 24 csapata kozul teszem azt 22 europai es 2 del-amerikai (ez csak egy pelda), akkor ezeknek kene kijutniuk a vb-re, nem pedig szolidaritasi alapon mindenfele luzer csapatoknak. Akik ezt csak azzal erdemlik ki, hogy a "megfelelo" foldreszt kepviselik.
ficolandi 2009.10.06 11:48:55
@popp: En egy szoval sem mondta, hogy a vilagranglistak a mervadoak.
Csak - latva az U20-as vb felhozatalat - hangosan elgondolkodtam afolott, hogy valoban a legjobb csapatok vannak-e kint. Ha speciel Europat 6 kepviseli a 24-bol. (De lehet, h. Tahiti, Trinidad, Uzbegisztan, Kosztarika valoban jobb, mint mondjuk a ki nem juto Portugalia, Hollandia vagy Franciaorszag U20-as valogatottja).

Sajnos hasonlo elven rakjak ossze a felnott vb-ket is, megha az nem annyira kirivo, mint az U20-as. Azsiabol pl. betesznek 5 csapatot, amibol rendszerint 4-5 a csoportkuzdelmek soran kiesik (hacsak nem rendezo, a la Korea...). Es az biztos, hogy a mindenfele kozep-amerikai vagy azsiai potyautasoknal van azert par jobb europai csapat is, mely nem jutott ki, mert selejtezojeben megelozte ot egy masik, eros europai csapat.

A legnagyobb hulyeseg pedig az, hogy ugyanilyen szocialista alapon jelolik meg a birokat is, itt pedig mar komolyan nem kene "kvotazni". Igy lehet, hogy mindenfele cirkuszi nepseg vezethet tetmeccseket, aztan olykor latjuk a vegeredmenyt...
Tizenhét szótag / Még egy nagy költőnek is / Kevés ahhoz, hogy - ööö, igazából pont elég egy haikura, nekünk meg még annyi sem kell. Ütvefúrót megszégyenítő igyekezettel keressük tovább _popp_ mester (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo,…..
ficolandi 2009.06.01 11:22:24
Azt mi, Ficoland lakosai eddig is tudtuk, hogy országunk királya igazi nagypályás. Ezt holnap, azaz szombaton Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök is megtanulhatja. Aki eddig nem akart szlovák kollégájával találkozni, most viszont - érthetetlen módon a taktikailag legkreténebb…..
Hirtelen befejezte karrierjét a legsikeresebb szlovák játékvezető, Ľuboš Micheľ, szólt az elmúlt napok legfelkapottabb sporthíre Ficoországban. A legutóbbi BL-döntő játékvezetője egészségi és személyes okokkal indokolta döntését. A bejelentését követő napokban…..
Már a régi rómaiak óta tudjuk, mi kell a jónépnek: kenyér és cirkusz. Szlovákiában hála az előző kormány munkájának ez előbbi már biztosított, így a Robert Fico vezette kabinet számára nincs más hátra, mint ez utóbbit hozni sorozatban.A sorozat legújabb darabja…..
  Blogindításkor nem is jöhetett volna hálásabb téma, mint a szlovákiai magyar monopolpárton (MKP) belüli újabb baromkodások. Lapértesülések szerint a párt pozsonyi járási és kerületi szervezetét kézben tartó Mede Vencel (40-es éveiben járó nagyon jól szituált…..
Magyarország északi szomszédjáról, Szlovákiáról akarunk hírt adni. Arról, mi történik ott, hogyan működik az a furcsak kis ország, miben más, miben hasonló s miben ugyanolyan, mint Magyarland.Amit alapból tudni kell az országról: Szlovákiában jók a sörök, jók a nők sohasem…..