Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pisti_:)

27 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton felkerekedtünk Janival és elmentünk a múzeum parkba. Az egyikben egy NASA kiállítás volt azt akartuk megnézni. Volt angol audio guide, úgyhogy értettük is miről van szó :) Sok múzeum van itt egy helyen. A rendőr múzeumot pl. egy helikopterrel…..
Az első hét mozgalmas volt Stockholmban ráadásul a munka is teljesen új volt és mindenki szabadságon van még most is. Tehát nem igazán volt, aki elmagyarázta volna rendesen mit is kellene csinálni. Szerencsére akadt pár tapasztaltabb kolléga az irodában, aki tudott segíteni. Most…..
Újra elkezdtem frissíteni a blogomat abból az apropóból, hogy a cég amelyiknél nemrég kezdtem dolgozni, Svédország fővárosába küldött engem 2-3 hónapra. Elég hirtelen jött az utasítás. Az augusztus eleji szabit is előrehoztam és Kati is nagy nehezen el tudta cserélni a napjait…..
Kezd már váge lenni a projektünknek. Van még némi korrigálni való, de nagyjából kész vagyunk. Múlt héten még volt róla szó hogy esetleg hamarabb is elmehetük ha jól alakulnak a dolgok. Sajnos annyira azért nem alakultak jól, úgyhogy a legvalószínűbb most az előre…..
Sziasztok!Most, hogy vasárnap van pihi van. Ez az egyetlen nap a héten, amikor nem dolgozunk. A többin átlagban 10 órákat melózunk. Egyszer még éjszakára is vissza kellett mennem. Ennek meg is van azért az eredménye. Jórészt be is fejeztük az új központ indítását és ha minden…..
Nem sok időm volt eddig irogatni, azért nem láthattok sok újdonságot itt. Elég sokat melózunk még szombaton is. Lesz túlóra bőven. Csak a vasárnapunk szabad. De ezért jöttünk ide, ráadásul nem is igyazán lehet itt kirándulni sem.De végre csináltam pár képet, úgyhogy felrakom…..
Végre van netem a szállodában és végre van időm írni is :) Megérkeztem rendben, de a csomagjaim csak 1 nappal utánam. A kajám is benne volt úgyhogy kedd este a szállodai kaját választottam vacsorának is. Nagyon finom pizzát ettem. Reggeli meg jár a szobához.Ja egyébként aki nem…..
Elég nehéz héten vagyok túl. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy a szarból várat építsek. Ez azért stílusos mert küzben a hasmenésem sem akart múlni és görcsöltek néha a beleim. Eléggé kimerültem ahhoz, hogy hétvégén a munka közelébe se menjek. Szombaton annyira mentem ki a…..
Végleges legkésőbbi hazaérkezésem dec. 3-n délben várható. 2-án este indulok haza innen. Esetleg ha valami csoda folytán hamarabb végeznénk megpróbálom majd előre hozni a repjegyet.Vasárnap Sola-val körülnéztünk a piacon. Nem semmi ahogy a srác alkudik. De hát neki könnyebb.…..
Ismét eljött a hétvége, de most nem munkát terveztem. Vagyunk itt most hárman kiküldetésben. Én meg 2 srác Nigériából: Sola, aki velem dolgozik és Chinedou, aki már régebben jött. Így hárman összehoztunk egy kis kirándulást szombatra.Jött a sofőrünk reggel 9 után és…..
Igértem képeket az új szállodából. Hát itt vannak:Mivel a 4. emeleten vagyok ezért jól belátni a környéket.Ez a reptér. Látni a gépeket is néha, ahogy mozognak a földön.Éjszakénként valahonnan erről hallatszik az afrikai raggie zene. Ezért csak füldugóval lehet jól aludni.A…..
Sikerült végre elintézni, hogy átkerüljek a szomszéd szállodába. Ugye a szolgáltató fizeti itt a szállásomat ezért volt egy kis adminisztrációs ügyintézés előtte. Csütürtök este már költöztem is. Elhagytam a Palm Beach Hotelt és 100 méterrel arrébb ütöttem tanyát a…..
