Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulpius Tamás

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarka Magyar demonstráció 2008 október 4. 15:30 Erzsébet tér from Tarka Magyar on Vimeo...
Ulpius Tamás 2008.10.01 21:31:46
Kedves Vincenzo90, részben igazad van, de alapvetően nem. Nem hiszem, hogy értelmesen lehet "cigánybűnözésről" beszélni, és azt sem, hogy az egészet -- egy részét viszont igen -- a szocik nyakába lehetne varrni. Érdemes megnézni a foglalkoztatási és segélyezési statisztikákat '90-től fogva, meg ezeket összevetni a mindenkori kormányok programjaival. Nos, a tömeges munkahelyvesztés '97-ben tetőzött, és azóta egyik kormány sem tudott dinamikát vinni a foglalkoztatásba, a programjaikat nézve ez nem is csoda, szóval én azt hiszem, hogy ebben minden kormány egyformán pancser volt, miközben már a kilencvenes években megjósolták, hogy ebből nagy konfliktusok lesznek. Nem tettünk semmit, és meg is érkezett a "cigánybűnözés" eszméje. Kreatív foglalkoztatás-politika és innovatív közoktatás, szakképzés nélkül ez könnyen megmaradhat.
Részben igazad van: a leszakadó körzetekben rettenetesen nehéz emberi helyzetek alakulnak ki, lehet, hogy magam sem próbálnám ki, de ez nem a "cigánybűnözésről" szól, hanem etnikai mezbe bújt szociális konfliktusok tömegeiről, tarkítva valós kulturális különbségekkel.
Abban is igazad van, hogy a konfliktusokat sok politikus a saját javára használja ki, ebben ki-ki a saját táborát akarja nagyobbítani. Az igazi baj nem is ez, hanem a krónikus programtalanság, és az, hogy nem mernek igazi konfliktusokat bevállalni.
Nem hiszem, hogy "náci" lesz, aki segíteni akar. Te hogyan segítenél?