Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lutra

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mérce megköszönte a miniszterelnöknek, hogy a sok tiltakozás ellenére mégiscsak eljött, hogy ártson a politikától és pártoktól magát tudatosan függetleníteni kívánó civil megmozdulásnak. Így az időjárással összefogva sok embert mentett meg a hideg széltől és a civil…..
Rémálom blog Segítségkérés 2008.10.01 11:12:00
Az alábbi levél kommentben érkezett, nem változtattam rajta semmit, csak tördeltem a könnyebb olvashatóság érdekében. Kérlek benneteket, segítsünk a hozzászólónak, adjunk tanácsot, bár a szcientológusok mentalitását ismerve tudom, hogy ez sokszor süket fülekre talál. A…..
Lutra 2008.10.02 11:37:24
Kedves Baka!

"Hagyd már békén any01-t!"

Miért is? Gondolom azért írt ide, hogy mások véleményét is megismerje. Én nem hívtam fel, s győzködtem néhány órán át, csak leírtam a saját véleményem. Ja, hogy fésületlenül, őszintén, ez miért baj? Vagy, hogy nem egyezik a tiéddel? Ez a baj. Ugyanazt akarod csinálni mint az ominózus szekta? Mindenki aki mást mond, mint Te, az ellene van? Ezen gondolkozz el.

"Ez egyszerűen nem igaz. Ha igaz lenne, akkor mindenki, aki szci volt, de kilépett az ma részeges lenne, vagy drogos stb."

Miért is? Ha kilépett, az pont azt jelenti, hogy tudta, s tudja kezelni a problémáit. De neki kell kezelni.

"Pont akkor derülhet ki, hogy fontosabbá válik-e a párjának a szci". Erről van szó. Kiderül. De attól, hogy nem derül ki, még fontosabb. Az igazság elhallgatása nem a legjobb út a felismerése felé. A lényeg ezután jön, hogy a felismerés ténye mit vált ki belőle. Zavarni fogja-e ez, vagy beletörődik.

"Menj vissza a tanfolyamodra légyszives"

Ezt nem értem.

"Ha a te gyereked elkezdene drogozni"

Ez meg simán csúsztatás. Gyereket nem választ magának az ember, párt igen. A sikeres párválasztás alapja a kölcsönösség. Legyen szó szeretetről, tiszteletről, alázatról, bármiről. Ha ez nem kölcsönös, hanem egyoldalú, akkor az inkább szolgálat. Lehet így is szeretni valakit, egyoldalúan. Csak erre írtam, hogy ez olyasmi kapcsolat, mint ami a párja és a szekta (vagy egyház kinek, hogy tetszik) között van.

Egyébként a gyereknek is csak segíteni lehet a leszokásban. Ha ő nem akarja, akkor nem fog sikerülni.