Regisztráció Blogot indítok
Adatok
674

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos ügyfél nem érti, mi alapján számítják ki az ügyvédek a munkadíjukat, mitől annyira differenciált, és a bíróságok miért sokszor miért más összeget ítélnek meg, mint a valóban kifizetett honorárium. Azért az ügyvédi működés  persze nemcsak  papír…..
674 2010.09.17 19:17:35
@Logged In:

És akkor még nem is a londoni árakról beszélünk. Angliában nem ritka, hogy egy top ügyvéd 900-1000 fontot (nem forintot) kér egyetlen órájáért. És vannak, akik kifizetik.

Ezzel szemben (amennyire tudom) a kőművesek Angliában sem keresnek annyira jól a többi szakmához képest. Ez egy ilyen világ.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy más országokban (hogy jobbak-e vagy sem, döntse el mindenki maga) a jogi egyetem (sőt, a többi is) fizetős. Persze lehet mindenféle ösztöndíjat szerezni, de ez nem automatikus. Tehát, az hogy valaki jogász lehessen, komoly befektetést igényel (a Harvard tandíjai többszázezer! dollárt tesznek ki, de a többi egyetem sem húszfillér). Emellett a fénymásoló lízingdíja nem tétel. Ezt a pénz a legtöbb hallgató diákhitelből finanszírozza (ezekből van most az USÁ-ban a nagy galiba, mert sokan nem tudják fizetni). Márpedig ezt a kezdeti befektetést ki kell termelni.

Lehet így is, úgy is csinálni.
674 2010.09.17 19:21:40
@okos vagyok:

Rövid válasz: amennyit akarnak.

Van erre egy igazságügyminiszteri rendelet, a többiek majd megírják, hogy melyik. De a lényege az, hogy a bíró főszabály szerint azt ítéli meg ügyvédi munkadíjként, amit az ügyvéd és az ügyfele a szerződésükben kikötött, kivéve, ha nincs kedve. Márpedig általában nincs kedve. Hallottam már húszmilliós megítélt perköltségről, de nem ez a gyakori.

Persze ennek lehet egy racionális magyarázata az is, hogy ha én felbérelek egy überfasza nemzetközi ügyvédi irodát a birtokháborítási ügyemre, akkor az ellenfél szegény Mari néninek nem kelljen már többszáz eurós óradíjakat kifizetnie, ha elbukja a perét.
674 2010.09.17 19:22:34
@674:

Fentebb már olvasható is az IM rendelet szövege. :)
A Zugügyvéd azért teszi ki a következő kérdést, hogy a bedőlt ingatlanok lakói   is  sejtsék mi várhat rájuk.Kedves Zugügyvéd!Lehet, hogy a problémám sok embert irritálni fog, de szeretném megkérdezni a következőt. Banki bedőlt ingatlant kívánok vásárolni,…..
674 2009.04.08 22:00:43
Kicsit off:

Ha már hatékony(?) végrehajtás, akkor Florida:

"The judge signed dozens of them without discussion and passed them to a row of court employees to process the paperwork.

"Case No. 136," the clerk intoned. "Wells Fargo versus Edward Callahan."

Judge Carlin asked whether the man was living in the house and was current on his mortgage. He answered no to both questions.

"Your house will be sold in 45 days,'' said the judge. "That's all for today."

Case time: 15 seconds."

(
online.wsj.com/article/SB123491755140004565.html)

Na, ez nem lesz itt soha. Ha pedig a bank nem tudja pénzzé tenni a biztosítékul szolgáló vagyontárgyat, nem lesz hitel. Tehát nem lesz miből lakást venni. Így mindenki bérel attól a kevéstől, aki majd felvásárolja az összes lakható ingatlant, és kiadja ki tudja milyen áron. És egyszer remélhetőleg valaki ismét előveszi Széchenyi István korszakalkotó művét: Hitel.
Bojtárok Amikor a kamara gyomroz 2008.11.25 12:00:29
Van ugye ez a kötelező dolog amit úgy hívnak, hogy ügyvédjelölt oktatás. Fiatalokat tovább kell képezni, tanuljanak az öreg atléta inges sokat tapasztalt ügyvédektől stb... Még arra is figyelmet fordít a Budapesti Ügyvédi Kamara, hogy megfelelő "feedback"-et…..
Mert a Linux már nem. A Linux on the iPhone project tagjai büszkén jelentették, hogy hosszas bütykölésük eredményeképpen a Linux 2.6 kernelt is tudják futtatni a készüléken, és ugyan még messze vannak álmaik beteljesedésétől, amikor az iPhone indításakor…..