Kedden addig csűrték csavarták a dolgot, hogy szépen kitalálták nekünk a munkát. Nemhogy haza nem mehetek, de még kb. 2 hétig eltart a meló. Ez eléggé lehangoló, mert már beleéltem magam abba hogy hazamegyek. Kati sem volt boldog tőle, hogy nem leszek otthon a névnapján. Pedig…..
Az a durva ebben a munkában hogy percek alatt gyökeresen megváltozhatnak a körülmények. Holnap estére van jegyem a hazaútra. Ma reggel még azért munkálkodtam hogy elrakjam egy héttel későbbre. Nem sokkal később már azt mérlegeltük munkatársammal hogy érdemes-e itt maradnunk.…..
Eredetileg 16-án kedden mentem volna haza. Viszont alapból 1 hetet csúszott a meló, most meg megint csúszni fog, ugyanis tulajdonosváltás volt nemrég a szolgáltatónál és a következő héten lesz a nagy átalakítás. Ez sajnos engem is érint úgyhogy csak 23-24 körül tudok hazamenni.…..
Igaz hogy tavaly voltam már Dél-Afrikában, de akárki meghallja azt mondja az nem Afrika. Ezt teljes mértékben alá tudom támasztani. Ég és föld a mostani helyhez képest. Elég lepukkant itt minden. Azon a környéken, ahol lakom többszálloda is van és sok túrista. Komolyan…..
Sziasztok újra.Ideje folytatni a blogot. Törökországot szépen, rendben elhagytam 1 nappal a tervezett előtt mert nem engedték, dolgozzak a hosszú hétvége miatt, perse ott nem mindenszentek voltak. Sebaj, mert így is alig leszek otthon.Jött ugyanis egy felkérés Burkina Fasoból, ahol be…..
Minden simán ment ezért pénteken hazautaztam hogy vasárnap visszajöhessek Törökországba :) Pénteken folytatódott a szokásos esős idő. Jött értem a sofőr amit már a reptéren kifizettem megérkezéskor, aztán olyan dugóba keveredtünk hogy olyat még nem láttam. A fél város…..
Eddigi benyomásaim alapján egész kedves hely Törökország. Nagyon jó fejek az emberek. Özgür, akivel együtt dolgozom a helyi Ericssontól szintén tök rendes. Munka mellett simán átdumáljuk a napot. Egyre több dolgot tudok meg az országról meg a törökökről. A mai nap volt…..
Történt, hogy már megint menni kellett. Eleinte még lehetséges volt egy hosszabb angliai meló, de a törökök hamarabb mondták hogy stipi-stopi és 3 hétre Isztambulba kellett jönnöm dolgozni. Október 11-én indultam a 12:05-ös malév géppel ami inkább már 12:10-es lett ;) Kicsit…..
Az utolsó hét elég gyötrelmesen telt. Túl sok motiváció már nem maradt bennem az itt maradáshoz. Sőt egyre inkább vissza húz a szivem :(Mág azért elmentem gyalog sétálni egyet a városban. Az uticélom egy másik hegy volt itt a városban ahol az Attiko Also Park található.…..
Kezdem már megszokni ezt a helyet. Nem olyan furcsa már az emberek mentalitása, ahogy közlekednek. Na jó ezt rendszeresen szapuljuk Tomival. Sok itt a tuning verda. Mazda RX-8-al Dunát lehetne rekeszteni abból a mennyiségből amit eddig láttunk. De motorokból még az Amazonast is új…..
Már lassan 2 hete hogy eljöttem otthonról, de még több mint egy hét van hátra. Dolgosan indult a 2. hetünk Athénban. Vasárnap, hétfő és szerda éjszaka is meg nappal is dolgoztunk. Ez sem volt teljesen probléma mentes. Mellette még kicsit járkálgattunk a városban is szóval…..
Eljött a péntek és a hétvége. Lassan egy hete hogy itt vagyunk és kezdünk megbarátkozni a környezettel. Péntek délután elindultunk hogy egy igazi görög étteremben vagy tavernában igazi görög kaját vacsorázzunk. Állítólag a piac környékén találni ilyeneket, akik az aznapi…..
Az első hét meló szempontjából nem volt valami produktív. Sok volt a probléma meg az átszervezés de szerencsére megoldottunk mindent és jutott egy kis időnk arra is hogy kicsit jobban körülnézzünk itt.De miről is híres Athén? A régi nagy görög civilizációról? A tudományról…..